10 produse care ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge

10 produse care ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 April 2024 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Condimentul turmeric are un efect antiinflamator foarte puternic, deoarece conține curcumină. Inflamația este cauza principală a aterosclerozei și a întăririi ulterioare a arterelor. Curcumina ajută la reducerea depozitelor de grăsime din artere cu până la 26%.

1. Avocado

Cercetătorii din Mexic au descoperit că persoanele care consumă avocado zilnic, timp de o săptămână, au nivelul colesterolului rău redus în medie cu 17%. Bucățile de avocado pot fi tăiate felii și adăugate pe sandvișuri sau tăiate cubulețe și incluse în salate.

2. Produse integrale

Fibra, care se găsește în cerealele integrale (pâine integrală, orez brun, fulgi de ovăz și hrișcă), elimina colesterolul în exces din organism.

3. Somon (sau alt pește gras)

Peștele gras, cum ar fi macroul, heringul, tonul și somonul, conține acizi grași omega-3. Consumul de pește gras de două ori pe săptămână reduce riscul de boli de inimă, diminuează inflamația și îmbunătățește metabolismul colesterolului.

4. Sparanghel

Sparanghelul este unul dintre cei mai buni curățători naturali ai arterelor – conține mult folat, care tratează inflamația cronică a vaselor și reduce tensiunea arterială. Astfel, sparanghelul este considerat un medicament natural care previne formarea cheagurilor de sânge.

Pentru gătit, sparanghelul trebuie fiert doar câteva minute în apă sărată, apoi stropit cu unt topit sau ulei de măsline și servit ca garnitură.

5. Rodie

Rodia conține numeroase fitochimicale care protejează mucoasele arterelor de inflamații și deteriorări. Sucul de rodie stimulează producția de oxid nitric în organism, ceea ce dilată vasele de sânge și îmbunătățește circulația sanguină.

6. Broccoli

Broccoli este bogat în vitamina K, necesară pentru consolidarea oaselor și prevenirea depunerilor de calciu pe plăcile de colesterol.

De asemenea, broccoli conține multă fibră, care normalizează tensiunea arterială și nivelul de colesterol. Consumați broccoli în supe sau ca garnitură. Și cu cât mai des, cu atât mai bine.

7. Turmeric

Condimentul turmeric are un efect antiinflamator foarte puternic, deoarece conține curcumină. Inflamația este cauza principală a aterosclerozei și a întăririi ulterioare a arterelor. Curcumina ajută la reducerea depozitelor de grăsime din artere cu până la 26%.

Adăugați turmeric în felurile principale de mâncare, precum și în lapte cald.

8. Kaki

Studiile arată că polifenolii, care se găsesc în cantități mari în acest fruct (kaki conține de două ori mai multă fibră și mai mulți antioxidanți decât mărul), pot reduce aderarea colesterolului la pereții interni ai vaselor.

9. Merișoare

Studiile arată că merișoarele, bogate în potasiu, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău, iar consumul regulat al acestor fructe acide poate reduce riscul total de boli cardiovasculare cu până la 40%!

10. Spanac

Potasiul și acidul folic, care se găsesc în spanac, ajută la reducerea tensiunii arteriale, și, conform ultimelor studii, o porție de spanac pe zi poate reduce riscul de boli de inimă cu 11%.

În timpul iernii, spanacul proaspăt poate fi înlocuit cu cel congelat și adăugat în omlete, salate, paste.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!