10 alimente de consumat în fiecare zi dacă aveți nevoie de artere curate

10 alimente de consumat în fiecare zi dacă aveți nevoie de artere curate

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2020 in Remedii NaturisteSfaturiViata

Arterele sunt folosite pentru a circula sângele oxigenat din inimă în tot corpul. O arteră sănătoasă trebuie să fie puternică, flexibilă și elastică. Dar când arterele se înfundă, acestea încep să-și piardă treptat din calități, ceea ce poate duce la dezvoltarea aterosclerozei.

Conform statisticilor, ateroscleroza este una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.  Bolile cardiovasculare sunt numite și „ucigașul silențios”, deoarece nu sunt însoțite de manifestări externe sau simptome caracteristice. De obicei, simptomele apar într-un stadiu destul de târziu și când boala este deja severă.

Ateroscleroza este o îngroșare a pereților arterelor care interferează cu fluxul de sânge către organele vitale. Dar, din fericire, cu o alimentație sănătoasă și cu anumite produse cheie îți poți menține inima și arterele sănătoase fără medicamente.

Iată 10 produse care te ajută să menții arterele sănătoase:

1. Curcuma

Curcuma conține substanța foarte benefică curcumină, care scade colesterolul LDL și previne formarea plăcilor de colesterol.

2. Usturoiul

Usturoiul este foarte bun pentru inimă, deoarece ajută la curățarea arterelor. În 1997 a fost publicat un studiu care spunea că usturoiul previne și tratează efectiv ateroscleroza.

3. Ghimbirul

Ghimbirul este în general un produs foarte sănătos, conține compuși precum shogaol și gingerol, care previn formarea plăcilor și curăță arterele, scăzând colesterolul. Este indicat să consumi ceai de ghimbir în fiecare zi.

4. Ardeiul iute

Ardeiul iute este utilizat pentru tratamentul tulburărilor circulatorii și a bolilor de inimă. Acest aliment reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord, precum și îmbunătățește circulația sângelui datorită conținutului de capsaicină.

5. Lămâia

Consumul de apă cu lămâie este foarte bun pentru inimă, deoarece lămâia scade colesterolul din sânge și protejează arterele de deteriorarea oxidativă.

6. Scorțișoara

Potrivit unui studiu publicat în 2003, consumul zilnic de scorțișoară (1,3 sau 6 g pe zi) scade glucoza, trigliceridele, colesterolul LDL și colesterolul total la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

7. Semințele de in

Semințele de in ras nu sunt doar o sursă excelentă de fibre, ci aduc și un mare beneficiu pentru inimă. Inul conține acid alfa-linolenic dintr-un număr de omega-3, care scade tensiunea arterială și ameliorează inflamația.

8. Varza murată

Potrivit cercetărilor, varza acționează ca un mijloc de prevenire a aterosclerozei aortice la persoanele care consumă alimente bogate în colesterol. Substanța activă 3-94-hidroxină -3,5-dimetoxifenil, conținută în varza fermentată, încetinește procesul aterosclerotic.

9. Uleiul de susan

Uleiul de susan conține acizi grași și ajută la prevenirea deteriorării aterosclerotice și la scăderea colesterolului din sânge, a trigliceridelor și a colesterolului LDL.

10. Sucul de rodie

Sucul de rodie conține multe oligoelemente necesare pentru sănătatea inimii, precum magneziu și seleniu. Se spune că 230 ml de suc de rodie pe zi timp de 18 luni au încetinit dezvoltarea bolii arterelor carotide.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!