10 motive pentru care călătoriile sunt cea mai bună formă de educație

10 motive pentru care călătoriile sunt cea mai bună formă de educație

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStyleSfaturi

Cred că mulți ar fi de acord că o mare parte din educație, cea care cu siguranță îți va folosi în viață, se dobândește în mare parte în afara orelor de la școală sau a amfiteatrelor de la universitate.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la principiile fundamentale ale sistemului modern de învățământ, dar, pe lângă schemele obișnuite, precum “școală, profesor, teste” sau “universitate, profesor, examene”, există modalități mai specifice de a ne cunoaște pe noi înșine și lumea din jur și de a dobândi multe abilități necesare.

De fapt, călătoriile sunt cea mai bună modalitate de a descoperi lucruri noi. Fie că vă plimbați pe străzile Parisului, urcați pe vârfurile muntoase din Himalaya sau petreceți o zi însorită pe o plajă din Republica Dominicană, călătoriile nu vă vor dezamăgi niciodată, asemenea unui profesor.

Mai jos vă prezentăm 10 motive pentru care călătoriile sunt cea mai bună formă de educație, indiferent unde mergeți și ce aventuri vă așteaptă.

1. Învățarea limbilor străine

Engleza este vorbită practic în orice colț al planetei, iar acest lucru vă va ajuta foarte mult. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să cunoașteți limba țării pe care intenționați să o vizitați, măcar cuvintele de bază.

Călătoriile vă determină să învățați limbi diferite. După ce învățați bazele folosind cărți, aplicații sau videoclipuri, vă puteți îmbunătăți abilitățile de vorbire în conversații cu oameni nativi.

2. Descoperirea altor culturi

Călătoriile nu se limitează doar la alte țări, ci și la alte regiuni ale propriei țări, și sunt cea mai bună modalitate de a afla lucruri interesante. Veți începe să înțelegeți cât de diverse sunt culturile din întreaga lume, observând asemănările și diferențele dintre tradițiile pe care le cunoașteți și stilul de viață aparent străin.

3. Învățarea istoriei prin vizitarea obiectivelor turistice

Cu siguranță ați învățat despre civilizații antice și evenimente istorice majore în cadrul orelor de la școală, dar nimic nu se compară cu vizitarea personală a obiectivelor istorice și descoperirea unor informații interesante.

4. Înțelegerea lumii de astăzi

Călătoriile vă vor arăta nu doar cum era lumea în trecut, ci și cum este ea în prezent. Cu siguranță, aceasta este cea mai bună modalitate de a evalua situația politică, scenariile economice și structura socială a lumii în care trăim.

5. Explorarea naturii

Când părăsiți zona de confort a orașului și începeți să explorați cele mai exotice fenomene naturale din lume, veți descoperi frumusețea uluitoare a naturii. Măreția naturii are o importanță crucială în soluționarea multor probleme globale, precum schimbările climatice și poluarea aerului.

6. Învățarea unor lucruri noi 

Călătoriile vă vor fascina în fiecare secundă. Când deschideți calea către necunoscut, veți face multe lucruri pe care altfel nu le-ați fi făcut. Nu contează ce alegeți să faceți: să mângâiați elefanți în Cambodgia, să vă plimbați pe traseele munților Appalachian sau să dansați samba în Brazilia – călătoriile vă vor învăța multe lucruri noi.

S-ar putea să fiți timizi și să credeți că nu este ușor să comunicați cu oameni necunoscuți. Cu toate acestea, călătoriile vor schimba acest lucru, deoarece în călătorii, este aproape imposibil să evitați interacțiunile cu persoane străine.

7. Dezvoltarea abilităților de comunicare

Dacă trăiți viața într-o stare de acceptare constantă a circumstanțelor care planează asupra voastră și doriți să schimbați situația actuală, dar nu știți cum să o faceți, călătoriile vă vor ajuta să învățați independența și capacitatea de a vă controla destinul într-o oarecare măsură.

8. Învățarea să luați decizii hotărâte

În timpul călătoriilor, veți învăța să fiți independenți, mai ales dacă vreți să călătoriți singuri. Veți învăța să luați decizii pe cont propriu și să luați inițiativa.

9. Învățarea compasiunii

Atunci când călătoriți mult și vă întâlniți cu multe culturi diferite din întreaga lume, începeți să înțelegeți că, în ciuda diferențelor, suntem asemănători în multe feluri. Prejudecățile legate de culoarea pielii, gen sau religie vor începe treptat să dispară.

10. Cunoașterea de sine

Probabil că acesta este cel mai important aspect al educației pe care îl puteți obține prin călătorii. Când ajungeți în locuri necunoscute, în circumstanțe neobișnuite și în medii culturale diferite, vă vedeți pe voi înșivă într-un mod diferit, observând multe aspecte importante ale personalității voastre, comportamentului și altor aspecte ale identității voastre la care nu ați acordat atenție înainte.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!