Un tată bun este cel care își pune familia pe primul loc

Un tată bun este cel care își pune familia pe primul loc

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in De SufletLecții de viațăViata

Nu este nevoie de prea mult efort pentru a deveni părinte, aproape oricine poate fi. Dar pentru ca un copil să crească frumos și pentru a fi o persoană demnă, este nevoie de puțin mai mult decât concepția lui. În societate, se aud deseori concepții greșite despre rolul tatălui și despre funcțiile sale: să facă bani, să cumpere cadouri și să întrețină familia.

Iată care sunt, de fapt, atribuțiile unui tată bun:

Un tată adevărat este acela pentru care familia va fi întotdeauna pe primul loc.

Un tată adevărat este acela care vrea să fie aproape de familia sa și care își va educa copiii în egală măsură ca și soția. El nu va pune toată responsabilitatea educației pe umerii soției sale, nu va fugi de problemele familiale, nu este dezamăgit de viața de familie și va face totul pentru a o face fericită.

Un tată adevărat este acela care încearcă mereu să-și petreacă timpul liber cu familia.

În primul rând va încerca să acorde suficientă atenție și grijă familiei sale. Acest om este gata să-și sacrifice propriile plăceri și depune toate eforturile pentru a face membrii familiei să se simtă confortabil.

Un tată cu adevărat bun va fi întotdeauna un exemplu pentru copiii săi.

El îi va demonstra fiului său că soțul ar trebui să-și trateze soția cu respect și generozitate, iar pe fiică o va învăța că trebuie să caute un soț care știe să o trateze cât mai bine posibil.

Un tată cu adevărat iubitor îi învață pe copiii săi numai valori morale.

El trebuie să le dea exemplu despre cât de important este să fii sincer cu tine însuți, cum să fii răbdător și credincios față de ceilalți. El îi va învăța pe copii să construiască relații bazate pe respect reciproc, încredere și să nu mintă niciodată, oricare ar fi situația.

Un tată adevărat este acela care își consideră familia cel mai important lucru din viața sa. Este convins că dragostea pentru familie și prieteni este cea mai mare comoară care trebuie prețuită.

Un tată adevărat este acela despre care copiii pot spune cu mândrie: „El este modelul meu în viață, cel mai bun prieten al meu, mentorul meu și cel care m-a învățat tot ce știu. El este tatăl meu. “Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!