10 alimente care sunt foarte benefice pentru problemele de hipertensiune arterială

10 alimente care sunt foarte benefice pentru problemele de hipertensiune arterială

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă introduci aceste produse în alimentația ta vei putea scăpa de problemele cu hipertensiunea arterială.

Iată care sunt aceste alimente:

1. Brânza de vaci

Brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi întărește inima, favorizează vasodilatația, este o sursă foarte bună de calciu, magneziu, potasiu. Poți să mănânci zilnic cel puțin 100 de grame de brânză de vaci.

2. Ardeiul gras roșu

Ardeiul gras roșu conține o cantitate foarte mare de vitamina C. Pacienții cu hipertensiune trebuie să-l mănânce cât de des este posibil. Dacă mănânci 2 ardei proaspeți zilnic, ei vor acoperi nevoia organismului de vitamina C. Bineînțeles, nu trebuie să mănânci această cantitate, puteți combina ardeiul cu alte alimente bogate în vitamina C.

3. Somonul

Somonul este o sursă bogată de acizi grași omega-3 și este excelent pentru reducerea tensiunii arteriale ridicate. Este bine să-l consumați cel puțin odată pe săptămână.

4. Făina de ovăz

Făină de ovăz ar trebui să fie în meniul pacienților hipertensivi în fiecare dimineață, la micul dejun. Studiile au arătat că ovăzul este o sursă bună de seleniu pentru organism și are un conținut ridicat de fibre.

5. Semințele de dovleac

Semințele de dovleac vor acoperi deficiența de zinc și vor reduce riscul de infarct. Este suficient să mănânci 20 de grame pe zi ca pe o gustare.

6. Cacao

Cacao îmbunătățește starea vaselor de sânge. O puteți consuma cu lapte, dar aceasta este o băutură bogată în calorii. O cană sau două pe săptămână sunt suficiente, nu mai mult.

7. Laptele degresat

Laptele degresat conține potasiu, calciu, magneziu, vitamine și îmbunătățește starea pacienților hipertensivi. Puteți bea până la 3 pahare de lapte degresat pe zi.

8. Ciocolata neagră

Ciocolata neagră întărește mușchiul inimii, conține antioxidanți și poate reduce tensiunea arterială cu 5-10 mm. Dar nu trebuie mâncată în cantități mari, două sau trei pătrățele sunt suficiente pe zi.

9. Migdalele

Migdalele conțin mono grăsimi și reduc nivelul colesterolului. Această nucă conține potasiu, magneziu, vitamina E, tot ce este necesar pentru scăderea tensiunii arteriale.

10. Ceaiul verde

Când este consumat în mod regulat, ceaiul verde dizolvă depunerile de colesterol, și datorită conținutului mare de antioxidanți previne procesul de îmbătrânire a organismului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!