Un exercițiu care ajută cu adevărat la durerile de spate! Eliberați nervul sciatic

Un exercițiu care ajută cu adevărat la durerile de spate! Eliberați nervul sciatic

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 April 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si Trucuri

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corpul uman și se întinde de la baza coloanei vertebrale până la degetele de la picioare. El își are originea în partea inferioară a coloanei vertebrale și se extinde către șolduri, genunchi și călcâie. Unele ramuri ale acestuia se extind chiar până la degetele de la mâini. Atunci când nervul este comprimat, apare o afecțiune numită sciatică.

Sciatica poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv:

Durere de spate: Aceasta este o durere ascuțită și intensă, care poate fi resimțită în partea inferioară a spatelui. De obicei, durerea este mai severă în timpul mișcării și se poate extinde în fese, coapse și picioare.

Durere în picior: Durerea poate fi resimțită în întregul picior, de la coapsă până la degetele de la picioare. De obicei, aceasta este o durere ascuțită și intensă, care poate fi exacerbată de mișcări precum mersul pe jos, alergatul sau ridicarea greutăților.

Amorțeală sau furnicături: Unele persoane pot experimenta amorțeală sau furnicături în picioare sau degetele de la picioare. Aceste simptome pot fi mai accentuate în timpul perioadelor de repaus sau când se staționează pentru o perioadă lungă de timp.

Slăbiciune musculară: Nervul sciatic este responsabil pentru furnizarea de semnale către mușchii picioarelor. În cazul în care nervul este comprimat, pot apărea slăbiciunea musculară, ceea ce poate face dificilă efectuarea sarcinilor simple, cum ar fi mersul pe jos sau ridicarea obiectelor grele.

Probleme de control al vezicii urinare sau a intestinelor: În cazuri rare, sciatica poate duce la pierderea controlului vezicii urinare sau a intestinelor. Aceasta poate fi o urgență medicală și necesită asistență medicală imediată.

În general, sciatica este o afecțiune care poate fi gestionată cu ajutorul unui tratament adecvat. Tratamentul poate include analgezice, fizioterapie, terapie prin exerciții și, în cazuri rare, intervenții chirurgicale.

Dacă nervul sciatic este comprimat, poate cauza dureri puternice în spate sau pe partea din spate a coapsei. Această problemă apare cel mai des la persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani.

Este cel mai rău atunci când durerea din partea inferioară a spatelui este însoțită de oboseală cronică și dureri de picioare. Dacă nu se face nimic în privința acestei probleme, durerea poate deveni curând epuizantă și poate afecta viața de zi cu zi.

Este important, desigur, să consultați un medic la timp pentru a preveni complicațiile. Dar înainte să ajungeți la cabinetul medical, încercați un singur exercițiu simplu care vă poate ajuta să vă ameliorați durerea.

Exercițiul “fluture”

  • Așezați-vă pe podea. Încrucișați picioarele și împreunați tălpile în fața dvs.
  • Ajutați-vă cu mâinile și asigurați-vă că aveți și vârfurile și călcâiele lipite.
  • Apoi aduceți picioarele cât mai aproape posibil de corp.
  • Acum, coborâți genunchii și îndreptați-i spre podea cât de mult puteți, apoi ridicați-i înapoi.
  • Din lateral, acest exercițiu amintește de mișcările “aripilor”, de aceea se numește “fluture”.
  • Începeți să faceți acest exercițiu timp de 30-60 de secunde pe serie. Creșteți treptat timpul de exercițiu.
  • În timpul exercițiului, cel mai important este să respirați calm și profund.

Acest exercițiu vechi face parte din tradiția yoga. Este cel mai util pentru femei.

În afară de rezolvarea problemelor de spate, acesta ajută la tonifierea rinichilor, corectarea problemelor urogenitale, prevenirea formării herniilor și radiculitei. Și, de asemenea, întărește uterul.

Dacă veți face acest exercițiu în fiecare dimineață, veți observa cum durerea și disconfortul din viața voastră se vor reduce considerabil.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!