10 lucruri pe care oamenii cu sufletele rănite nu le observă

10 lucruri pe care oamenii cu sufletele rănite nu le observă

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Îți trăiești zilele cu pilot automat, nu mai simți nici bucurie, nici tristețe. Exiști doar, dar nu trăiești…

1. Plângi fără motiv.

Dacă ești rănit emoțional, atunci începi să plângi de la lucruri mărunte, deoarece la nivel subconștient simți în mod constant durere. Plângi în timp ce vizionezi filme, citești cărți și dai dovadă de emoționalitate excesivă dacă vezi că se întâmplă ceva rău.

2. Îți pierzi interesul pentru ceea ce îți place.

Rănile emoționale vă împiedică să vă concentrați asupra lucrurilor care îți plac. Îți lipsește motivația iar emoțiile negative au pus stăpânire pe gândurile tale.

Odată ce îți dai seama că nu te mai bucuri de lucrurile obișnuite, întreabă-te de ce și nu lăsa lucrurile așa. Cu cât stai mai mult timp, cu atât rănile tale emoționale vor fi mai dureroase.

3. Te enervează comportamentul altora.

A avea răni emoționale te face vulnerabil din punct de vedere emoțional la comportamentul altora. Veți fi foarte sensibil la cuvintele altor persoane, tonul vocii, întrebările și glumele. Rănile emoționale vă vor face să evitați interacțiunea cu oamenii.

4. Te simți fără speranță și fără valoare.

Cel mai probabil, durerea din suflet te va face să privești în jos și să te simți fără valoare. Te învinovățești pe tine că ți-ai provocat atâta durere. De asemenea, te simți fără speranță și incapabil să te vindeci.

Dacă credeți că ați rămas fără putere, contactați-i pe cei dragi. Permiteți-vă să fiți îngrijiți și iubiți de ei: sprijinul social poate spori rapid stima de sine și vă poate încuraja să fiți mai receptivi la circumstanțele actuale ale vieții.

5. Reproduci în mod constant evenimente neplăcute din trecut în capul tău.

Dacă nu puteți uita un eveniment dureros din trecut, reamintindu-ți constant, este foarte probabil ca acesta să se fi transformat deja într-o rană emoțională.

Încercați să identificați și să găsiți motivele pentru care ați suferit atât de mult și acceptați faptul că nu este bine să suferiți din cauza celor întâmplate.

6. Durerea ta este atât de intensă încât îți acoperă toate celelalte simțuri.

De cele mai multe ori, durerile tale din suflet te rănesc atât de tare încât nu mai simți altceva. Îți trăiești zilele pe pilot automat, indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Nu mai simți nici bucurie, nici tristețe. Pur și simplu exiști, dar nu trăiești.

Încercați să vă gestionați emoțiile, deoarece acest lucru vă poate ajuta și la reducerea nivelului de stres psihologic.

7. Obiceiul de a gândi prea mult.

Rănile emoționale vă răpesc încrederea în sine, ceea ce vă va face să gândiți prea mult. Asta pentru că nu vrei să te rănești din nou.

Prin urmare, simțiți importanța gândirii și a preluării controlului asupra a tot ce se întâmplă. Totuși, în loc să te ușureze, acest obicei face ca rănile emoționale să pară și mai dureroase.

8. Aveți perioade de somn neregulate.

Obiceiul de a-ți analiza durerile din suflet te ține treaz noaptea. Mintea ta este copleșită de gânduri, iar noaptea este momentul în care disperarea, sentimentele de singurătate și depresie tind să fie deosebit de puternice.

Perioadele de somn se schimbă odată cu incapacitatea de a adormi noaptea, pe care o compensați pe parcursul zilei.

9. Te simți incomod și împiedicat.

Rănile emoționale te pot face să te simți confuz și nemotivat. Veți simți că nu mai aveți încotro și că nimeni nu vă poate ajuta să vindecați aceste răni.

Te vei gândi rău despre tine, iar mintea ta va fi într-o continuă confuzie.

Încercați să preluați controlul asupra acestei confuzii și să dezlegați încurcăturile gândurilor dvs., notându-le într-un jurnal și sortându-le câte unul pe zi.

10. Recunoști nevoia de a fi vindecat.

Este dificil pentru tine să le explici asta celorlalți oameni, dar simți doar că ești rupt în interior și înțelegi că ai nevoie de vindecare. Vei căuta ceva care să-ți distragă atenția de la durerea ta din suflet și, în timp, vei realiza că nu vei putea fi vindecat peste noapte. Rănile emoționale sunt în regulă atâta timp cât le cunoașteți și le recunoașteți.

Încercați să găsiți activități care să vă relaxeze, cum ar fi scrisul, muzica, meditația sau sportul. Vei trece prin această perioadă și vei fi bine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!