10 lucruri despre sarcina după 35 de ani de care ar trebui să țină cont femeile

10 lucruri despre sarcina după 35 de ani de care ar trebui să țină cont femeile

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2020 in CuriozitățiSanatateSfaturiViata

Pe cât de frumoasă este, sarcina poate prezenta întotdeauna un fel de risc, indiferent de vârsta femeii.
Dar după 35 de ani, trebuie să vă monitorizați mai atent sănătatea.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare:

1. Sunt șanse mai mari de a avea gemeni

În primul rând, femeile de peste 35 de ani au niveluri mai ridicate de hormon foliculostimulant.

În al doilea rând, există o teorie care explică faptul că pastilele pentru fertilitate pot crește probabilitatea ca o femeie să aibă gemeni, dacă luați astfel de tratamente este posibil ca soarta să te binecuvânteze cu 2 bebeluși.

2. Există risc de avort spontan

Bineînțeles, acest risc este valabil pentru femeile de toate vârstele, dar cele de peste 35 ani prezintă un risc mai mare. Femeile în vârstă de 35 de ani se confruntă cu un risc de avort spontan de 20%, iar femeile în vârstă de 45 de ani se confruntă cu un risc de 35%.

3. Riscul de anomalii cromozomiale

Oamenii de știință nu au găsit motivul pentru acest lucru. Cu toate acestea, legătura dintre aceste anomalii genetice și vârsta mamelor este foarte puternică.

4. Trebuie să ai grijă la alimentație

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru toate femeile însărcinate, indiferent de vârstă. Dar femeile după 35 de ani tind să se îngrașe mai mult în timpul sarcinii.

5. Pot apărea complicații

Femeile care rămân însărcinate după vârsta de 35 de ani au mai multe șanse să dezvolte anumite complicații: hipertensiune arterială și diabet gestațional.

6. Fiecare corp este unic

Fiecare corp este unic. O sarcină reușită depinde de sănătatea ta și de cât de bine ai avut grijă de corpul tău de-a lungul vieții.

7. Este mai greu să rămâi însărcinată

Când o femeie în vârstă de 20 de ani poate rămâne însărcinată în doar câteva săptămâni, femeile de peste 35 de ani petrec de obicei ani întregi încercând.

8. Fertilitatea este mai scăzută

Femeile după 35 de ani ovulează mai rar decât cele de 20. În plus, ovulul își pierde din calitate odată cu vârsta.

9. Emoțiile vor fi mai puternice

Femeile după 35 de ani se confruntă de obicei cu modificări hormonale mai intense în timpul sarcinii, cu modificări bruște ale dispoziției. Acest lucru se datorează schimbărilor puternice ale echilibrului hormonal.

10. Probabilitate mare de cezariană.

Acest lucru este asociat cu un risc mai mare de complicații în timpul sarcinii și al nașterii, cum ar fi sângerări excesive, travaliu prelungit. Dacă ai peste 35 de ani, atunci cezariana este calea cea mai sigură.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!