Top 10 surse de magneziu: o strategie de nutriție care reduce pofta de dulce, promovează sănătatea creierului și un somn excelent

Top 10 surse de magneziu: o strategie de nutriție care reduce pofta de dulce, promovează sănătatea creierului și un somn excelent

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Cum funcționează magneziul în organism și de ce există atât de multe probleme când ne confruntăm cu deficiența lui? Aproximativ 99% din magneziu este stocat în oase, mușchi și țesuturi conjunctive, 1% este concentrat în sânge. Este un cofactor pentru sute de reacții enzimatice care controlează funcția nervoasă și musculară. Este responsabil de nivelurile normale de glucoză din sânge, reglarea tensiunii arteriale și multe altele.

Într-o secundă, sunt aproximativ 300 de reacții în corp care implică magneziul. Imaginați-vă câte procese sunt afectate atunci când ne confruntăm cu deficitul de magneziu.

Dacă magneziul nu este suficient, zone foarte importante din organism suferă precum:

  • Sinteza ADN-ului.
  • Generarea de țesuturi musculare.
  • Reglarea tensiunii arteriale.
  • Metabolizarea glucozei/insulinei.
  • Interacțiunea dintre neuroni.
  • Digestie.
  • Resursa energetica.
  • Somnul.

Cum să vă dați seama dacă aveți o deficiență de magneziu?

Deficiența de magneziu a fost legată de boli de inimă, dureri de cap, rezistență la insulină, constipație, diabet, boala Alzheimer, scăderea densității osoase și multe altele. Treaba este destul de serioasă.

Indirect, puteți bănui că magneziul nu este suficient în organism, conform următoarelor semne:

1. Sindrom pre menstrual sever. Creșterea în greutate, pofte de dulciuri, umflături, oboseală, probleme digestive.

2. Probleme cu tensiunea arterială. Cantitățile suficiente de magneziu și potasiu din alimentație ajută organismul să regleze activitatea cardiovasculară. Dacă magneziul nu este suficient, organismul funcționează mai greu.

3. Oboseală cronică. Magneziul este esențial pentru funcționarea normală a mușchilor și pentru producția eficientă de energie. Este deosebit de important pentru cei care sunt implicați activ în sport.

4. Inflamație cronică. Magneziul, ca și alți electroliți, împiedică producerea haosului periculos în organism. Controlează inflamația și nivelul de stres oxidativ.

5. Dureri de cap. Adesea, adăugarea de surse de magneziu în dietă aduce o ușurare în situațiile de migrene și dureri de cap tensionale. Este asociat atât cu funcția vasculară, cât și cu reglarea neuronală.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache