5 sfaturi pentru a-ți menține creierul tânăr

5 sfaturi pentru a-ți menține creierul tânăr

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2022 in CuriozitățiSanatateSfaturiStiinta

Acum câteva generații, oamenii nici măcar nu spera să trăiască până la 50 de ani. Din fericire, astăzi majoritatea dintre noi au șansa de a trăi cu 20-40 de ani mai mult. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, creierului îi este tot mai dificil să-și facă treaba.

Un stil de viață sedentar și obiceiurile proaste dăunează întregului corp, inclusiv creierului. Riscul de a dezvolta boala Alzheimer crește odată cu vârsta.

Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a acestui organ vital și pentru a menține o minte limpede, vă oferim câteva sfaturi bune de urmat:

1. Schimbați-vă obiceiurile alimentare

O alimentație sănătoasă este benefică nu numai pentru forma corpului și bunăstarea generală, ci și pentru creier. Începeți cu schimbări simple în comportamentul dvs. obișnuit. De exemplu, schimbați o ceașcă de cafea cu un ceai verde. Conține mai puțină cofeină și o mulțime de antioxidanți, care vor ajuta la protejarea celulelor creierului de leziuni. Reduceți consumul de alimente afumate.

O dietă sănătoasă nu înseamnă că trebuie să mănânci doar salată și cereale toată ziua. Oamenii de știință au descoperit că , o alimentație caracterizată printr-o proporție mare de legume, fructe, ulei de măsline, pește și fructe de mare, ajută la reducerea pierderii celulelor creierului și la menținerea capacității mentale.

2. Faceți mișcare cel puțin 20 de minute în fiecare zi

Activitatea fizică este esențială pentru menținerea sănătății creierului. Aerobicul crește circulația, îmbunătățește memoria și stimulează creșterea de noi celule cerebrale. Așa apar noile conexiuni neuronale.

Sportul poate avea asupra creierului același efect ca o doză mică de antidepresive. Activitatea fizică vă ajută să gestionați stresul. Faceți aerobic sau orice alt sport cel puțin 1,5 ore pe săptămână, adică 20 de minute pe zi. Acest lucru ar trebui făcut de dragul sănătății tale.

3. Părăsiți-vă zona de confort mai des

Creierul tău va rămâne tânăr mai mult timp dacă îl încordezi cu diverse sarcini. Contrar credinței populare, creierul nu este programat, dar este capabil să se schimbe. Dacă doriți, puteți, de exemplu, să scăpați de vechile obiceiuri și să le înlocuiți cu altele noi. Această proprietate a creierului se numește neuroplasticitate.

Învățarea unei limbi străine sau cântatul la un instrument muzical va ajuta la menținerea plasticității creierului, deoarece promovează formarea de noi conexiuni neuronale. De asemenea, este bine să comunici cu reprezentanții altor profesii. Deci îți vei lărgi și orizonturile.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!