10 înțelepciuni ale lui Confucius care pot liniști nervii și învăța să trăiești liniștit și fără stres

10 înțelepciuni ale lui Confucius care pot liniști nervii și învăța să trăiești liniștit și fără stres

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2023 in CitateDe SufletLecții de viațăSfaturi

Există oameni care radiază pur și simplu pozitivitate, sunt mereu plini de energie și au o dispoziție bună. Ei nu se supără, nu se enervează din nimicuri. Oare este totul atât de simplu și există astfel de oameni care au totul în viață bine și sunt mereu fericiți și mulțumiți? Nu, ei doar știu să vadă frumusețea în viață și să se bucure de fiecare zi, ei au înțeles cum să trăiască liniștit și să nu-și consume nervii pe lucruri mărunte. Fiecare dintre acești oameni poate avea în spate multe experiențe, eșecuri și greutăți, dar și o bogată experiență de viață și muncă asupra propriei persoane. Nu credeți că totul e atât de simplu, dar merită efortul.

Iată ce spunea înțeleptul Confucius. Aceasta este învățătura pe care ar trebui să o cunoaștem cu toții și să ne amintim în fiecare zi, imediat ce ne trezim, înainte de a începe o nouă zi.

1. Frumusețea există în tot, dar nu toți sunt înzestrați să o vadă.

Uitați-vă în jur, observați cum natura înflorește primăvara, cum se joacă copiii în parc, admirați apusul de soare, plimbați-vă de-a lungul râului sau lacului, hrăniți păsările în loc să vă uitați la smartphone sau la televizor. Încercați să vedeți frumusețea în tot ceea ce vă înconjoară. Viața oamenilor nu este atât de rea pe cât cred unii, ci unii văd totul într-o nuanță de gri și le este dificil să iasă din această starea de gri și întuneric.

2. Cel care are soarele în suflet va vedea mereu soarele, chiar și în cea mai sumbră zi.

Pentru oamenii plini de viață și cu o atitudine pozitivă, totul este mai ușor. S-a dovedit că starea de spirit afectează toate aspectele vieții. Fiți mai deschiși și credeți că totul va fi mai bine – și asta se va întâmpla, dacă credeți în asta cu adevărat.

3. Uitați de supărări, dar niciodată nu uitați bunătatea.

Dacă cineva v-a supărat sau v-a trădat, nu este motiv să vă închideți și să meditați asupra răzbunării. Lăsați situația în urmă și trăiți în continuare; viața va pune lucrurile la locul lor.

4. Fii atent la plăcerile care pot aduce lacrimi celor din jur.

Nu vă gândiți doar la voi înșivă; dacă acțiunile voastre rănesc pe cei apropiați, ce beneficiu obțineți din asta? Vă veți simți bine? Nu îi faceți pe cei dragi să sufere, și viața voastră va deveni mai fericită și mai ușoară, conștiința nu vă va chinui, și sufletul vostru va fi ușor.

5. Dacă cineva vrea să te rănească profund, înseamnă că lui îi merge și mai rău.

Aceste cuvinte înțelepte vă vor ajuta să nu acordați atenție celor care vă supără, vă invidiază sau vorbesc rău despre voi. Ceea ce umple inima unei persoane, asta și va emana către ceilalți. Nu luați în serios jignirile, nu le lăsați să vă afecteze, și nu vă concentrați pe ele. Nu merită.

6. Un cuvânt poate schimba o hotărâre. Un sentiment poate schimba viața ta. O persoană poate schimba totul pentru tine.

Acest lucru ar trebui să îl aveți întotdeauna în minte. Totul în viață poate să se schimbe în bine atunci când nu ne așteptăm la asta.

7. Cel mai bun om este modest în vorbe, dar hotărât în acțiuni.

Cuvintele trebuie să fie susținute de fapte. Observați că cei care vorbesc mult nu realizează prea multe în viață. Reflectați asupra acestui lucru…

8. Pentru a fi virtuos, trebuie să acționezi ca un arcaș: dacă eșuezi, caută motivul în tine, nu în țintă.

Dacă realizați că eșecurile voastre sunt din cauza voastră, atunci puteți corecta ușor greșelile și merge mai departe. Căutarea vinovăților poate continua la nesfârșit, fără a face progrese…

9. În trecut, ascultam cuvintele oamenilor și credeam în faptele lor. Acum, ascult cuvintele oamenilor și privesc la faptele lor.

Cuvinte înțelepte care completează regula nr. 7.

10. Chiar și în compania a două persoane, voi găsi întotdeauna ceva de învățat de la ei. Voi încerca să urmez calitățile lor și să învăț din lipsurile lor.

Fiecare persoană din viața noastră poate fi privită ca un învățător. Observați cu atenție cei din jurul vostru, absorbiți calitățile lor pozitive și evitați negativul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!