Un medic cu experiență: 7 exerciții pentru o coloană vertebrală sănătoasă în 7 minute. Durerea va trece!

Un medic cu experiență: 7 exerciții pentru o coloană vertebrală sănătoasă în 7 minute. Durerea va trece!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in LifeStyleSanatateSfaturi si Trucuri

Un stil de viață sedentar în timpul zilei duce la diferite boli ale coloanei vertebrale. Potrivit statisticilor, aproape jumătate din populația lumii se confruntă cu probleme de spate de un fel sau altul.

Am început să petrecem tot mai mult timp la biroul și să facem din ce în ce mai puțină muncă fizică. Problema este că, corpurile noastre nu sunt concepute să stea tot timpul pe scaun. Rezultatele cercetărilor arată că acest mod de a petrece timpul scurtează semnificativ speranța de viață. Prin urmare, este foarte important să te miști mai mult și să faci exerciții care îți vor întări mușchii spatelui.

Exercițiile propuse în acest articol sunt o terapie excelentă, susțin și întind mușchii spatelui. Acest plan de exerciții se poate face acasă sau la serviciu. Dedică doar 7 minute pe zi pentru a avea grijă de sănătatea spatelui și a scăpa de disconfort și durere la nivelul coloanei vertebrale!

Exerciții pentru întinderea spatelui

1. Întinde-te pe spate, ridică-ți piciorul drept în sus, ținându-l de sub genunchi cu mâinile. Rămâneți în această poziție timp de 20 de secunde, apoi faceți același lucru și cu celălalt picior.

2. Întinde-te pe spate și îndoaie genunchiul stâng. Coboară-l încet în partea dreaptă și încearcă să îl apeși cât mai jos posibil pe podea cu mâna dreaptă. Mâna stângă și umărul nu trebuie să se ridice de pe podea. Rămâneți în această poziție timp de treizeci de secunde.

Relaxează-te și repetă și cu celălalt picior. Trebuie să repeți de 2-3 ori pe fiecare parte. Mișcările trebuie efectuate fără probleme, fără smucituri bruște. Dacă mișcările provoacă durere, ar trebui să reduceți unghiul de rotație.

3. Din poziția culcat pe spate, îndoaie un picior și trage-l de genunchi cât mai aproape de piept. Ține o jumătate de minut, apoi fă același lucru și cu celălalt picior. Repetă de 5 ori cu fiecare picior.

4. Întinde-te pe spate, îndoaie genunchii, ridică un picior, pune călcâiul pe genunchiul celuilalt picior. Prinde-ți glezna cu mâna și trage-o încet cât mai aproape de piept. Țineți așa o jumătate de minut. Apoi repetă mișcarea și cu celălalt picior. Repetă de 3 ori cu fiecare picior.

5. Pune-ți mâinile pe genunchiul unui picior, iar pe celălalt picior întinde-l în spate, ca în imagine. Ține spatele drept și rămâi în această poziție timp de o jumătate de minut. Repetă mișcarea cu celălalt picior.

6. Întinde-te pe o parte, prinde piciorul de gleznă și trage-l în spate. Trage o jumătate de minut, apoi repetă pe cealaltă parte. Acest exercițiu întinde bine și mușchii coapsei.

7. În picioare, apleacă-te la 90 de grade, înălțimea taliei, sprijinindu-te de un zid, scaun, birou. Rămâi în această poziție timp de o jumătate de minut. Ia o scurtă pauză și repetă. Acest exercițiu întinde perfect coloana vertebrală.

Acum știi cum să scapi de durerile de spate. Aceste exerciții sunt foarte simple, dar eficiente. Le puteți efectua imediat ce simțiți disconfort. Efectuați toate mișcările încet, fără mișcări bruște, încercând să întindeți bine mușchii. Principalul lucru este să faci sport în mod regulat!

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!