Trist dar adevarat – 10 lucruri despre viata

Un soldat american, inainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decat cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte.Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei doamne. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cartii. Si ea i-a scris inapoi. Asa au inceput sa corespondeze si, cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica.Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nicio fotografie.Cand s-a terminat razboiul si el s-a intors in SUA, si-au dat intalnire in New York, in Grand Central Station. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir. Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir in mana. Va dati seama ce asteptari avea? Era pe punctul de a-si gasi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata. Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si… era minunata. Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea niciun trandafir. Langa el s-a oprit o doamna mai in varsta. Avea un trandafir in mana.Va puteti imagina? Tanara superba si doamna care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana. Si nu era frumoasa, chiar destul de neatragatoare si imbatranita. Voi ce ati fi ales?Persoanei cu trandafirul ii stia sufletul de care se indragostise. Asa ca s-a indreptat spre doamna cu trandafirul, in timp ce tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el, l-a privit si l-a intrebat: – Vii cu mine soldat? Iar inima lui era sfasiata. Decizii. Alegeri. S-a gandit un minut. In timp ce tanara se indeparta de el, lucrurile corecte l-au determinat sa aleaga: si-a continut drumul catre persoana mai in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis: – Buna ziua, si a invitat-o la cina. Iar aceasta i-a spus: – Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care tocmai a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir si mi-a spus ca, daca vei veni la mine, sa-ti spun ca te asteapta la restaurant. Morala: Intotdeauna, indiferent daca ne convine sau nu situatia, sa alegem sa fim sinceri si corecti pentru ca numai asa vom putea castiga respectul si iubirea celor din jur! Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Firul rosu al destinului. Legenda care te va face sa crezi din nou in iubire

Aceasta poveste minunata explica misterele vietii intr-un mod care este atat de magic si incredibil de romantic. Daca soarta exista cu adevarat, sa speram ca functioneaza exact in modul in care este descrisa aici. Inchide ochii. Imagineaza-ti ca ai corpul transparent. Iti poti imagina reteaua nesfarsita si complexa de vase de sange care leaga toate partile corpului tau? Acestor rauri de viata noi datoram existenta noastra. Acum, concentreaza-te asupra unui singur canal din acest sistem - cel care leaga inima de degetul mic de la mana. Format de artera ulnara, acest canal face ca degetul mic sa fie un adevarat "reprezentant" al inimii tale. Din acest motiv, in multe culturi, cand doi oameni fac un armistitiu sau un juramant, o fac prin prinderea degetelor mici de la mana. Conform legendei japoneze, acest fir care pleaca din inima nu se termina in varful degetului. Acesta continua sub forma unui sir de ate rosii pe care noi nu o putem vedea, care leaga degetul tau mic de corzile rosii ale altor oameni - conecteaza inima ta cu inima lor. Doi oameni care sunt conectati in acest mod sunt legati intre ei prin soarta. Mai devreme sau mai tarziu ei sunt destinati sa se intalneasca, indiferent cat de departe sunt unul de altul sau de cat de diferita este viata lor. Si atunci cand se intampla asta, intalnirea ii afecteaza profund pe amandoi. Corzile se pot intinde uneori si se pot incurca, ceea ce ar putea amana intalnirea. Dar, aceste legaturi nu vor fi rupte niciodata. Un astfel de punct de vedere asupra vietii si a relatiilor a dat nastere la filozofia holistica, care afirma ca esenta noastra vitala nu se limiteaza la granitele corpului nostru fizic. Holistii declara ca suntem una cu Universul, iar ata rosie este una dintre caile spre intelegerea acestei vieti. V-ati gandit vreodata la asta: "Aceasta persoana a intrat in viata mea pentru un motiv." Destul de probabil, ai dreptate. Este posibil ca soarta sa te fi ghidat pana in punctul in care poti face o schimbare in vietile altora. Viata noastra este ghidata de siruri invizibile, care sunt tesute in Univers... si pe parcursul timpului firul rosu care ne conecteaza cu sufletele pereche indepartate incepe sa devina tot mai scurt... pana cand intalnesti acel suflet... Japonezii spun: "Lumea noastra are parte de obstacole, dar nimic in ea nu se intampla accidental." Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

1.Traim ca si cum n-am fi muritori iar atunci cand murim ne dam seama ca am uitat sa traim.

2. Uitam sa pretuim timpul care ni s-a dat alaturi de cei dragi ca si cum ar fi nesfarsit.

3. Banii n-aduc fericirea (stiu ca e banal, dar cati oare urmam acest sfat?).

4. Goana continua dupa fericire s-ar putea sa fie chiar motivul pentru care nu reusim sa fim fericiti.

5. Tot ce conteaza si a contat vreodata se intampla AICI si ACUM.

6. Atunci cand incerci sa-i faci pe toti celilalti fericiti te pierzi pe tine insuti.

7. Perfectionismul e autoflagelare.

8. Uitam cat de mult conteaza cuvintele intr-o lume in care nimeni nu poate citi ganduri.

9. Mai importanta decat ceea ce ni se intampla in viata este reactia noastra la ceea ce s-a intaplat.

10. Traim ca si cum viata noastra ar fi o poveste scrisa de un autor necunoscut.

10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit

1. Acuzi pe altii

2.Gasesti scuze

3. Simti mereu nevoia sa te justifici

4. Te plangi de tot ce ti se intampla in viata, chiar si de cele mai mici amanunte

5. Te victimizezi

6. Esti sceptic pana la incapatanare

7. Iti plangi de mila

8. Pui pret mai mult pe ceea ce cred altii decat pe ceea ce crezi tu

9. Lasi lucrurile pe mai tarziu (uneori chiar pe niciodata)

10. Renunti prea usor

Baza oricărei încercări de auto-transformare este conștientizarea mereu crescândă a realității, împreună cu pierderea iluziilor.”
Erich Fromm

De ceva vreme, mă bântuie tot mai des sentimentul că trăim într-o lume rea, în care aproape totul este corupt și lipsit de sens. În spatele tuturor lucrurilor și fenomenelor cu care vin în contact descopăr interese ale unora și altora, care numai binele nu ni-l vor.

