Unii oameni vă invidiază în secret și vă dorește rău: 7 semne subtile care dezvăluie acest lucru.

Unii oameni vă invidiază în secret și vă dorește rău: 7 semne subtile care dezvăluie acest lucru.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2023 in Lecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieSfaturi

Imagine de Raceanu Mihai-Adrian

Este o diferență între dușmanii care se arată pe față și cei oamenii rău-intenționați. Cunoaștem atitudinea dușmanilor față de noi și nu ne facem iluzii. Ne distanțăm la timp și luăm măsuri de protecție.

Dar în jurul nostru există mulți oameni cu intenții rele. Aceștia vă invidiază, au o atitudine negativă față de dvs. și așteaptă momentul în care, după cum spune un proverb bătrân „șura dvs. va arde și vaca va muri”. Se controlează pentru o perioadă, poartă măști decente, dar urzesc planuri viclene împotriva dvs.

Iată șapte semnele subtile la care, poate, nu acordați atenție. Însă aceste semne indică faptul că persoana are intenții rele față de dvs.

1) Întreabă în detaliu lucruri despre viața dvs.

Trebuie să fiți atenți la indiscreție și la atenția excesivă acordată detaliilor. Evident, încearcă să adune cât mai multe informații despre dvs. Desigur, există și posibilitatea ca aceasta să fie o persoană pur și simplu nepoliticoasă, intruzivă și prea curioasă.

2) Face glume și ironii la adresa dvs.

La început vi se pare că glumește într-un mod prietenos. Dar trebuie să înțelegeți că, în spatele acestor glume, există încercări de a vă diminua, de a vă devaloriza, de a obține un avantaj personal. Dacă gluma vă atacă și, mai ales, dacă situația se repetă de multe ori, nu ar trebui să o trecem cu vederea ca pe un simplu simț al umorului. Din anumite motive, nu poate intra într-un conflict deschis cu dvs., așa că emoțiile sale se manifestă în acest mod.

3) Vă oferă ajutor fără să îi cereți.

Nu v-ați plâns, nu ați cerut, dar el s-a oferit să vă ajute într-un anumit mod. Este o manipulare: “Ți-am făcut un mic favor, acum îmi ești dator.”

4) Încalcă fără să-i pese granițele personale.

Poate să se așeze prea aproape, să atingă lucrurile personale, să pună întrebări indiscrete. O astfel de persoană, intenționat sau inconștient, încalcă confortul dvs., vă arată puterea sa. Sau în acest mod încearcă să pătrundă în spațiul dvs.

5) Nu se bucură niciodată de succesul dvs., sau bucuria lor este foarte teatrală.

Le este greu, sunt supărați sau jenați când reușiți ceva. Pur și simplu tac când alții vă laudă sau vă mulțumesc. Sau încep să verse laude grosolane și inadecvate care nu par naturale.

6) Fac lucruri pe la spate, vă pun în fața unui fapt împlinit în ultimul moment.

Este greu să numim asta o trădare evidentă, dar se apropie de asta. Dacă încercați să le spuneți că acest lucru nu este bine sau necinstit, se vor preface că nu înțeleg despre ce vorbiți.

7) Se comportă diferit cu dvs. când sunteți singuri față de atunci când sunteți în public.

De exemplu, când sunteți singuri, vă pot lăuda și vă numesc prieten. Dar în public încearcă să vă devalorizeze, să facă glume pe seama dvs. și să dezvăluie secretele dvs.

Fiți atenți și nu aveți încredere în toată lumea.

Dragi cititori, ce alte semne ați putea adăuga aici?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!