7 moduri de a preveni bolile de inima și cât de bun este uleiul de măsline pentru creier

7 moduri de a preveni bolile de inima și cât de bun este uleiul de măsline pentru creier

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Boala cardiacă ischemică, ateroscleroza, hipertensiunea arterială, atacul de cord și alte boli ale sistemului cardiovascular au luat milioane de vieți în lume de zeci de ani. Este principala cauză de deces, iar vârsta medie a unui pacient cu probleme cardiace este chiar în scădere. Ce trebuie să faci pentru prevenire și pentru ca inima să fie sănătoasă?

Iată câteva metode specifice, simple, dar eficiente – citește, aplică și fii sănătos!

#1 – Nu fumați și evitați fumul de tutun

Cu siguranță știi că fumatul face rău și pentru inimă, nu doar pentru plămâni. Chiar și secundar (pasiv) atunci când cineva din apropiere fumează. Astăzi, sunt studiate riscurile potențiale ale fumatului terțiar – fumul care se depune pe hainele și părul fumătorilor pasivi sau activi. Primele studii arată deja că, chiar și într-o cantitate atât de mică, fumul afectează funcționalitatea inimii.

#2 – Ai grijă la greutatea ta

Indicele de masă corporală nu trebuie să fie mai mare de 25. Apropo, acest lucru va reduce riscul nu numai de boli cardiovasculare, ci și de multe alte boli care ne afectează sănătatea corpului.

#3 – Controlează-ți nivelul de zahăr

Nivelul de zahăr depinde de momentul zilei, nutriție, vârstă, activitatea fizică, intensitatea producției de insulină și sensibilitatea țesuturilor la aceasta. În medie, norma pentru adulți este de 3,3 -5,5 mmol / l pe stomacul gol. Valorile mai mari sunt un motiv pentru a suspecta rezistența la insulină, prediabet, diabet zaharat, ceea ce va crește semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

#4 – Controlează-ți nivelul de colesterol

Colesterolul ridicat este o cauză importantă a aterosclerozei, bolilor coronariene, accidentului vascular cerebral și a altor boli cardiovasculare. Rata de siguranță depinde de vârstă, activitate fizică dar și de alți factori. În medie, este de 3,2 – 5,0 mmol / l. Poți normaliza colesterolul prin activitate fizica, alimentatie corespunzatoare, reducerea stresului din viața ta, în cazuri extreme, prin administrarea de statine.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!