Vitaminele și mineralele de care femeile au nevoie zilnic pentru a-și menține sănătatea

Vitaminele și mineralele de care femeile au nevoie zilnic pentru a-și menține sănătatea

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Lipsa de vitamine în organismul unei femei poate provoca boli grave și poate afecta negativ starea generală de sănătate. O alimentație echilibrată reprezintă un pas important pentru a preveni aceste consecințe. Din păcate, de cele mai multe ori este destul de dificil să vă procurați toate vitaminele necesare din produsele alimentare. Medicii recomandă administrarea suplimentelor alimentare pentru a menține cantitatea necesară de oligoelemente în organism.

Iată care sunt cele mai necesare 9 vitamine și minerale pentru sănătatea femeilor:

1. Fier

Deficiența de fier este frecvent întâlnită în special în rândul genului feminin. În urma perioadei lunare a femeilor, în care acestea pierd o cantitate mare de sânge, apare riscul de a dezvolta anemie. Anemia reprezintă o lipsă de celule speciale din sânge care transportă oxigen la țesuturile corpului. Boala poate duce la simptome precum: dificultăți de respirație, oboseală, unghii casante, amețeli.

2. Calciu

Calciul este un mineral important care ajută organismul să mențină oasele și dinții sănătoși. Nivelurile scăzute de calciu pot crește riscul de osteoporoză. Dacă o femeie are deficiență de calciu, poate experimenta spasme musculare frecvente, probleme cu pielea, dinții și bătăile inimii.

3. Acid folic

Cunoscută și sub denumirea de vitamina B9, acidul folic este un element important care ajută la formarea globulelor roșii și are un efect benefic asupra creșterii sănătoase și funcționării celulelor. Oligoelementul este deosebit de important în primele etape ale sarcinii.

4. Iod

Iodul este un mineral care este necesar pentru o glanda tiroidă sănătoasă. Iodul contribuie la producerea eficientă a hormonilor tiroidieni. Acești hormoni, la rândul lor, ajută la reglarea metabolismului și, prin urmare, controlul activității organismului. Dacă o persoană are lipsă de iod, există riscul de formare a gușei, care contribuie la creșterea în greutate. În plus, poate experimenta slăbiciune, căderea părului și apatie.

5. Vitamina D

Vitamina D mai este supranumită și vitamina soarelui. Oligoelementul este deosebit de important pentru funcționarea normală a organismului. Vitamina D este unul dintre cei mai importanți nutrienți. Deficiența sa este însoțită de o funcționare defectuoasă a corpului. Apar oboseala, durerile de spate, depresia, căderea parului, deficiențe de somn.

6. Vitamina B12

Vitamina B12 este un element deosebit de important pentru corpul nostru. Este un mineral solubil în apă care nu se poate produce singur. Vitamina B12 intră în organism prin intermediul produselor sau a suplimentelor alimentare.

Acest oligoelement promovează dezvoltarea creierului și a celulelor nervoase. Potrivit specialiștilor, dacă aveți tenul mai palid, limba inflamată, ulcere bucale, vedere încețoșată, iritabilitate, toate acestea sunt simptome ale deficienței de vitamina B12.

Utilizarea zilnică a acestor vitamine este recomandată pentru a menține sănătatea și funcționarea normală a corpului feminin.

7. Acizi grași omega-3

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!