Absolut toți oamenii vor să aibă o amintire bună la bătrânețe! La urma urmei, demența este unul dintre cele mai frecvente și periculoase grupuri de boli la vârstnici.
Există mai mulți micronutrienți și vitamine care sunt necesare pentru a susține funcția creierului și memoria. Mai ales la vârstnici. În timpul cercetării s-a constatat că este mai potrivit pentru această vitamină D, ulei de pește, cofeină și unii aminoacizi.
Uleiul de pește este o sursă bogată de acid docosahexaenoic (DHA) și acid eicosapentaenoic (EPA), care sunt două tipuri de omega-3 cunoscute. “DHA joacă un rol vital în menținerea structurii și funcției creierului, iar EPA are efecte antiinflamatoare puternice care au fost legate de gândirea îmbunătățită și funcția cognitivă la persoanele cu aport scăzut de omega-3.”
Resveratrolul antioxidant. Nu ai auzit de asta? El chiar există! Se găsește în cojile fructelor de culoare roșie, fructe de pădure, precum și în ciocolată, arahide și vin roșu.
Cofeina – Acesta este un stimulent natural cel mai frecvent întâlnit în cafea, ceai și ciocolată neagră. Potrivit medicului, această substanță face creierul și sistemul nervos central să funcționeze mai repede, făcând o persoană să se simtă mai activă și mai plină de energie. Cu toate acestea, cofeina nu trebuie abuzată în niciun fel!
Ca de obicei: totul trebuie consumat cu măsură și ținând cont de efectele negative.
Lipsa vitaminei D afectează multe aspecte ale sănătății, inclusiv funcția cognitivă. Într-un studiu din 2014, oamenii de știință au descoperit că persoanele cu niveluri scăzute ale acestei vitamine sunt mai predispuse să dezvolte demență și boala Alzheimer .
Acetil L-Carnitina, care este produsă în mod natural de corpul însuși. Acesta joacă un rol important în metabolism, în special în producția de energie. Oamenii de știință au descoperit că administrarea suplimentelor de Acetil L-Carnitina vă poate ajuta să vă simțiți mai energic, să îmbunătățiți memoria și să încetiniți pierderile legate de vârstă.
Vitamina C , care este responsabilă de imunitate, și zinc , a căror pierdere este asociată cu afectarea funcției creierului, a sănătății mintale și chiar a anorexiei.
Pentru a vă menține creierul tânăr, nu îl lăsați niciodată să piardă timpul, învățați lucruri noi, descoperiți tehnologia, chiar dacă sunteți mai în vârstă, niciodată nu este prea târziu să vă bucurați de inovațiile acestui secol.
De asemenea, dacă aveți ocazia să învățați o limbă nouă, acest lucru vă va pune toate conexiunile din creier în funcțiune.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.