10 moduri de a preveni formarea cheagurilor de sânge care vă pot salva viața

10 moduri de a preveni formarea cheagurilor de sânge care vă pot salva viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Deoarece fiecare dintre noi petrecem mult timp în fața ecranelor televizorului sau computerului, cu toții riscăm formarea de cheaguri de sânge. Dacă se formează în inimă sau plămâni – consecințele pot fi foarte grave. Cu toate acestea, alegerea corectă a alimentelor, a îmbrăcămintei și a stilului de viață vă va ajuta la prevenirea formării de cheaguri de sânge dăunătoare sănătății.

Din fericire, vă oferim 10 sfaturi care vă vor ajuta să evitați formarea de cheaguri de sânge.

1. Purtați haine largi care nu restricționează mișcarea

Ar trebui să evitați să purtați haine strânse pentru a îmbunătăți circulația sângelui în corp. Din cauza hainelor pot forma cheaguri de sânge în picioare, de exemplu blugii skinny: în schimb, purtați blugi largi, în orice caz sunt mult mai confortabili.

2. Faceți o baie cu sare de mare

Dacă sunteți în căutarea unui motiv pentru a sta mai mult în cadă – nu este nimic mai bun. Sarea de mare este renumită pentru susținerea circulației sângelui în organism. Așadar, data viitoare, alegeți o baie cu sare în loc de spumă – astfel vă relaxați mai bine.

3. Faceți sport cât mai des

Este foarte util să faci sport și să nu stai într-un singur loc pentru a evita formarea cheagurilor de sânge. Orice sport este potrivit pentru acest lucru, dar cel mai eficient este mersul pe jos: nu numai că vei arde calorii, dar vei îmbunătăți și circulația sângelui.

4. La fiecare 2 ore de condus opriți-vă și faceți exerciții de întindere

Mașinile ne ajută acum să ajungem oriunde, dar pot contribui și la formarea cheagurilor de sânge. Dacă aveți un drum lung de parcurs, asigurați-vă că vă opriți regulat, coborâți din mașină, mișcați-vă și faceți întinderi. Și puteți admira și peisajul!

5. Consumați diluanți naturali ai sângelui

Chiar dacă medicul dumneavoastră v-a prescris un medicament de subțiat sângele, nici remediile naturale nu trebuie neglijate. Mâncând usturoi crud, turmeric, ceai de ghimbir, veți reduce riscul formării cheagurilor de sânge. Aceste substanțe sunt delicioase și utile pentru sănătatea generală.

6. Masați picioarele și gleznele

Statul mai mult timp la locul de muncă reduce fluxul de sânge către picioare. Dacă nu puteți face mișcare, masați-vă picioarele, mișcați picioarele și evitați poziția cu picioarele încrucișate- astfel fluxul de sânge se va îmbunătăți.

7. Purtați șosete compresive

Dacă știți că aveți dureri de picioare sau o circulație sanguină slabă, folosiți șosete compresive. Sunt disponibile în diferite culori și dimensiuni și chiar ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în picioare pe tot parcursul zilei. Chiar și un medic poate prescrie acest tip de tratament.

8. Aplică ulei de chimen pe picioare

Chimenul este un ajutor natural al circulației. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, astfel încât vă va proteja perfect împotriva cheagurilor de sânge. Aplicați câteva picături pe zonele în care circulația este slabă.

9. Ridicați picioarele în mod regulat

Culcați-vă pe spate, ridicați picioarele în sus și sprijiniți-le de perete. După o zi grea de muncă, acest exercițiu va îmbunătăți foarte mult circulația corpului.

10. Nu vă încrucișați picioarele

Nu stați cu picioarele pliate unul peste celălalt, deoarece acest lucru influențează formarea de cheaguri de sânge. Schimbați adesea poziția picioarelor și nu vă mențineți picioarele încordate prea mult timp.

V-au fost utile sfaturile noastre? Ce alte metode folosiți pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!