Zece sfaturi usor de aplicat pentru a aduce liniste in sufletul tau

Zece sfaturi usor de aplicat pentru a aduce liniste in sufletul tau

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Motivul pentru care oamenilor le este asa de greu sa fie fericiti este ca intotdeauna vad trecutul mai bine decat a fost, prezentul mai rau decat este si viitorul mai lipsit de succes decat va fi.” – Marcel Pagnol

Fericirea este o alegere, o stare de spirit si un mod de viata.

Atunci cand oamenii sunt intrebati ce isi doresc de la viata, fericirea este de obicei pe lista. Intotdeauna am crezut ca fericirea nu este un “loc” la care se poate ajunge dupa ce ti-ai indeplinit un scop. Eu cred ca fericirea este o alegere, o stare de spirit si un mod de viata. Si, desi titlul spune “reguli”, eu le-as numi mai degraba Picaturi de Zen care garanteaza fericirea.

1. O sanatate buna

Cu totii avem corpuri diferite care se confrunta cu provocari diferite. Iar trupul ne-a fost dat pentru a avea grija de el, asa ca ar fi bine sa invatam sa facem asta. Exista un motiv pentru citatul “Sanatatea este mai buna decat bogatia.”, nu credeti? Dragilor, daca aveti o sanatate buna, aveti si o viata buna.

2. Recunostinta

In toata graba de a rezolva probleme, taskuri, de a trece peste obstacole si cate si mai cate, recunostinta poate fi usor de uitat. Insa sunt atatea lucruri pentru care sa multumim Universului, atatea lucruri pentru care sa zambim. Recunostinta este motivul pentru care oamenii care au putin sunt mai fericiti decat oamenii care au de toate – fiecare este recunoscator pentru ce are. Daca ar exista o formula pentru fericire, recunostinta ar fi constanta in ecuatie.

3. Lucrurile marunte chiar fac diferenta

Te-ai gandit vreodata ca lucrurile marunte sunt cele mai importante? Ai oameni care te iubesc? Ai un pat cald noaptea? Ai mancare la fiecare masa? Esti sanatos? Da, da, da si da.

4. Speranta

Atunci cand fericirea este amenintata, simti ca nu mai poti face fata problemelor, iar grijile sunt tot mai mari, speranta este vitala. Insa speranta este cel mai greu lucru de care sa tii in momentul in care ai nevoie cel mai mult. Insa, este si singura care te poate ajuta. Mai putine griji, mai multa speranta, mai multa fericire.

5. Iertarea

Iertarea, in special atunci cand te simti neindreptatit sau ranit (sau chiar ambele), este extrem de dificila. Insa viata este mult prea scurta si impovararea ta cu ranchiuna si amaraciune nu va duce niciodata la nimic pozitiv. Fericirea, prin natura ei, este pozitiva. Nu poti fi fericit si ranit in acelasi timp.

6. Generozitatea

Exista o tendinta sa credem ca “Nu poti avea ce am eu.” Stiu ca este o prejudecata comuna in lume, multi am fost crescuti sa credem ca ce este al nostru este DOAR al nostru. Insa orice cadou, moment sau lucru material are cu adevarat valoare doar atunci cand il impartasesti cu altii. Oamenii care sunt fericiti stiu asta.

7. Introspectie

Introspectia este abilitatea de a reduce zgomotul si cred ca fericirea vine din a face acest lucru ori de cate ori este necesar. Uneori simtim ca nu suntem de ajuns pentru cei din jurul nostru si ca trebuie sa dovedim ceva, sa facem ceva. Cand scapam de acest zgomot, in tacerea inimilor noastre descoperim cine suntem si cat de frumosi suntem pe interior cu adevarat.

8. Balanta

Avem nevoie de lucruri pentru a ne tine ocupati, avem nevoie sa luam o pauza de la rigorile vietii. Avem nevoie de stiinta, de fizica si de fapte. Dar, de asemenea, avem nevoie si de fictiune, sentimentalism si spiritualitate. Cred ca nu suntem doar mai fericiti atunci cand exista o astfel de balanta in viata noastra, ci suntem si capabil “sa afectam” in mod pozitiv fericirea altora.

9. Ajutor

Suntem pe acest pamant impreuna si suntem motivul pentru supravietuire sau multumire sau chiar pentru fericirea altor persoane. Iar acest lucru este cea mai mare fericire pe care o putem simti.

10. Rasul

Viata este scurta insa, de asemenea, este si cel mai lung lucru pe care il vei face vreodata. Indiferent de cat de multa fericire simti, vor exista dezamagiri si esecuri, respingere si lacrimi. De aceea trebuie sa inveti sa accepti durerea pas cu pas si de fiecare data cand poti, sa razi din inima.

“Nu te baza pe altcineva pentru propria fericire si apreciere. Numai tu poti fi responsabil pentru asta. Daca tu nu te iubesti si nu te respecti pe tine insuti – nimeni altcineva nu poate face asta pentru tine. Accepta-te asa cum esti – cu totul, cu bine si cu rau – si fa schimbarile pe care TU le consideri potrivite – nu pentru ca altcineva vrea sa fii diferit.” – Stacey CharterDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!