Varicele: de unde vine „boala vedetă” a picioarelor și cum poți scăpa de ea

Varicele: de unde vine „boala vedetă” a picioarelor și cum poți scăpa de ea

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Azi vom vorbi despre venele varicoase și venele cu aspect de pânză de păianjen de pe picioare. Dacă în stadiile inițiale nodulii vasculari nu sunt altceva decât defecte cosmetice, în timp boala se poate dezvolta într-o problemă gravă și foarte periculoasă.

Cum se manifestă varicele?

Venele transportă sânge către inimă. În interior au valve unidirecționale care ajută la direcționarea sângelui către inimă. În cazul venelor varicoase, această valvă devine slabă și nu mai poate transporta suficient sânge.

Drept urmare, sângele se acumulează în vene, extinzându-le și deformându-le. Acest lucru poate duce la umflături, arsuri, mâncărimi, pulsații, greutate, spasme musculare și alte disconfort la nivelul picioarelor.

Varicele pot fi foarte vizibile și pot strica aspectul picioarelor. Pe piele pot apărea vene cu aspect de pânză de păianjen. De asemenea, venele varicoase pot semăna cu frânghii puternic răsucite și pot fi albastre, vineții sau roșii. În multe cazuri, pielea se umflă peste ele. Cel mai adesea, venele varicoase apar pe spatele gambelor și pe partea interioară a coapsei.

De asemenea, cauza dezvoltării venelor varicoase poate fi vasele de sânge slabe.

Factori care contribuie la dezvoltarea venelor varicoase

Ereditate

Varicele pot fi moștenite. Jumătate dintre persoanele cu vene varicoase au antecedente familiale, potrivit Institutului de analize pentru inimă, plămâni și sânge.

Vârstă

Pe măsură ce îmbătrânim, valvele din venele noastre își pierd capacitatea de a funcționa la fel de bine ca atunci când eram noi.

Gen

Studiile arată că venele varicoase sunt mai frecvente la femei. Acest lucru se poate datora faptului că hormonii feminini tind să relaxeze pereții venelor, făcând valvele mai slabe. Prin urmare, femeile ar trebui să monitorizeze cu atenție apariția simptomelor neplăcute pentru a lua măsurile necesare la timp.

Excesul de greutate sau obezitate

Excesul de greutate exercită o presiune suplimentară asupra venelor. Asta înseamnă că trebuie să muncească mai mult pentru a trimite sângele înapoi la inimă. Presiunea pe valve crește iar acestea cedează mai repede.

Influența greutății corporale asupra dezvoltării venelor varicoase este mai semnificativă la femei.

Statul în picioare sau așezat mult timp

Statul într-o singură poziție pentru o lungă perioadă de timp face ca venele să lucreze mai mult și să se uzeze mai repede. Acest lucru se întâmplă deoarece sângele nu poate curge suficient de ușor atunci când stai în picioare sau stai pe picioare perioade lungi de timp.

Leziuni

Traumele anterioare ale picioarelor sau venelor le pot slăbi și crește probabilitatea de a dezvolta vene varicoase.

Cum să preveniți dezvoltarea venelor varicoase

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!