10 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să ai succes

10 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să ai succes

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi si TrucuriViata

Uneori, pentru a reuși și a deveni persoana care ți-ai dori să fii, nu trebuie să dobândești ceva, ci mai degrabă să scapi de unele lucruri. În ciuda faptului că fiecare om are propriul concept de succes, există o serie de lucruri valabile pentru toată lumea, la care dacă vei renunța, poți deveni de succes.

Nu ezita: începe de azi!

1. Renunță la stilul de viață nesănătos

„Ai grijă de corpul tău. Este singurul loc în care va trebui să trăiești pentru totdeauna.” – Jim Rohn

Dacă vrei să obții ceva în viața ta, trebuie să pleci de la acest punct. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta, iar această îngrijire include trei aspecte principale:

  • – somn de calitate;
  • – mâncat sănătos;
  • – activitate fizica.

Fă pași mici către un stil de viață sănătos și într-o zi îți vei mulțumi pentru asta.

2. Renunță la gândirea pe termen scurt

„Trăiești o singură dată, dar dacă o faci bine, o dată este suficient.” — Mae West

Oamenii de succes își stabilesc obiective pe termen lung și știu că aceste obiective sunt doar rezultatul obiceiurilor pe termen scurt de care au nevoie pentru a se îndrepta treptat în direcția corectă. Există o diferență între „antrenamentul pentru a fi în formă pentru vară” și „antrenamentul pentru că așa ești în fiecare zi”.

3. Încetează să te mai simți inferior

„Nu există nimic bun în timiditate care să-i facă pe ceilalți să se simtă nesiguri în jurul tău. Ar trebui să strălucim cu toții ca niște copii. […] odată ce permitem luminii noastre să strălucească, le dăm subconștient altor persoane permisiunea să facă același lucru. Când renunțăm la frică, prezența noastră îi eliberează involuntar pe alții.” – Marianne Williamson

Dacă nu îți asumi niciodată riscuri, nu profiți de oportunități și dacă nu îți lași visele să devină realitate, va fi puțin probabil să îți atingi întregul potențial.

4. Renunță la scuze

Nu este vorba despre cărți, ci despre cum joci.” – Randy Pausch

Oamenii de succes știu că sunt complet responsabili pentru viața lor. Realizarea acestui lucru este atât înfricoșătoare, cât și incitantă. Responsabilitatea este singura modalitate de a avea succes, pentru că scuzele te limitează, împiedicându-te să te dezvolți personal și profesional.

Viața ta este în mâinile tale și ale nimănui altcuiva.

5. Renunta la gandirea fixa

„Viitorul aparține celor care încearcă să stăpânească cât mai multe abilități și sunt capabili să le combine pentru a crea lucruri noi.” – Robert Green

Oamenii cu mentalități fixe cred că inteligența sau talentele lor sunt trăsături predeterminate care nu pot fi schimbate. De asemenea, ei cred că numai talentul duce la succes – iar munca grea nu are nicio legătură cu asta. Dar nu este adevărat.

Oamenii de succes cred altfel. În fiecare zi, ei petrec mult timp dezvoltând o mentalitate de evoluție, dobândind cunoștințe, învățând noi abilități și schimbându-și percepția, astfel încât să le poată aduce beneficii vieții. Mâine trebuie să fii mai bun decât azi.

6. Renunță să mai crezi în „tratamentul miracol”

„În fiecare zi devin din ce în ce mai bun din toate punctele de vedere.” — Emile Coue

Succesul peste noapte este un mit. Oamenii de succes știu că pașii mici făcuți în fiecare zi se adună în timp și se transformă în rezultatele dorite. De aceea trebuie să îți planifici viitorul și să te concentrezi asupra zilei care urmează, precum și să te îmbunătățești câte puțin în fiecare zi.

7. Renunță la perfectionism

Nu vei atinge niciodată perfecțiunea, indiferent cât de mult ai încerca. Frica de eșec (sau chiar teama de succes) te împiedică adesea să iei măsuri și să îți atingi obiectivele. Dacă aștepți momentul potrivit, vei pierde o mulțime de oportunități.

8. Renunță la multi-tasking (a face mai multe lucruri în același timp)

„De cele mai multe ori, multitasking-ul este o iluzie. Crezi că faci multe sarcini în același timp, când de fapt pierzi timpul trecând de la o sarcină la alta.” – Bosco Tian

Oamenii de succes știu asta. De aceea, aceștia își concentrează întotdeauna atenția asupra unui singur lucru, fie că este o idee de afaceri, o conversație sau un antrenament.

Prezența ta deplină și angajamentul pentru o singură sarcină sunt condiții esențiale.

9. Scapă de nevoia de a controla totul

„Unele lucruri depind de noi, iar altele nu”. – Epictet

Este foarte important să nu uităm acest adevăr. Renunță la lucrurile pe care nu le poți controla. Concentrează-te pe ceea ce este în controlul tău. Și amintește-ți că, singurul lucru pe care îl poți controla cu adevărat este ce simți.

10. Refuză să spui da lucrurilor care nu se potrivesc obiectivelor tale.

„Cine sacrifică puțin, obține puțin. Cel care se sacrifică mult, primește mult.” — James Allen

Oamenii de succes știu că, pentru a-și atinge obiectivele, vor trebui să spună nu anumitor sarcini, activități și cerințe ale prietenilor, familiei și colegilor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!