Top 10 surse de magneziu: o strategie de nutriție care reduce pofta de dulce, promovează sănătatea creierului și un somn excelent

Top 10 surse de magneziu: o strategie de nutriție care reduce pofta de dulce, promovează sănătatea creierului și un somn excelent

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

6. Probleme cu insulina și zahărul din sânge. Pofta de dulciuri. Deficiența de magneziu, ca și deficiența de vitamina D, se corelează cu sindromul metabolic.

Sarcina insulinei este de a controla glicemia. Dacă insulina este crescută prea mult timp, celulele devin rezistente la ea și, în cele din urmă, organismul pierde treptat controlul asupra nivelului de zahăr din sânge.

Magneziul ajută nu numai la menținerea normală a glucozei, ci și reglează producția de insulină în sine, îmbunătățește sensibilitatea celulelor la aceasta. Diabetul aproape întotdeauna merge mână în mână cu deficitul de magneziu.

7. Anxietate și depresie. Da – aceste condiții indică foarte clar că o persoană are o problemă cu magneziul. De îndată ce nivelul său este restabilit, atât somnul, cât și buna dispoziție revin.

8. Calitatea slabă a somnului. Sunt absolut sigur că, în cazul insomniei, magneziul este jucătorul cheie. Viața confirmă în mod constant acest lucru.

9. Convulsii și spasme. Fără magneziu, nu ne putem aștepta la funcționarea normală a mușchilor. Spasmele vorbesc despre hipertonicitatea lor, ceea ce nu este bine.

Care este cel mai simplu mod de a obține magneziu?

1. Tărâțe de grâu. Acestea sunt lider în conținutul de magneziu pentru cei care nu au probleme cu glutenul – este foarte bine să adăugați câteva linguri, de exemplu, în cereale. Tărâțele stimulează bine intestinele, sunt bogate în mangan și seleniu.

2. Amarant. Aceste boabe, care nu ne sunt destul de familiare, sunt un produs foarte satisfăcător, dens și plăcut. Într-o singură porție regăsim aproape 40% din necesarul zilnic de magneziu. La fel și proteine, fibre, fier, fosfor, mangan.

Amarantul este, de asemenea, bogat în lizină, care este foarte scăzută în alte cereale – acest aminoacid ajută la transformarea acizilor grași în energie și are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.

3. Spanacul. 150 de grame de spanac fiert – aproximativ 40% din necesarul zilnic de magneziu, plus multe alte beneficii: vitaminele A și K, potasiu, acid folic. Însă persoanele cu problema pietrelor de oxalat vor trebui să evite consumul de spanac. Apropo, se crede că spanacul „întinerește” nu numai pielea, ci și creierul. Mai mult de 10 minute la foc moderat, nu ar trebui să-l gătiți.

4. Semințe de floarea soarelui. Un produs excelent de relaxare, dar nu te lăsa dus de cap, altfel cu siguranță vei mânca în exces. Semințele sunt bogate în vitamina E, tiamină, cupru și mangan. Au existat studii care au demonstrat efectul pozitiv al semințelor asupra nivelului de colesterol.

5. Fasole. De preferat roșie sau neagră. Bogată în fibre, carbohidrați complecși și proteine. Un produs foarte satisfăcător. Pe lângă magneziu, conține acid folic, mangan, tiamină, fier, fosfor.

Crește statutul antioxidant al organismului.

6. Macrou. O sursă excelentă de proteine, acizi grași valoroși și… ciudat, și magneziu. Un produs win-win din toate punctele de vedere, cel mai bun prieten al diabeticilor și al persoanelor cu probleme de tensiune și colesterol. Bogat în seleniu, niacină și fosfor.

7. Ciocolata amară. Ideală când conține 85%+ cacao. Mangan, cupru, fier și magneziu. La fel și polifenoli minunați care ne protejează de stresul oxidativ. Desertul perfect.

8. Migdale. Un produs versatil și foarte sănătos care poate fi folosit atât crud cât și sub formă de făină. Sursă de vitamina E, acizi grași sănătoși, fibre și antioxidanți. Uleiul de migdale este bun pentru piele – poate reduce schimbările legate de vârstă, poate neutraliza efectele radiațiilor ultraviolete și ale mediului.

9. Caju. Conținut decent de magneziu, cupru, zinc, fibre alimentare, polifenoli. Nucile sunt bune pentru sistemul cardiovascular și au un gust foarte bun.

10. Semințe de dovleac. Pe lângă magneziu, acestea conțin zinc, vitamina E, acizi grași benefici. Mai ales sunt bune pentru sănătatea bărbaților.

Uite, ce chestie tare: atunci când ești atras de dulciuri, încearcă să „schimbi” dieta zilnică cu surse de proteine ​​și magneziu.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache