Bătrânețea începe cu rinichii – 12 remedii pentru curățarea și întărirea sănătății rinichilor

Bătrânețea începe cu rinichii – 12 remedii pentru curățarea și întărirea sănătății rinichilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Experiența bogată în aplicarea medicinei orientale se bazează pe concepte care sunt străine omului modern. În antichitate, vindecătorii credeau că „rinichii” erau rădăcinile tuturor organelor interne, că „rinichii” erau baza vieții.

Aceștia nu s-au referit doar la organele rinichilor în sensul propriu, ci și la rinichii ca glande suprarenale și gonadele, care sunt asociate cu activitățile intrasecretorii și reglatoare ale organismului prin acumularea de „extracte corporale”:

  • producția de material reproducător la bărbați,
  • hrănirea creierului,
  • dezvoltarea țesutului osos,
  • hematopoieza,
  • întărirea ligamentelor,
  • elasticitatea țesuturilor,
  • asigurarea auzului și vederii bune

Pe toate acestea împreună, vindecătorii antici le numeau „rinichi”.

De exemplu, medicina tradițională chineză are un diagnostic de „rinichi gol”. Diagnosticul se poate manifesta în diferite moduri: o persoană poate avea dureri de spate și tulburări urinare, tulburări la nivelul zonei genitale, alta poate avea dureri de genunchi, o a treia poate avea părul gri, o a patra poate avea deficiențe de auz, o a cincea poate avea mici dificultăți de respirație etc. Toate simptomele bolii sunt asociate cu „rinichiul”, adică sistemul genito-urinar.

În ce condiții sunt slăbite funcțiile rinichilor și apar multe felurite de boli? Potrivit credințelor antice, au existat trei motive principale:

1. În primul rând, se dovedește că primele „victime” ale slăbiciunii rinichilor au fost cauzate de frici, în termeni moderni – acestea sunt condiții stresante. Astfel de experiențe de frică slăbesc dramatic funcția sistemului nervos și a glandelor suprarenale.

2. Dacă ați suferit de hipotermie severă, răceală prelungită, malarie sau orice altă boală gravă care v-a slăbit corpul. Rinichii (inclusiv glandele suprarenale) nu suportă hipotermia. Frigul le slăbește activitatea, deci – picioarele reci, durerile articulare, nevoia de a urina noaptea, durerile de spate, oboseala, senzația de căldură în piept, anxietatea, durerile de cap, insomnia etc.

Nu degeaba spun bătrânii: „Din momentul în car picioarele s-au răcit, iar fruntea este fierbinte, înseamnă că rinichii suferă, iar bătrânețea nu este departe. Dacă vrei să fii sănătos și tânăr, ține-ți picioarele calde și fruntea rece.”

Frigul slăbește rinichii; hipotermia, acest inamic periculos al sănătății, trebuie evitată în orice mod posibil.

3. O altă întrebare delicată: ai fost prea dezordonat în dragoste? Faptul este că glandele se *uale sunt conectate cel mai direct cu rinichii, iar excesele se *uale duc, de regulă, la simptome atât de comune, cum ar fi dureri de spate, dureri de oase, tulburări de vedere, tinitus, tulburări de memorie, scăderea atenției.

Medicina tradițională chineză a avut un concept „știința hrănirii vieții” – lucrul cu „rinichii”. Metodele de prevenire a bolilor pre-vârstnicilor și bătrâneții sunt simple și foarte eficiente.

Metoda „masării rinichilor”: „întărirea spatelui inferior și îmbunătățirea rinichilor”.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!