10 greșeli de spălare a hainelor pe care le fac multe gospodine

10 greșeli de spălare a hainelor pe care le fac multe gospodine

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2020 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi si Trucuri

Nu orice gospodină știe secretele spălării hainelor. Vei fi surprins, dar nu este suficient doar să pui detergent în mașina de spălat și să apeși butonul de start. Astăzi îți prezentăm 12 reguli care te vor învăța să eviți greșelile în timpul spălării!

Iată 12 sfaturi care te vor învăța să speli hainele corect:

1. Nu uita să cureți mașina de spălat

Da, deși e făcută ca să spele, trebuie și ea curățată din când în când. Spală compartimentul în care se pune detergentul, șterge ușa și las-o deschisă după spălare pentru a preveni formarea unui miros neplăcut în interior. Există un filtru filet în partea de jos a mașinii care trebuie curățat la fiecare 3 luni. O dată pe an ar trebui să pornești mașină de spălat goală pe un program cu apă fierbinte, cu o jumătate de litru de oțet! Acest lucru va ajuta la curățarea elementelor de încălzire ale mașinii.

2. Nu spăla prea multe haine deodată

Faptul că încap o grămadă de haine în mașină nu înseamnă deloc că trebuie să o umpli, acest lucru nu este  benefic. Rulmenții se pot defecta din cauza supraîncărcării.

3. Spală șosetele într-o plasă separată

Atunci când vrei să pui șosete la spălat, le poți pune într-un săculeț din material astfel încât acestea să nu se piardă printre alte haine.

4. Spală pernele și păturile de două ori

Prima dată cu detergent, iar a doua oară fără. Păturile și pernele sunt groase mai trebuie spălate o dată doar cu apă ca să te asiguri că iese tot detergentul din ele.

5. Nu spăla costumele de baie la mașină

Toate hainele din spandex și elastan vor fi întinse în mașina de spălat. Ele trebuie spălate manual cu apă rece pentru a nu se deteriora.

6. Nu folosi prea mult înălbitor

Înălbitorul dăunează țesăturii! Așa că folosește-l numai atunci când vrei să scapi de o pată, dar nu în mod regulat.

7. Încheie pantalonii când îi bagi la spălat

Este bine să închei fermoarul de la pantaloni când îi pui la spălat, dacă nu, riști să vă zgâriați celelalte haine cu dinții cu fermoar.

8. Nu adăuga prea mult detergent

O cantitate mare de detergent creează multă spumă care intră în haine și rămâne acolo chiar și după clătire.

9. Nu freca petele

Dacă ai folosit o substanță de îndepărtare a petelor, atunci ia o bucată de material din bumbac alb și freacă ușor. Nu trebuie să freci mult petele pentru că riști ca materialul să se rupă.

10. Sortează hainele corect

Fiecare gospodină știe asta. În primul rând, nu spăla haine colorate cu haine albe. În al doilea rând, separă lână de alte țesături. Prosoapele nu trebuie spălate cu materiale sintetice.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!