Ulei de in: 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Ulei de in: 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Acestea oferă organismului doze mari de fibre și proteine, ajută la menținerea unei greutăți normale și reduc pofta de mâncare.

Uleiul de in se obține din semințe măcinate și presate la rece, pentru ca proprietățile sale să nu se piardă. Are proprietăți curative uimitoare și poate fi folosit pentru orice, de la gătit până la îngrijirea pielii.

Beneficiile uleiului de semințe de in:

1. Este o sursă excelentă de acizi grași omega-3

O lingură de ulei de semințe de in (15 ml) conține o cantitate de 7196 mg de acizi grași omega-3, principalul fiind acidul alfa-linoleic. Doar o lingură de ulei pe zi este suficientă pentru a oferi unui adult cantitatea de acid alfa-linolenic necesară organismului.

S-a dovedit că acest tip de acid gras omega-3 reduce riscul de infarct și are un efect foarte benefic asupra întregului sistem cardiovascular. Medicii recomandă, de asemenea, omega-3 persoanelor care suferă deja de boli de inimă.

2. Reduce răspândirea celulelor canceroase

Deși cercetările actuale s-au efectuat doar pe animale, există unele dovezi că uleiul de semințe de in poate încetini răspândirea și dezvoltarea celulelor canceroase.

Într-un studiu efectuat pe șoareci de laborator, cărora li s-au administrat 0,3 ml ulei de in timp de 40 de zile, s-a constatat că dezvoltarea tumorilor pulmonare și răspândirea celulelor canceroase a încetinit considerabil.

3. Este un remediu eficient pentru constipație și indigestie

Uleiul de in este eficient atât pentru indigestie, cât și pentru constipație. Cercetările recente au arătat că acest ulei este un remediu natural ideal pentru îmbunătățirea funcției digestive. Se recomandă utilizarea lui pentru orice tip de tulburare digestiv. Dacă îl consumați în mod regulat, nu numai că veți îmbunătăți funcția digestivă și a intestinelor, dar veți scăpa și de colesterolul rău din sânge.

4. Hidratează pielea, oferindu-i strălucitoare 

Uleiul de in conține multe vitamine benefice pentru piele (acizi grași F, E, A și omega), care oferă pielii strălucire și elasticitate. Se spune că utilizarea uleiului de in pe piele încetinește apariția semnelor se îmbătrânire. Pentru a vedea rezultate, trebuie să vă dați cu ulei direct pe piele sau să consumați câte o lingură pe zi.

5. Are proprietăți antiinflamatorii

Uleiul de in are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Acizii grași omega-3, pe care îi conține uleiul, calmează rapid procesele inflamatorii din organism și întărește sistemul imunitar. Puteți consuma câte o lingură pe zi sau îl puteți aplica direct pe zona afectată, dacă inflamația este la exterior.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!