10 moduri de a decora un brad de Crăciun cu un buget redus și într-un mod original

10 moduri de a decora un brad de Crăciun cu un buget redus și într-un mod original

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 December 2022 in LifeStyleSarbatoriSfaturi si Trucuri

Se poate sărbători Crăciunul și Anul Nou cu un brad frumos decorat, și în același timp, să nu cheltuiești mulți bani pe decorațiuni scumpe de Crăciun? Suntem siguri ca este posibil. Iată o selecție de idei pentru inspirație despre cum să faci decorațiuni economice, ecologice și uimitor de frumoase.

Top 10 idei pentru un brad original

1. Tricotaje

Cu siguranță un pulover vechi, mănuși sau șosete pentru copii zăceau în dulap. Oferă-le o nouă viață sub formă de decorațiuni de Crăciun! Înfășurați bilele în materiale tricotate, atârnați mănuși și completați decorațiunile cu bomboane.

2. Panglici

În Europa, a devenit la modă decorarea pomilor de Crăciun cu panglici simple din țesătură – se dovedește elegant și cu buget redus. Puteți cumpăra panglici strălucitoare sau tăia benzi de material.

Alegeți culorile de Anul Nou – roșu, alb, albastru, auriu, argintiu. Pentru ca decorul să nu fie monoton, alegeți țesături de diferite texturi. Velurul, tulul și chiar bumbacul vor fi de folos. Fixați panglicile în bradul de Crăciun cu agrafe simple. Luminile cu acest decor vor arăta foarte bine.

3. Eco-materiale

Faceți o plimbare în pădurea sau în parc. Dar nu uitați să vă uitați pe jos, pentru că există o mulțime de idei de inspirație. Decorațiunile de Crăciun realizate din crengi, conuri, pene sunt un trend la moda și în același timp foarte ieftine. Cu ajutorul unei cutii de vopsea aurie, puteți realiza bijuterii care nu sunt mai urâte decât cele scumpe din magazin.

 

4. Pâslă

 

Pentru cei pasionați de cusut, decorul de Anul Nou nu este o problemă. Se pot face decorațiuni uimitoare de Crăciun: sunt ușor și rapid de făcut și, cel mai important, nu se sparg!

Pentru a face o jucărie de pâslă, îndoiți o bucată de țesătură în jumătate și folosiți cretă sau o bucată de săpun pentru a desena orice imagini de Anul Nou – un pom de Crăciun, un fulg de zăpadă, un om de zăpadă, un ren. Apoi decupează cu grijă cele două jumătăți, pune puțin bumbac între ele (opțional) și coase. Decorează jucăriile cu nasturi, patchwork sau broderie. Gata!

De asemenea, puteți realiza ghirlande elegante din pâslă, care vă vor completa bradul de Crăciun. Pentru a face acest lucru, tăiați materialul în benzi, faceți găuri longitudinale în ele și pliați-le, așa cum se arată în fotografie.

Obțineți această frumusețe.

5. Fructe

Merele, mandarinele, feliile de kiwi și portocale uscate, precum și nucile și caisele uscate vor face casa de Anul Nou nu numai frumoasă, ci și „delicioasă”.

Poți usca portocalele tăiate în cuptor la foc mic, cu ușa întredeschisă, sau le poți pune într-un loc uscat în prealabil, de exemplu, pe baterie. Dacă adaugi batoane de scorțișoară, obții un decor frumos și parfumat.

6. Dulciuri

Ciocolatele sunt festive și elegante în sine, mai ales în ambalaje strălucitoare. Dacă aveți timp, coaceți niște fursecuri din turtă dulce. O parte pentru masa de sărbători și parte pentru bradul de Crăciun.

7. Fotografii

Un decor de Anul Nou neobișnuit și foarte emoționant poate fi creat folosind fotografii. Dacă aveți fotografii alb-negru, veți obține un pom de Crăciun stilat în stil retro. Puteți completa acest decor cu cărți poștale cu urări pentru cei dragi.

8. Hârtie

Nu este necesar să stăpânești arta origami pentru a realiza un decor frumos de hârtie. Îți amintești cum tăiai fulgii de zăpadă și îi lipeai pe fereastră în copilărie? Fă la fel, dar atârnă-i în pomul de Crăciun! Tăiați mai multe forme identice din hârtie și lipiți-le la pliu. Decorațiunile vor fi voluminoase, albe ca zăpada și, cel mai important, – frumoase într-un mod de Anul Nou.

9. Flori

Poți împodobi bradul de Crăciun cu flori artificiale. De exemplu, dacă decorul de la nuntă a fost păstrat acasă, puneți-l în acțiune pentru Anul Nou.

10. Orice materiale improvizate

Și, în sfârșit, arată-ți imaginația. Jucăriile moi, mecanismele de ceas vechi și chiar pastele pictate cu vopsea aurie pot deveni un decor original pentru casa ta.

Tot ce ai nevoie este starea ta de sărbătoare și, bineînțeles, puțină magie de Anul Nou.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!