Image

10 motive pentru care ar trebui să mănânci ridichi: crește hemoglobina, reduce edemul și colesterolul

Publicat de Patricia Esca pe 9 August 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ridichea este o legumă cunoscută în întreaga lume, dar cultivată în special în locuri cu ierni lungi. Este o rădăcină sezonieră care conține o serie de substanțe nutritive, care ajută la creșterea imunității.

Iată 10 motive pentru care este bine să mâncați ridichi:

1. Pentru diabetul zaharat

Ridichile sunt indispensabile pentru persoanele cu ambele tipuri de diabet, deoarece are capacitatea să reducă nivelul de zahăr din sânge și să regleze producția de enzime.

2. Pentru oncologie

Ridichea acționează ca un profilactic împotriva bolilor oncologice ale sistemului digestiv, în special a cancerului de colon. Deoarece ridichea este antioxidantă, aceasta nu numai că previne dezvoltarea tumorilor, ci și oprește dezvoltarea celor existente.

3. Pentru colesterol

Ridichile ajută la distrugerea plăcilor de colesterol rău din sânge, descompun colesterolul în compuși mai mici și îl elimină din corp, astfel determinând o circulație mai bună a sângelui.

4. Pentru edem

Ridichile sunt foarte eficiente împotriva edemului, deoarece sunt diuretice. Acțiunea ridichilor este ușoară și sigură, îndepărtând excesul de lichid din corp, saturează sângele cu potasiu și sodiu și nu perturbă echilibrul electrolitic.

Citeste si  Dopamina - ce este si cum iti ajuta creerul

5. Pentru hemoglobina

Consumul de ridichi în sezon ajută la creșterea nivelului de hemoglobină. Fierul pe care îl conține acesta este foarte ușor absorbit de corp. În plus, ridichile sunt bogate în vitamina C, care este necesară pentru efectuarea acestui proces.

6. Pentru stomac și bilă

Uleiul de muștar, care este prezent în ridichi, este indispensabil pentru stomac și bilă, întrucât promovează un flux de bilă mai bun. De asemenea, stimulează producția de enzime necesare procesării și asimilării alimentelor.

7. Pentru constipație

Ridichea este foarte benefică pentru tractul gastrointestinal, deoarece îmbunătățește motilitatea intestinală, ameliorează constipația și curăță intestinele.

8. Pentru imunitate

Ridichea conține toate vitaminele B, fapt pentru care această rădăcină este capabilă să refacă și să întărească sistemul imunitar, prin creșterea proprietățile protectoare ale organismului în lupta împotriva infecțiilor.

9. Pentru tuse

Ridichea ajută la ameliorarea răcelii, dar este deosebit de eficientă pentru tusea uscată.

10. Pentru piele

Citeste si  Neurochirurgul Vlad Ciurea ne sfătuiește: mergeți la culcare fără telefon mobil, beți vin și priviți adesea spre cer

Consumul de ridichi ajută la îmbunătățirea stării pielii, la curățarea acesteia, dar și la eliminarea inflamației. De asemenea, are efecte pozitive și asupra tenului.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!