Sapte semne ca ai un suflet trezit spiritual

Publicitate

Din ce in ce mai mai multe persoane se conecteaza cu adevarul sufletului lor, devin suflete trezite spiritual.

Daca ai senzatia ca nu prea te mai intelegi cu prietenii tai si ca stilul tau de viata se schimba, nu te panica. Nu esti ciudata si nu esti singura care trece prin aceasta experienta. Din ce in ce mai mai multe persoane se conecteaza cu adevarul sufletului lor, devin suflete trezite spiritual. Iata sapte semne care arata ca esti unul dintre acestea.

1. Pun totul sub semnul intrebarii

Au incredere in parinti, profesori, guvern sau alta forma de autoritate. Dar asta nu le impiedica sa puna intrebari sau sa ia totul de-a gata.

2. Nu sunt influentate de tendinte

Sufletele trezite stiu clar ce vor sau nu vor. Ele nu sunt influentate de ceea ce toata lumea crede ca este minunat. Chiar daca sunt singuri in credintele sau ideile lor, le sustin pentru ca nu se tem sa-si urmeze propriul drum si sa creezenoi cai.

3. Imbratiseaza schimbarea

Sufletele trezite sunt constiente de faptul ca singura cale de a creste este sa accepti schimbarea asa cum vine. Nu raman pentru totdeauna agatate de un loc sau o singura idee, ci plonjeaza in necunoscut pentru a evolua mai mult. Marea majoritate a oamenilor imbratiseaza schimbarea numai cand le este impusa.

4. Sunt leaderi inascuti

Sufletele trezite reprezinta o sursa de inspiratie, un far calauzitor pentru ceilalti oameni. Desi uneori se simt singure si izolate, continua pentru ca cineva trebuie sa conduca revolutia spirituala.

5. Au o minte deschisa

Majoritatea oamenilor sunt reticenti la idei noi sau puncte de vedere diferite.

Oamenii cu suflet trezit au o minte vie, care poate jongla cu multe idei diferite. Sunt deschisi sa accepte punctul de vedere al celorlalti si caute intotdeauna sa invete lucruri noi.

6. Le plac conversatiile despre viata si planul vast al existentei

Sufletele trezite agreeaza conversatiile profunde. Barfa si discutiile superficiale nu isi au locul in viata lor. Ele ne spun nu ceea ce dorim sa auzim, ci lucrurile pe care avem nevoie sa le auzim.

7. Isi urmeaza inima si aleg iubirea

In timp ce majoritatea oamenilor incearca sa se integreze in societate, oamenii ale caror suflete sunt trezite isi urmeaza inima inainte de orice altceva. Isi asculta inima si intuitia indiferent daca societatea le dezaproba. Principala lor filozofie de viata este iubirea. Sufletele trezite au parte in permanenta de sincronicitati si oportunitati de crestere a sufletului. Prin daruirea neconditionata a iubirii, atrag si mai multa iubire in viata lor.

13 SEMNE CA ESTI INDRUMATA SPIRITUAL

In situatiile dificile, cerem ajutor de la taramurile invizibile. Doar dincolo de noi putem gasi raspunsurile potrivite la problemele noastre. Cum facem insa diferenta dintre vocea mintii si cea a sufletului nostru. Iata cele mai importante semne ca sufletul este cel care te ghideaza si te indruma spiritual.

1. Exista un gust puternic de libertate

Atunci cand iei decizii nu te simti ca intr-o cusca unde usa se deschide sau se inchide. Este un fel de libertate plina de confort si usurinta.

Publicitate

2. Inima ta este plina de bunatate

Asta nu inseamna ca trebuie sa ii multumesti pe ceilalti tot timpul, ci te ajuta sa te stabilesti. Atata timp cat bunatatea ta nu este cruda sau insensibila, esti indrumata spiritual.

3. Te simti plina de viata

Adevarata indrumare spirituala te face sa te simti plina de energie, nicidecum moarta pe dinauntru.

4. Exista un entuziasm, o o senzatie de bine si o usurinta a fiintei

Indiferent de cat de infricosatoare iti poate parea o sarcina, atunci cand nu iti este frica, ghidarea este pura. S-ar putea sa te simti speriata, dar daca iti simti inima usoara, esti pe drumul cel bun.

5. Te umple de energie

Chiar daca indrumarea spirituala iti poate cere sa indeplinesti o sarcina care iti solicita multa energie, nu te simti epuizata deoarece indrumarea spirituala iti cere sa faci doar lucruri care te hranesc cu energie spirituala.

6. Se simte naturala, eficienta, pasnica si gratioasa

Ghidarea spirituala te face sa respiri mai usor. Aceasta inseamna ca indrumara este reala.

7. Are sens

Uneori, indrumarea spirituala iti poate cere sa faci lucruri care suna nebuneste, cum ar fi parasirea unui loc de munca. Atunci cand simti ca ti se cere sa faci lucruri care incalca bunul simt, incetineste si cere confirmarea sau clarificarea.

8. Poate rani pe cineva emotional pentru binele lui

Esti indrumata spiritual atunci cand trebuie sa trezesti la realitate o persoana lenesa, care este dependenta financiar de tine, dand-o afara din casa. Desi actiunea poate rani, arescopul de a ajuta aceasta persoana sa-si regandeasca si sa isi reevalueze viata pentru a-si putea folosi potentialul suprimat.

9. Iubirea este prezenta

Uneori te confrunti cu o situatie in care te intrebi: ce mi-ar placea sa fac? Iubirea poate ierta fapte de neiertat sau te va face sa parasesti o persoana. Asigura-te ca decizia ta se bazeaza pe aceasta mare putere a universului. Asteptati pana simtiti ca inima se aprinde. Intotdeauna puteti cere forta invizibila a iubirii pentru confirmare.

