10 exerciții pentru durerile de spate care te vor ajuta să eliberezi presiunea acumulată

10 exerciții pentru durerile de spate care te vor ajuta să eliberezi presiunea acumulată

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Sanatate

Durerile de spate sunt o problemă gravă care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Durerile de spate pot varia de la ușoare la severe și, mai târziu, pot afecta serios stilul de viață și activitățile zilnice.

Picioarele noastre joacă un rol important în echilibru, mișcare și postură, de aceea este important să le menținem în formă în orice moment.

Procesul de îmbătrânire și îngrijirea necorespunzătoare a picioarelor pot duce la probleme ale picioarelor, care pot fi o problemă gravă.

Oamenii tratează de obicei durerile de spate cu analgezice, dar au numeroase efecte secundare adverse, deci ar trebui să încercați să reduceți durerea în alte moduri.

10 exerciții care te vor ajuta să scapi de durerile de spate

Masaj la degete picioarelor.

Așezați-vă pe un scaun și puneți piciorul stâng pe coapsa dreaptă. Luați degetele cu mâna dreaptă, apoi masați-le bine pentru aproximativ 10 secunde. Repetați de trei ori la fiecare picior.

Mergeți pe degete.

Încercați să mergeți pe degetele de la picioare timp de 20 de secunde în jurul camerei de 5 ori pe zi – acest lucru vă va întări mușchii și tendoanele picioarelor și va ușura durerile de spate.

Apăsați pe degetele picioarelor.

Apăsarea degetelor de la picioare va crește circulația sângelui în picioare și va ameliora durerile de spate. Îndoiți genunchii în timp ce stați în picioare și încercați să apăsați în podea cu degetele cât mai mult posibil.

Țineți poziția timp de 3 secunde, apoi repetați procesul de 10 ori. Pentru cele mai bune rezultate, încercați exercițiul de 3 ori pe zi.

Pix sau creion între degetele de la picioare.

Ridicați-vă și îndoiți ușor genunchii, apoi încercați să ridicați creionul de pe podea. Țineți creionul timp de 10 secunde cu degetele și repetați procesul de 5 ori pe fiecare picior de 2-3 ori pe săptămână.

Rotiri din gleznă.

Așezați-vă pe spate pe un pat sau pe podea, apoi întindeți piciorul în sus și rotiți glezna timp de 10-15 secunde. Apoi repetați procesul în cealaltă direcție, faceți același lucru cu celălalt picior. Acest exercițiu va ameliora rapid și ușor durerea la nivelul gleznei, genunchiului, articulației șoldului.

Trageți tendoanele călcâiului.

Stai cu fața la perete și întinde piciorul drept în fața ta, apoi îndoiți genunchiul drept și mișcați șoldurile înainte. Țineți poziția timp de 30 de secunde, apoi repetați procesul cu celălalt picior. Repetați procesul de două ori pentru fiecare picior.

Întinderea călcâiului.

Așezați-vă pe podea și așezați unul dintre picioare în fața dvs., apoi îndoițil pe celălalt sub coapsă. Acum, întindeți-vă înainte și apucați degetele de la picioare, apoi mișcați-le timp de 30 de secunde. Repetați acest proces și cu celălalt picior.

Masaj la tălpi.

Puneți o minge de tenis sub picior și rotiți mingea înainte și înapoi pentru câteva minute în fiecare zi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!