Tuse și nas înfundat? Vindecă-ți intestinul!

Tuse și nas înfundat? Vindecă-ți intestinul!

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Corpul uman este un sistem armonios în care componentele sunt interconectate și interdependente. Conform medicinei tradiționale chineze, toate organele noastre interne sunt împerecheate. Dacă există probleme în funcționarea unui organ, cu siguranță vor exista disfuncționalități și la perechea lui.

Teoria medicinei chineze acordă multă atenție interacțiunii energiei și sângelui în corpul uman. Această relație este bidirecțională: sângele este sursa de energie, iar energia controlează sângele. Meridianele sunt moduri deosebite de mișcare a energiei în organism. Adepții medicinei orientale sunt convinși că o persoană poate fi sănătoasă numai atunci când energia curge liber și uniform prin canalele meridionale.

Toate organele din corp au o pereche

Medicina tradițională chineză are propria sa viziune asupra diagnosticului și tratamentului multor boli.

Meridianele din corpul uman

Așa-numitul sistem de meridiane din organism este un concept în medicina tradițională chineză. Potrivit acesteia, energia vieții se mișcă prin canale. Există douăsprezece meridiane principale în corp.

Canalele de meridiane pătrund în întregul corp uman din cap și până în picioare și trec prin toate organele interne. Prin urmare, interacțiunea armonioasă între organe depinde direct de modul în care aceste organe sunt interconectate prin canalele meridiane.

Deși canalele meridionale nu pot fi nici văzute, nici simțite, ele există. Canalele sunt formate din conexiuni speciale de celule care formează un fel de cale care leagă organele noastre.

Medicii chinezi tradiționali nu sunt susținători ai intervenției chirurgicale

Prin urmare, medicii chinezi nu acceptă nicio operație chirurgicală. Ideea este că după operație, canalele de conectare sunt distruse. Integritatea lor, conexiunea celulelor speciale este perturbată.

Când integritatea vaselor de sânge este perturbată, această problemă este rezolvabilă: vasele pot fi cusute și restaurate. Dar este imposibil să refaceți integritatea deteriorată a canalelor meridiane.

Organe pereche din corp

Medicii chinezi cred că toate organele noastre interne sunt împerecheate. Organele sunt interconectate prin canale. Iată care sunt principalele perechi:

1. Plămânii și intestinul gros sunt o pereche. Unde altundeva se va reflecta starea plămânilor și a intestinului gros? Dacă vorbim despre organele de simț, acesta este nasul.

Iată un exemplu. Dacă o persoană are sinuzită cronică sau congestie nazală persistentă, trebuie să acordați atenție intestinelor și să o tratați. Vă rugăm să rețineți: dacă nasul este înfundat, cel mai probabil există o problemă cu scaunul.

2. Ficatul și vezica biliară sunt, de asemenea, o singură pereche. Starea lor se reflectă în organele vizuale (ochi).

3. Următoarea pereche este inima și intestinul subțire. Iată de ce inima și intestinul subțire sunt organe pereche: dacă o persoană are probleme cardiace, are o senzație constantă de greață. Prin urmare, persoanele cu boli cardiovasculare încep să aibă greață și diaree.

4. Rinichii și vezica urinară sunt, de asemenea, organe pereche. Funcțiile lor se reflectă în urechi.

5. Splina și stomacul sunt o altă pereche de organe . Starea lor se reflectă în cavitatea bucală.

Prin urmare, dacă unul dintre organele pereche are funcții afectate, atunci și al doilea organ va prezenta defecțiuni.

Dacă stăpâniți cunoștințele elementare ale medicinei tradiționale chineze, va fi mai ușor să diagnosticați o varietate de boli. Prin urmare, terapia prescrisă va aduce un rezultat mult mai bun.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, atunci îl puteți distribui ca să afle și prietenii dvs. despre aceste perechi de organe descoperite de medicina chineză tradițională.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!