10 lucruri pe care oamenii puternici mental nu le fac!

10 lucruri pe care oamenii puternici mental nu le fac!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2020 in Dezvoltare Personala

10 caracteristici ale oamenilor puternici!

1. Nu traiesc in trecut

Oamenii puternici din punct de vedere mental se concentreaza la prezent si la viitorul apropiat. Ei inteleg faptul ca trecutul nu se mai afla sub controlul lor, iar viitorul indepartat este la fel de predictibil ca vremea din aceasta iarna.

2. Ies din zona lor de confort

Zona de confort este un loc periculos, un abis intunecat in care oricine ramane pentru prea multa vreme se pierde cu totul de sine insusi. A ramane in zona de confort inseamna a renunta la a-ti trai viata.

3. Asculta parerile celorlalti

Doar prostii sunt autosuficienti in toate privintele. Cand vine vorba de brainstorming, ideile bune sunt mai degraba cele Prisecaru din zbor decat cele impuse. O idee buna ramane o idee buna indiferent daca iti apartine tie sau nu.Nu te lasa stapanit de propriul ego: daca cineva are de spus ceva valoros, asculta-l.

4. Accepta schimbarea

Ceea ce inteleg oamenii puternici, iar cei slabi refuza sa inteleaga, este faptul ca schimbarea este de neevitat. A incerca sa eviti inevitabilul este lipsit de sens. Astfel, evitarea schimbarii nu are sens, fiind un lucru care consuma mult timp si energie.

5. Nu raman inchisi la minte

Nu stii totul. Chiar si lucrurile pe care crezi ca le stii se pot dovedi a nu fi in totalitate adevarate. Daca nu-ti deschizi mintea, pur si simplu iti refuzi insusirea de informatii noi.Daca incetezi sa inveti, incetezi sa traiesti cu adevarat.

6. Isi iau propriiile decizii si nu-i lasa pe ceilalti sa ia decizii in locul lor

Doar tu esti cel care ar trebui sa ia deciziile care te privesc pe tine; nu le poti permite altora sa faca asta. Un asemenea lucru ar insemna sa delegi responsabilitatea catre alta persoana, dar cel care va avea de suferit la final esti, de fapt, tu. Daca nu ai curajul sa gresesti, atunci nu vei avea nici curajul sa reusesti.

7. Se bucura pentru succesul altora

Atunci cand ceilalti au succes, ar trebui sa te bucuri. Daca ei pot, inseamna ca poti si tu.Succesul altora nu scade, in niciun fel, sansa ta la succes. Lucrul acesta ar trebui sa te motiveze sa incerci in continuare.

8. Nu se gandesc la posibilitatea esecului

Gandurile noastre ne influenteaza perspectiva asupra vietii; la randul ei, perspectiva ne influenteaza rezultatele. Oamenii cu un mental puternic inteleg acest fapt si il folosesc in avantajul lor. Desigur,intotdeauna exista sanse de esec, dar, atat timp cat exista si sanse de succes, merita incercat!

9. Nu se autocompatimesc

Viata poate fi grea. Unii o patesc rau, altii si mai rau. Vei cadea de pe cal, poate chiar de mai multe ori. Intrebarea este: esti destul de puternic sa te urci inapoi in sa de fiecare data?

10. Nu se concentreaza la punctele lor slabe

Desi a lucra cu punctele tale slabe are niste avantaje, este mult mai important sa te concentrezi pe consolidarea punctelor tale forte. Oamenii dezvoltati pe toate planurile nu sunt in mod necesar si cei care ajung cel mai departe in viata. A fi moderat in toate privintele inseamna a fi moderat si atat. A fi exceptional intr-un anume tip de abilitati sau o anumita trasatura iti va permite sa te ridici deasupra concurentei cu un efort minim.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!