10 fapte biblice, care sunt altfel decât le știm noi – „1. Nicăieri nu este scris că Eva a mâncat din fructul oprit”

10 fapte biblice, care sunt altfel decât le știm noi – „1. Nicăieri nu este scris că Eva a mâncat din fructul oprit”

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 September 2021 in CuriozitățiSecreteSpiritualitate

Biblia este principala carte sacră a tuturor Creștinilor. Și aproape fiecare credincios are una acasă. Dar câți dintre noi o citim? Ce se întâmplă dacă spunem că există lucruri general acceptate și aprobate de biserică care sunt în contradicție cu Biblia sau care nu sunt în Biblie? Dacă nu mă crezi, verifică-le singur!

Iată 10 lucruri care ne-au fost prezentate altfel:

1. Nicăieri nu este scris că Eva a mâncat mărul din pomul oprit. Al treilea capitol din Geneza indică doar faptul că a fost un pom fructifer. Dar nu faptul că era un măr!

2. Isus avea frați. Acestea nu sunt afirmații ale cărturarilor atei, ci un citat din Evanghelie care indică acest lucru! În Evanghelia după Ioan există 7 referințe la unii dintre frații lui Isus. Conciliul de la Constantinopol din anul 553 a aprobat dogma integrității Fecioarei Maria, dar acest lucru nu este menționat nicăieri în Evanghelie. Într-adevăr, în acele zile, a nu avea copii deloc sau a avea un singur copil era o excepție de la regulă.

3. Nu există 7 păcate de moarte. Mândria, invidia, furia, descurajarea, lăcomia, trufia, desfrânarea au fost acceptate la multe secole după venirea Lui Iisus. Biblia nu menționează acest lucru, dar Isus menționează că există două porunci foarte importante: „Iubește pe Domnul, Dumnezeul tău cu tot trupul, sufletul și mintea ta” și „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Într-adevăr, respectând aceste două porunci, restul de 7 sunt automat respectate și ele.

4. Nimeni nu a subliniat că există trei magi. Evanghelia după Matei afirmă: „niște înțelepți”, „înțelepți”, „înțelepți”. Isus a primit trei daruri, adică aur, tămâie și smirnă, dar aceasta este o indicație a numărului de daruri, dar nu și a magilor.

5. Iadul nu există. Nu există nicio referire la acest pasaj nicăieri în Biblie. Doctrina catolică a purgatoriului a fost prezentată pentru prima dată în 1274 la catedrala din Lyon.

6. Biblia nu precizează botezul copiilor, ci doar al adulților. Isus însuși a fost botezat la vârsta de 30 de ani. Evanghelia lui Marcu spune clar: „Cine crede și este botezat, va fi mântuit”. Astfel, o persoană trebuie mai întâi să creadă și apoi să fie botezată.

7. În tradiția evreiască, ruperea pâinii la masă și consumul de vin sunt obișnuite înainte de o călătorie lungă. Isus a rupt pâinea, indicând simbolic că va pleca, dar va învia curând din nou , transformând pâinea și vinul în simboluri ale trupului și sângelui. Mai târziu, biserica a transformat acest lucru într-o tradiție, dar acesta nu este altceva decât un ritual care nu are nimic de-a face cu mântuirea sufletului.

8. Isus nu s-a născut pe 25 decembrie sau pe 7 ianuarie. Nicăieri în Evanghelie nu este indicată data exactă a nașterii sale. Cu toate acestea, în același loc constatăm că în acea zi păstorii își pășeau oile, ceea ce este puțin probabil iarna.

9. Este obișnuit ca apostolii din filme să fie personificați prin bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. De fapt, cel mai probabil aceștia au fost adolescenți. Când apostolii au mers la Capernaum (Evanghelia după Matei, capitolul 17), li s-a cerut să plătească impozite. Dar numai Petru și Iisus au plătit. Aceasta înseamnă că ceilalți nu le-au plătit din cauza vârstei lor tinere.

10. Nu există intermediari între Dumnezeu și om în afară de Isus, iar acest lucru este clar scris în Noul Testament.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!