10 lucruri care se schimbă pentru totdeauna când un părinte nu mai este printre noi

10 lucruri care se schimbă pentru totdeauna când un părinte nu mai este printre noi

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2020 in De SufletGanduriLecții de viațăLifeStylePersonalitateSfaturiViata

Deși moartea este o parte naturală și inevitabilă a vieții, este extrem de dificil pentru cei rămași singuri după moartea unei persoane dragi .

Acest lucru este deosebit de insuportabil atunci când persoana iubită se dovedește a fi un părinte. Indiferent de relația dvs. cu ei, pierderea părinților este întotdeauna un eveniment care schimbă viața .

Pentru cei care citesc acest lucru și au experimentat deja pierderea părinților, le oferim sincere condoleanțe.

Iată ce ați experimentat probabil după această pierdere cumplită:

1. Devii mai demoralizat.

Situațiile stresante fac ca lucrurile obișnuite să pară foarte grele. Devine clar că vă faceți mai multe griji și acționați mult mai puțin.

Cercetările arată că persoanele care s-au confruntat cu durerea din cauza pierderii unui părinte sunt mai predispuse să se confrunte cu anxietatea, depresia și consumul de alcool.

2. Nu poți să stai de vorbă cu persoanele care se plâng de relația cu părinții lor.

Dacă până acum oamenii care se plângeau de părinți nu te deranjau, dar dintr-o dată îți dai seama că astfel de comentarii au început să te enerveze.

3. Simți durere cu tot corpul.

Este ca și cum fiecare celulă din corpul tău se confruntă cu trauma pierderii unui părinte. Și într-un anumit fel, așa este, pentru că o persoană se poate îmbolnăvi fizic de durere.

Bărbații prezintă un risc mai mare de deteriorare fizică după ce au pierdut un părinte. În timp ce te întristezi, nu uita să ai grijă de tine. Procesul de vindecare nu este doar emoțional sau spiritual, ci și fizic.

4. Înveți să trăiești cu tristețea.

Durerea are multe etape diferite. Chiar dacă nu vei înceta niciodată să simți lipsa părinților, într-o zi vei reuși să înțelegi și să accepți că ei nu mai sunt.

5. Sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel.

Majoritatea dintre noi am învățat cum să petrecem sărbătorile de la părinți. Când nu mai sunt în preajmă, sărbătorile și ocaziile speciale devin mai puțin fericite.

6. Înveți să le accepți defectele.

Când erai tânăr, părinții tăi erau eroii tăi. Dar odată cu vârsta, ți-ai dat seama că și ei sunt oameni obișnuiți, la fel ca tine, cu bune și cu rele. După ce vor pleca, vei realiza că te-ai împăcat cu defectele și greșelile lor și, în cele din urmă, le vei putea ierta.

7. Emoțiile tale se îngreunează.

Durerea vine în mai multe etape și puteți experimenta tristețe, vinovăție, furie, teamă, ușurare și amorțeală în doar câteva minute. Nu te feri de emoțiile negative, ele fac parte din procesul de vindecare.

8. Relația ta cu frații și surorile tale se schimbă.

Uneori, o astfel de durere poate provoca conflicte între frați și surori. Alte ori poate duce și la vindecarea relațiilor rupte.

9. Te gândești că ai uitat să-i suni.

Una dintre cele mai sfâșietoare experiențe după pierderea unui părinte este ridicarea telefonului pentru a apela părintele, pentru a da niște vești bune sau pentru a cere sfaturi, dar apoi să-ți dai seama că nu există cine să răspundă.

10. Vei afla cât de puternică este iubirea.

Vei descoperi că dragostea pe care o ai pentru părinții tăi este la fel de puternică ca oricând. Este o mângâiere pentru tristețea ta și, pe măsură ce îți amintești timpul petrecut cu părinții tăi, vei aprecia dragostea pe care ai împărtășit-o.

Și te va ajuta să treci prin zile dificile.

Dacă întâmpinați dificultăți și nu puteți face față durerii în niciun fel – nu vă distrugeți, găsiți sprijin și ajutor în rândul rudelor sau specialiștilor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!