Intr-o buna zi,vei fi in locul potrivit cu persoana potrivita la ora potrivita…totul,va parea intamplator, dar va fi doar destinul !

Intr-o buna zi,vei fi in locul potrivit cu persoana potrivita la ora potrivita…totul,va parea intamplator, dar va fi doar destinul !

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 January 2020 in De Suflet

Nimic nu e intamplator,stiu asta ! Intr-o oarecare masura,ideile sunt impartite intre destin si doar ceva intamplator. Unii,cred in destin,ei sunt acei oameni care au cel mai mult de suferit…Unii,cred ca totul poate fi intamplator,ei sunt acei oamenii indiferenti ce au sentimente doar pentru persoana lor,ce pot schimba totul indiferent de consecinte sau de sentimentele unora ! Tu, din ce categorie faci parte ?

Eu, cred in destin,cred ca atunci cand va veni momentul potrivit ,atunci cand creierul va fi total de acord cu inima ,atunci vei gasi persoana potrivita ! Exact in ziua aceea,vei simti cum inima iti va „sari” din piept,cum ochii tai vor straluci mai mult ca niciodata … vei simti,din prima secunda ca el,e persoana care o asteptai! Cred in destin,in sentimentul acela puternic ce te va face sa simti ca esti trei metri deasupra cerului…

Dezamagiri ? Da…Raman multe in urma…Dar asta,nu ma va impiedica niciodata sa visez in continuare,sa astept acea persoana,sa am mereu incredere in mine si in ceea ce pot face!

Sperante ? Da…in ciuda a tot ceea ce am trait pana acum,inca mai exista si vor exista mereu,atata timp cat exist si eu!

Asteptari ? Da…astept mereu schimbari,atunci cand simt ca ceva nu e bine,atunci cand ma simt atat de departe de tot ce ma inconjoara…atunci,cand nu ma regasesc!

Intr-o buna zi,vei fi in locul potrivit cu persoana potrivita la ora potrivita…totul,va parea intamplator,dar va fi doar destinul !

Am invatat,ca nu conteaza cat timp trece,ce se intampla pe parcursul anilor in viata ta ci doar ce sa va intampla atunci,cand il vei gasi pe el ! Totul consta in rabdare,nu poti spune ca timpul vindeca totul…timpul,doar trece odata cu noi ! Sunt acea persoana,care indiferent de cat timp a trecut, tin minte totul…parca ar fi fost ieri ! Nu pot uita,asa cum nu pot nici ierta anumite lucruri…doar destinul,e cel care isi va spune ultimul cuvant…tu,ai puterea doar sa schimbi mici chestii ce tin efectiv doar de tine,de felul tau de a fi !

Destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale.

Dacă destinul nu depinde de tine, cu siguranță de tine depinde ce faci cu ceea ce îţi dă destinul. A prelua controlul asupra propriei tale vieţi înseamnă a-ţi asuma responsabilitatea

propriei tale persoane, a accepta ideea că ceea ce eşti,

ceea ce poţi deveni nu depinde decât de tine şi numai de tine.

Este lesne să observi că viaţa multor oameni este controlată

de alţii, de diverse probleme, de stări emoţionale negative, de temeri,

de amintiri triste, de diferite situaţii din trecut sau actualitate, și nu de ei înșiși.

Se spune că a fost odată un văduv, care locuia împreună cu cele două fete ale sale, fete care erau foarte curioase și inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebări. La unele știa să le răspundă, la altele nu.

Cum își dorea să le ofere cea mai bună educație, într-o zi și-a trimis fetele în vacanță la un un înțelept. Înțeleptul știa întotdeauna să le răspundă la întrebările pe care ele le puneau.

La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru, pe care plănuia să îl folosească, pentru a-l înşela pe bătrânul ințelept.

– Ce vei face? o întrebă sora ei.

-O să ascund fluturele în mâinile mele și o să întreb înțeleptul dacă e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile și-l voi lăsa să zboare. Dacă va zice că e viu îl voi strânge și îl voi strivi. Și astfel orice răspuns va avea, se va înșela.

Cele două fete au mers într-o clipă la înțelept și l-au găsit meditând.

– Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort?

Foarte calm, înțeleptul surâse și îi zise:

– Depinde de tine… fiindcă e în mâinile tale.

Așa este și viața noastră, prezentul și viitorul nostru. Nu trebuie să învinovățim pe nimeni când ceva nu merge, noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu.

Viața noastră e în mâinile noastre, ca și fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea!

Cu siguranță scurgerea timpului , vremea de afară nu sunt în mâinile noastre deci, nu avem cum să le influențăm. De noi însă depinde starea noastră sufletească, de noi depinde, de multe ori, zâmbetul celorlalţi pe care putem să-l producem fie şi cu o vorbă bună, sau doar zâmbindu-le persoanelor respective indiferent dacă sunt străine sau nu.

Ei, da, viața ta depinde doar de tine. TU decizi când, unde și în ce fel vei reacționa la ceea ce “se întâmplă” în viața ta. Tu vei alege , tu vei hotărî , asta pentru că destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale.

Să fiți buni și înțelepți !!!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!