Un test simplu care te ajută să identifici un accident vascular cerebral

Un test simplu care te ajută să identifici un accident vascular cerebral

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2020 in Sanatate

Un accident vascular cerebral este o tulburare acută a circulației cerebrale. Este una dintre principalele cauze de deces în lume din cauza bolilor sistemului circulator.

Iată simptomele comune ale unui accident vascular cerebral:

  • Amorțeală în jumătate a feței;
  • Pierderea puterii și furnicăturilor;
  • Pierderea bruscă a vederii;
  • Durere de cap foarte severă.

Dacă credeți că aveți un accident vascular cerebral, iată 3 moduri de a verifica:

1. Încearcă să spui ceva.

În timpul unui accident vascular cerebral, unei persoane îi este greu să vorbească. Încercați să spuneți ceva, cum ar fi numele dvs. sau orice altă frază.

Dacă ți se pare dificil să pronunți cuvinte, acesta ar putea fi un semn al unui accident vascular cerebral.

2. Zâmbește.

De obicei, zâmbetul arată la fel pe ambele părți ale gurii. Dacă zâmbetul nu este simetric, adică o parte a gurii este întoarsă în jos, ar putea fi un accident vascular cerebral.

3. Întindeți brațele.

Întinde-ți brațele în față. Dacă nu le poți menține la nivel pentru că îți lipsește puterea, acesta ar putea fi un semn al unui accident vascular cerebral.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!