Vreți să fiți sănătoși? Nu vorbiți aiurea. Acest lucru funcționează cu adevărat

Vreți să fiți sănătoși? Nu vorbiți aiurea. Acest lucru funcționează cu adevărat

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSanatateSpiritualitate

Notele unei pensionare… Am citit despre munca terapeutului german Nossrat Peseschkian, care povestește că ne programăm singuri pentru boli. Nu sunt o persoană prea credulă și nu cred în superstiții. Dacă se varsă sare, va fi ceartă. Probabil această superstiție a existat de când sarea era foarte scumpă și greu de obținut pentru oameni.

Sau, de exemplu, dacă o pisică neagră îți traversează calea, vor apărea neplăceri, dar nici eu nu cred asta. De multe ori mi s-a întâmplat și totul a fost în regulă.

Dar cred că, cuvintele și gândurile noastre ne pot programa pentru boli. Cuvintele pe care le rostim pot afecta sănătatea noastră. La prima vedere, metaforele, nu înseamnă prea mult pentru noi. Probabil că ne-am obișnuit cu aceste expresii din copilărie. Le spunem în mod obișnuit în jurul nostru, fără să ne gândim prea mult la semnificația lor.

De exemplu, “Îmi explodează creierul.” O spuneam atunci când pregăteam ceva foarte gustos. Și chiar mâncam atât de mult încât nu mai doream să gândesc sau să mă gândesc. După o astfel de masă copioasă, aveam chef doar să stau întins și să închid ochii.

Sau o femeie stă în magazin și spune: “Zahărul s-a scumpit, e de neînțeles.” Desigur, prețurile din zilele noastre îi supără pe mulți, dar nu cred că vrea să devină nebună din cauza asta.

Se pare că în psihologia modernă există o întreagă direcție care susține că vorbirea orală provoacă boli. Prima dată acest lucru a fost menționat de terapeutul german Nossrat Peseschkian și a fost susținut de mulți terapeuți.

El susține că, cuvintele nu numai că pot programează bolile oamenilor, dar pot și să le vindece. Dacă o persoană este deja bolnavă, trebuie să elimine cuvintele distrugătoare din discursul său, iar boala va începe să se retragă treptat.

Iată câteva exemple de cuvinte pe care nu ar trebui să le rostim:

– “Mi-a sărit muștarul” – provoacă hipertensiune arterială;

– “Nu pot să-l înghit pe acela sau asta” – ulcer gastric;

“Omul ăla îmi provoacă o durere de cap groaznică” – migrenă;

“Aș prefera să nu fi văzut asta” – boală oculară.

De asemenea, cred că este bine să vorbim în general mai puțin despre bolile noastre, să nu ne gândim la ele și să nu le discutăm cu toată lumea. Astfel, ne legăm și mai mult de ele și le asociem în mod constant. Este mult mai util să încercăm să gândim pozitiv, să fim într-o dispoziție bună și să discutăm cu oamenii despre subiecte generale.

Chiar și medicii spun că oamenii veseli și plini de viață se îmbolnăvesc mai puțin. Cei care doresc să trăiască și au un motiv pentru a trăi, trăiesc mai mult și duc o viață activă.

De aceea, am decis demult că trebuie să-mi umplu viața cu muncă și pasiuni astfel încât să mă umple de energie și entuziasm.

Pot să pictez, să am întotdeauna ce discuta și de ce să mă bucur. Desigur, încerc să-mi păstrez sănătatea și să mă consult periodic cu medici, dar nu vreau să fiu obsedată asta. Există atât de multe lucruri interesante în lume.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!