10. Nu exista control sau coercitie

Dragostea nu controleaza si nu constrange. Daca aceste sentimente sunt prezente, asculta mai profund. Orientarea nu poate fi din dragoste.

11. Este etic si aliniat la valorile dvs. de baza

Indiferent cat de mult te simti calauzit spiritual, atunci cand incalca etica si valorile de baza ale tale. sau ale altcuiva, gandeste-te din nou. Adevarata indrumare nu dauneaza nici tie, nici celorlalti.

12. Cultiva o liniste in tine

In ciuda ocupatiei lumii in care te afli, o orientare adevarata cultiva un raspuns care iti relaxeaza sistemul nervos. Nu este o orientare adevarata atunci cand te face sa raspunzi de teama.

13. Te conduce sa raspunzi la ceea ce este adevarat si nu la ce pare adevarat intr-o situatie

S-ar putea sa te simti confuza in timp ce cauti raspunsul corect. Cu toate acestea, trebuie sa cauti posibilitatea de a avea ambele. Uneori solutia ar putea fi cuprinsa intr-un paradox.

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Invata sa scapi de gandurile negative de la un maestru Zen! Daca nu le controlezi tu, te vor controla ele pe tine!

Publicitate

“Noi suntem ca un cântec, nu credeți? Un cântec nu se poate cânta niciodată de la sfârşit spre început. Trebuie să-l cânţi totdeauna îndreptându-te spre sfârşit.” – Octavian Paler

Multe persoane se identifică cu gândurile lor. Acestea presupun implicit că, dacă sunt gândurile lor, atunci ele le generează.

Însă gândurile sunt niște expresii efemere ale esenței noastre profunde. Dar ce se întâmplă când gândurile negative ne inundă mintea? Cum ne putem face să înțelegem că mințile noastre generează uneori imagini și idei cu adevărat negative? Aceasta este o întrebare la care mulți oameni au încercat și încă încearcă să răspundă.

Vrei să scapi de gândurile negative? Iată ce ar face un maestru zen!

Mulți oameni experimentează acest tip de gânduri nedorite sau negative, însă cele mai multe persoane pot să respingă aceste gânduri. Pentru cei mai mulți, gândurile negative sunt o supărare trecătoare. Psihologul Stanley Rachman le-a arătat un chestionar studenților sănătoși și a descoperit că practic toți au recunoscut că au aceste gânduri din când în când. Astfel de gânduri rele sunt universale în rândul oamenilor și aproape sigur o parte a condiției umane.

Cu alte cuvinte, toți oamenii au gânduri intruzive din când în când. Și este normal. Chiar dacă știi că acest lucru este normal și apare în viața fiecărei persoane, este mai greu să scapi de el. Deși unii oameni sunt capabili să se abțină de la aceste gânduri, nu toate persoanele sunt la fel de norocoase.

Pentru unii, gândurile intruzive dețin această fascinație sau semnificație profundă și este foarte greu să nu devină obsedați de ele și să se întrebe mereu ce reprezintă. Însă gândurile negative pot funcționa ca profesori. Mai exact, ca maeștri zen, care te lovesc cu un băț peste cap atunci când greșești.

Iată de ce nu trebuie să te identifici atât de mult cu gândurile tale!

Mulți gânditori orientali au considerat mintea ca fiind un organ senzorial, precum urechile. Nu este clar dacă ai o esență de bază, așa că atunci când spui că gândurile sunt ale tale nu are sens. Dacă nu ai un sine esențial, nu există niciun lucru de care să aparțină gândurile.

Publicitate

Limita dintre tine și restul lumii este nebuloasă și poroasă, deci nu este clar dacă generezi gândurile sau dacă sunt generate de realitate, de natură.

Într-un anumit context științific, putem vedea cu ușurință că multe dintre lucrurile care se întâmplă cu noi provin din afara noastră, în procesul evoluției sau în mediile naturale și culturale în care am fost crescuți. Chiar dacă gândurile tale sunt în întregime ale tale, nu există altă cale decât să le accepți. Dacă ceva nu poate fi schimbat, rezistența nu rezolvă nimic și duce doar la suferință.

Cea mai mare parte a personalității și a conținutului nostru de bază este asamblată prin procese care nu țin de controlul nostru, deci nu trebuie să ne simțim vinovați de conținutul gândurilor noastre. Chiar dacă gândurile noastre dezvăluie ceva despre noi, probabil că este vorba doar de un program biologic sau cultural învechit care a ajuns în mintea noastră și nu spune nimic profund sau semnificativ despre noi.

Putem doar să ignorăm acest program și să lăsăm gândurile corespunzătoare să meargă mai departe.

Unul dintre principiile de bază ale terapiei comportamentale cognitive este că uneori gândurile sunt doar gânduri și nu spun nimic semnificativ despre cine suntem noi cu adevărat. Gândurile ar putea fi chiar manifestări ale unei conștiințe pe care o avem cu toții. Este important să nu renunți complet la gândurile negative și să nu te prefaci că acestea nu fac parte din experiența ta.

Acceptă-le și împacă-te cu propria persoană negativistă, pentru a o îmblânzi și pentru a-i valorifica puterea într-un mod sănătos. La sfârșitul zilei, indiferent ce gânduri ai, cel mai mult contează cum le răspunzi. Greșelile sunt inevitabile, așa că exersează compasiunea și iertarea propriei persoane!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate