Un remediu natural care are un efect foarte puternic asupra întregului organism!

Un remediu natural care are un efect foarte puternic asupra întregului organism!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Întotdeauna am putut să estimez vârsta cu 1-2 ani plus sau minus. Odată am fost în vizită la cineva și acolo era o femeie, toți credeau că are 35 de ani, dar din conversație mi-am dat seama că nu era așa.

Am întrebat câți ani are, și s-a dovedit că are 46!!! Toată seara am fost cu ochii pe ea, căutând semne de vârstă și nimic! Piele netedă și uniformă, niciun rid, forma feței ideală. Am început să o întrebăm cum e posibil, ea a glumit inițial, dar apoi a cedat.

Cu 6 ani în urmă, a descoperit o rețetă uimitoare de întinerire. După ce a început să o folosească, vederea i s-a îmbunătățit de la -3 la -1, pielea i s-a netezit pe tot corpul, iar părul i s-a îndesit, și cel mai uimitor: firele de păr albe au încetat să mai apară!

Compoziția acestei amestecuri miraculoase este următoarea:

Varianta 1:

  • miere – 1 kg,
  • lămâi – 4 bucăți,
  • usturoi – 3 căței,
  • ulei de in – 200 ml.

Mod de preparare:

Curățați usturoiul și lămâile (2 curățate și 2 cu coajă) și mărunțiți-le într-un robot de bucătărie sau blender, adăugați mierea și uleiul, amestecați totul și puneți într-un borcan de sticlă.

Acest remediu trebuie păstrat în frigider și luat de 3 ori pe zi, câte o lingură cu jumătate de oră înainte de masă.

Mirosul de usturoi persistă în gură timp de aproximativ zece minute, după care dispare, astfel că puteți lua amestecul în siguranță dimineața.

În diferite surse am găsit și alte proporții pentru acest remediu, dar în orice caz această rețetă va aduce un beneficiu enorm organismului dumneavoastră.

Varianta 2:

  • 0,5 litri de ulei de in,
  • 200 ml de miere,
  • trei lămâi (date prin răzătoare, una cu coaja),
  • 1 cățel de usturoi.

Varianta 3:

  • 15 lămâi,
  • 200 de grame de usturoi dat prin mașina de tocat carne,
  • 0,35 litri de ulei de in (cine dorește poate folosi și mai mult),
  • 700 de grame de miere.

Despre beneficiile sănătoase ale mierii, lămâii și usturoiului toată lumea știe, dar despre unicitatea uleiului de in, mulți nu au auzit, așa că voi vorbi puțin mai detaliat despre el.

Proprietățile uimitoare ale uleiului de in

Uleiul de in este un produs obținut prin presarea la rece a semințelor de in. Beneficiile uleiului de in și proprietățile sale curative sunt cunoscute încă din vechime. În țările estice, acesta era un aliment indispensabil.

Proprietățile unice ale uleiului de in constau în compoziția sa, pe care este greu să o compari cu orice alt ulei:

Uleiul de in este foarte bogat în diverse vitamine, mai ales din grupa B. De asemenea, acesta conține în cantități mari substanțe necesare organismului, cum ar fi zincul, proteinele, lecitina, magneziul, potasiul, vitaminele A, B, F și E, precum și acizii grași Omega-3 și Omega-6. În special, Omega-3 este esențial pentru funcționarea normală a organismului.

Omega-6 se găsește în compoziția altor uleiuri, cum ar fi cel de floarea-soarelui, de măsline, de soia, de muștar, dar Omega-3 se găsește doar în uleiul de pește și în cel de in, iar uleiul de in depășește uleiul de pește în ceea ce privește cantitatea de acizi grași nesaturați cu 2 ori.

Datorită conținutului ridicat de Omega-3 și Omega-6, uleiul de in ajută la normalizarea proceselor metabolice în organism și are următoarele proprietăți terapeutice benefice:

1. Utilizarea regulată a uleiului de in în alimentație ajută la reducerea nivelului de colesterol și vâscozitatea sângelui, crește elasticitatea vaselor de sânge, ceea ce, în cele din urmă, previne dezvoltarea infarctului miocardic, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, bolii ischemice a inimii, reduce riscul de accident vascular cerebral și formarea cheagurilor de sânge.

2. Ajută la edeme, este recomandat persoanelor care suferă de insomnie, depresie și stres și pentru prevenirea bolilor sistemului nervos, îmbunătățește funcționarea creierului.

3. Uleiul de in normalizează întregul sistem digestiv al omului: îmbunătățește funcția hepatică, ajută la tratamentul colitelor, gastritelor, elimină constipația, arsurile la stomac și are efect antiparazitar.

4. Proprietățile sale de protecție imunitară sunt neprețuite: utilizarea sa ca produs alimentar previne în mod profilactic unele boli oncologice.

5. De asemenea, în medicină se recomandă ca uleiul de semințe de in să fie administrat pacienților postoperatorii și slăbiți în perioada de reabilitare.

6. Utilizarea regulată a uleiului de in este recomandată și copiilor pentru dezvoltarea sănătoasă și completă a organismului.

7. Rolul uleiului de semințe de in ca produs benefic pentru sănătatea oricărei femei este extrem de important. Acest ulei trebuie să facă parte obligatoriu din alimentația femeilor însărcinate, deoarece componentele sale influențează pozitiv dezvoltarea corectă a creierului copilului nenăscut, ușurează sarcina și nașterea.

8. Consumul zilnic de ulei din semințe de in normalizează fondul hormonal, ameliorând sindromul premenstrual și îmbunătățind starea de bine a femeii în perioada menopauzei.

9. Uleiul de in are un efect benefic asupra pielii, contribuie la vindecarea rănilor, zgârieturilor, fisurilor de pe piele, elimină iritația și tratează unele boli ale pielii. Uleiul de in îmbunătățește starea pielii și structura părului.

10. Uleiul de in este folosit, de asemenea, în tratamentul complex și prevenirea bolilor plămânilor și bronhiilor, bolilor sistemului nervos, bolilor rinichilor și vezicii urinare, bolilor glandei tiroide, în tratamentul disfuncției erectile la bărbați.

11. Dieteticienii au ajuns la concluzia că o persoană poate scăpa de excesul de greutate prin înlocuirea parțială a grăsimilor de origine animală cu ulei de in ușor de digerat.

Pentru a reduce greutatea: se recomandă consumul a 20 ml de ulei de in în alimentație. Uleiul de in ajută în acest caz la reducerea apetitului, stimulează centrul de sațietate, ceea ce facilitează respectarea dietei. De asemenea, acesta îmbunătățește tranzitul alimentelor și reduce coeficientul de absorbție prin peretele intestinal.

12. Uleiul de semințe de in este și un component alimentar indispensabil pentru vegetarienii care au renunțat la consumul de pește.

13. Datorită componentelor valoroase, uleiul de in este excelent la alimentația de zi cu zi. Prin consumul zilnic de ulei de in, are loc curățarea sistemului circulator, eliminarea substanțelor nocive din organism, normalizarea tensiunii arteriale, reducerea riscului de afecțiuni cardiace, normalizarea funcționării tractului digestiv, reducerea riscului de a dezvolta diabet zaharat.

14. Uleiul de in este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul diferitelor afecțiuni ale pielii. În medicina populară, uleiul este folosit ca măsură preventivă împotriva paraziților. Acest produs, care îndeplinește mai multe funcții, este indispensabil și versatil.

15. Uleiul de in este recomandat atât adulților, cât și copiilor. Substanțele utile conținute în ulei sunt mai ales necesare pentru dezvoltarea adecvată a copiilor, acestea având un efect benefic asupra funcționării creierului și a altor organe.

Pentru a beneficia de toate proprietățile benefice ale uleiului de in, adăugați-l în salate și aperitive reci. Două-trei linguri de ulei de in pe zi sunt suficiente pentru a obține doza zilnică de acizi grași esențiali.

Trebuie remarcat faptul că este mai bine să consumați uleiul alimentar de in în formă rece, fără a fi supus tratamentului termic, în acest caz nu va pierde proprietățile sale terapeutice și va păstra toate substanțele utile și vitaminele din compoziție.

Uleiul de in pentru îngrijirea pielii

Uleiul de semințe de in este din ce în ce mai des utilizat în scopuri cosmetice. Este potrivit pentru îngrijirea pielii normale și problematică, îmbunătățește starea unghiilor și a părului.

Uleiul de in are proprietăți de vindecare a rănilor, antiinflamatorii, antioxidante și regenerative. El hrănește, hidratează, înmoaie și protejează pielea. Uleiul de in este excelent pentru îngrijirea zilnică a feței, corpului și mâinilor. Menține tonusul pielii și are efecte de întinerire.

Uleiul de in protejează pielea eficient împotriva vântului, frigului și soarelui. El are efecte benefice în tratarea bătăturilor și verucilor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!