10 obiceiuri „rele” care îți distrug încet, dar sigur rinichii

10 obiceiuri „rele” care îți distrug încet, dar sigur rinichii

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2020 in SanatateSfaturi

Rinichii sunt un organ important al corpului nostru, dar de obicei nu îi observăm până nu încetează să mai funcționeze corespunzător. De obicei, aflăm doar când ne dor despre apariția pietrelor, dezvoltarea pielonefritei și a altor boli renale.

Rinichii sunt foarte importanți, deoarece sunt responsabili pentru detoxifierea sângelui și filtrarea toxinelor și a deșeurilor. Aceste două organe cu formă de fasole au multe responsabilități, așa că este necesar să îi menținem în stare excelentă.

Din păcate, unele dintre obiceiurile noastre zilnice ne pot afecta rinichii. Aici sunt doar câteva dintre ele:

1. Nu vă goliți vezica la timp.

Dacă acest lucru se întâmplă rar, nu vă va afecta sănătatea. Dar dacă o faci tot timpul, îți poate afecta rinichii.

2. Nu bei suficientă apă.

Rinichii dvs., la fel ca toate părțile corpului, au nevoie de suficientă apă. Lipsa apei poate duce la scăderea fluxului sanguin către rinichi. Drept urmare, sângele tău se îngroașă, interferând cu capacitatea rinichilor de a elimina toxinele din corp.

3. Mănânci prea multă sare.

Consumul de sare în mod regulat este dăunător pentru rinichi și sănătatea generală. Rinichii noștri descompun 95% din sodiu din alimentele pe care le consumăm. Aceasta înseamnă că aportul mare de sare face ca rinichii să lucreze mai mult doar pentru a elimina sarea. Acest lucru poate duce la afectarea funcției rinichilor și creșterea retenției de apă.

4. Luați in mod regulat analgezice.

Deși avem nevoie de analgezice din când în când, unii oameni își fac obiceiul de a reduce inflamațiile, febra și de a controla durerea. Din păcate, analgezicele sunt dăunătoare pentru rinichi. Anumite medicamente, în special litiu, pot provoca nefropatie.

5. Consumați prea multe proteine.

Avem nevoie de proteine, dar prea mult poate crește riscul bolilor renale.

6. Consumați regulat băuturi alcoolice.

Dacă beți mult alcool, veți sfârși prin a vă distruge rinichii și a vă afecta sănătatea.

7. Mănânci prea mult zahăr.

Pe lângă sare, zahărul poate contribui și la reducerea funcției rinichilor. Evitați băuturile cu zahăr pentru a vă menține rinichii sănătoși.

8. Fumezi.

Fumatul dăunează sănătății dvs., inclusiv organelor, cum ar fi rinichii. Unul dintre motive este că fumatul poate provoca hipertensiune, ceea ce duce la scăderea fluxului sanguin către rinichi.

9. Bei prea multă cafea.

Trebuie să vă limitați aportul de cofeină la trei căni pe zi, dacă doriți să vă mențineți rinichii sănătoși.

10. Nu dormi suficient.

Somnul este important pentru sănătatea noastră și, de asemenea, pentru rinichi, deoarece permite organelor noastre să se regenereze și să se curețe.

Încercați să scăpați de aceste obiceiuri rele care vă distrug  rinichii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!