10 obiceiuri care îți distrug creierul

10 obiceiuri care îți distrug creierul

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2020 in SanatateSfaturiStiinta

Creierul este cel mai important organ pentru oameni. El este centrul de control al corpului nostru. Creierul efectuează o cantitate incredibilă de operații în câteva secunde și este, de asemenea, responsabil pentru funcționarea memoriei .

Structura complexă și specifică a creierului nostru este foarte vulnerabilă, ceea ce poate duce la o serie de boli grave și daune ireversibile. În fiecare zi, fără să știm, punem în pericol funcționarea celui mai important organ.

Iată 10 obiceiuri care ne afectează creierul.

Treceți peste micul dejun

După somn, corpul nostru are mare nevoie de alimente pentru a le transforma în energie și vitamine. Evitând micul dejun, vă puneți creierul într-o fază de „funcționare de urgență” care afectează întregul corp.

Dormitul insuficient

În timpul somnului, creierul procesează informațiile primite pe parcursul întregii zile și acumulează forță pentru următoarea. Privarea de somn duce la un proces ireversibil de moarte a celulelor creierului. Prin urmare, somnul sănătos este cheia pentru o sănătate bună.

Consumul de zahăr

Astăzi este foarte dificil să găsești un produs care să nu conțină zahăr. Dar există unele alimente cu niveluri foarte ridicate de zahăr pe care ar trebui să le eliminăm din dietă. O cantitate mare de zahăr din sânge interferează cu absorbția vitaminelor, ceea ce afectează negativ funcționarea creierului.

Mâncarea în exces

Pe lângă faptul că supraalimentarea duce la creșterea în greutate, aceasta poate afecta și arterele care duc la creier prin depuneri de colesterol.

Fumatul

Daunele cauzate de fumat organismului nostru au fost dovedite de mult timp. În plus, poate duce la comprimarea completă a creierului și a bolii Alzheimer.

Dormitul cu nasul în pătură

Când dormim, avem nevoie de aer proaspăt. De aceea, se recomandă aerisirea camerei înainte de culcare. Când dormi complet acoperit cu o pătură, cantitatea necesară de aer proaspăt nu mai ajunge la tine, iar nivelul de dioxid de carbon se mărește.

Poluarea aerului

Un creier sănătos necesită mult aer proaspăt. Acest lucru este foarte dificil de realizat într-un oraș. Prin urmare, încercați să petreceți weekendul în afara orașului.

Activitate intensă a creierului în timpul bolii

Când suntem bolnavi , corpul nostru ne arată că resursele sale se epuizează și trebuie să ne odihnim. Acest lucru se referă în primul rând la creierul nostru. Activitatea intensă în timpul bolii reduce eficiența creierului și duce la tulburări ale activității sale.

Probleme de comunicare

Conversațiile ajută la menținerea creierului într-o formă bună și la dezvoltarea acestuia. Conversațiile inteligente stimulează formarea de noi conexiuni neuronale care sunt bune pentru creier.

Lipsa gândurilor stimulatoare

Procesul gândirii provoacă schimbări pozitive în cortexul cerebral. Este un instrument puternic pentru dezvoltarea și funcționarea imediată a corpului nostru principal.

Creierul nostru este un mecanism unic care nu a fost încă pe deplin înțeles. Urmând sfaturile noastre, veți putea folosi potențialul său la 100%.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!