10 beneficii ale consumului de avocado

10 beneficii ale consumului de avocado

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2020 in Sanatate

Îți place guacamole? Dacă da, atunci ar trebui să ști că avocado este un superaliment. Acesta este plin de nutrienți și de grasimi benefice. Un măr pe zi poate ține medicul departe, dar așteaptă până când termini de citit acest articol .

Beneficiile consumului de avocado

1. Pierderea în greutate

Pe lângă faptul că este gustos, acesta te ajută și să slăbești. Potrivit unui studiu recent, vă puteți crește sațietatea adăugând jumătate de avocado în alimentația dumneavoastră la prânz sau la micul dejun.

2. Tensiunea arterială

Potasiul din avocado reglează tensiunea arterială și elimină excesul de sodiu din corp. Acest lucru scade tensiunea din vasele de sânge și reglează tensiunea arterială.

3. Sănătatea ochilor

Luteina și zeaxantina sunt benefice pentru vederea dumneavoastră, iar avocado este singurul ingredient natural din care le puteți obține. Mănâncă avocado mai des pentru a preveni orbirea și problemele de vedere.

4. Colesterolul

Avocado ajută la controlul nivelului de colesterol, fiind bogat în grăsimi sănătoase. Oamenii de știință au descoperit că avocado reglează colesterolul, deci este bine să îl consumați în fiecare zi.

5. Diabetul

Diabeticii sunt deseori sfătuiți să mănânce avocado. Te întrebi de ce? Consumul regulat de avocado controlează insulina și nivelul glicemiei. Doar.

6. Sarcina

Avocado este bun atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. O porție de avocado este bogată în vitamina B6, folat, vitamina C și potasiu. Este indicat să consumați avocado pe timpul sarcinii pentru că veți beneficia de toate aceste vitamine. Ar trebui să menționăm că avocado ajută la prevenirea grețurilor de dimineață?

7. Pentru oase

Avocado conține vitamina K, care este foarte bună pentru oase. Chiar dacă calciul și vitamina D sunt principalele vitamine de care au nevoie oasele, ar trebui să știți că și vitamina K este esențială pentru corpul dumneavoastră. Îmbunătățește absorbția calciului în oase

8. Vitamine esențiale

Adăugați avocado în alimentația zilnică și veți beneficia de peste 20 de vitamine și minerale. O porție de avocado conține 25% din valoarea zilnică a vitaminei C, 38% din necesarul de vitamina K, 30% din valoarea de folat și până la 21% din valoarea zilnică pentru potasiu.

9. Ajută la absorbția nutrienților

Avocado ajută organismul să absoarbă nutrienții esențiali. Îl puteți consuma în salată, pe pâine sau sub formă de guacamole, iar acesta vă ajută să absorbiți luteina, licopenul, beta carotenul și alfa carotenul.

10. Grăsimi sănătoase

Chiar dacă majoritatea grăsimilor nu sunt bune, există și grăsimi sănătoase de care corpul dmneavoastră are nevoie. Avocado este plin de grăsimi sănătoase, care sunt necesare pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și colesterol ridicat .


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!