Orice știre pe care o citesc, orice lucru pe care vreau să-l cumpăr, orice mâncare care îmi face cu ochiul – toate vin la pachet cu conștientizări din gama lui ”nimic nu este ceea ce pare a fi”, astfel încât ajung să cred tot mai des că nu există colțișor sub soare care să nu fi fost atins de germenii distrugerii.

Mai mult, la o analiză atentă, constat că lumea nu a fost nicicând un loc prietenos, că minciuna și răutatea au fost ingredientele principale ale istoriei și că da, poate că astăzi trăim o criză fără precedent, dar nici cu înaintașii noștri nu mi-e rușine.

Toți se văitau, care mai de care, că ”așa ceva nu se mai poate”, că ”niciodată omenirea nu a ajuns la un grad atât de înaintat de decădere” și, cu toate acestea, lumea a continuat să decadă, iar faptele atestă că mereu se poate și mai rău.

Publicitate

Însă, în pofida acestor observații de bun simț, în lume continuă să existe oameni care nu și-au pierdut speranța, care descoperă progrese acolo unde alții văd numai putregai, care mai au resurse pentru a fi fericiți.

Care să fie secretul lor?

Unii chiar nu-și dau seama. De regulă, oamenii foarte tineri, care nu au dat piept cu vicisitudinile vieții, consideră în mod natural că viața e frumoasă. Ei sunt plini de energie și avânt și cred că pot schimba lumea. Unii dintre ei reușesc, măcar pe bucățica lor. Pentru marea majoritate însă, vine o vreme când își pun problema așa cum v-am spus-o la început și, negăsind nicio speranță, se resemnează și se acresc.

Nu vreau să cred că asta e singura cale. De altfel, nici nu e calea reală. Dezamăgirea presupune să te fi amăgit mai întâi. Dar ce ne rămâne după?

Frumusețea care vine din interior. Fericirea care vine pe calea alegerii. Dezvoltarea a ceea ce găsim în noi înșine. A trăi lucid. A face încă un bine, unul mic, cu speranța că undeva, acolo sus, Cineva veghează.

Cred că Adevăratul Bine nu se opune cu răul, cred că binele care se opune cu răul alege calea cea mai grea pentru a-l învinge. Adevăratul Bine este mai presus de orice pereche de contrarii și ține de un rost superior care ne scapă, deocamdată.

Lumea în care trăim are caracteristicile despre care am vorbit. Dacă am fi fost mai buni, am fi trăit în altă parte. Fiecare dintre noi are exact ceea ce merită. Asta nu înseamnă că nu avem puterea de a schimba ceva, chiar dimpotrivă.

Însă singura transformare față de care putem fi siguri este a noastră înșine. Eșecul repetat al tuturor orânduirilor prin care omenirea a trecut până acum, chiar dacă fiecare se baza pe o ideologie plină de bune intenții, dovedește un singur lucru: nu lumea din afară trebuie să se schimbe pentru ca să avem o viață mai bună, ci cea din noi înșine.

Câtă vreme natura umană va fi dominată de lăcomie și egoism, oricâte eforturi am face, tot vom fi orbiți de putere odată ajunși în vârf.
Câtă vreme nu ne vom lăsa ghidați de legile universului, ne vom lovi mereu și mereu de limitele intereselor noastre meschine.

Până când nu vom înțelege că nu noi inventăm aceste legi, ci doar le descoperim, până când nu vom învăța să le utilizăm în mod sănătos în folosul nostru, vom ajunge mereu în același punct, neputincioși și bolnavi.

Însă cei care pot să facă toate acestea, cei care renunță la tot ceea ce este mic și impur în ei înșiși, cei care aleg să se alinieze cu Universul, reușesc să-și creeze raiul pe pământ. Și, cu cât mai mulți vom înțelege aceasta, cu atât mai frumoasă lumea noastră va fi.

Îndrăznesc să sper că așa ceva nu e imposibil, de-aia vă spun și vouă, să vă reamintesc 🙂

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Sfaturi
Am studiat sfaturile unui guru al relatiilor si le-am selectat pe cele mai relevante dintre ele. Mihail Labkovskiy este un psiholog rus, cunoscut pentru modul sau necrutator si direct de a se exprima. Este specialist in domeniul sau de peste 30 de ani si isi poate permite o oarecare duritate in declaratiile pe care le face – sfaturile lui au salvat vieti si familii. Pentru cele care sunt in cautare 1. Nimeni nu are nevioe de cineva care nu au nevoie de el insusi. Cei care se accepta asa cum sunt, traiesc o viata plina de delicii, indiferent de micile probleme cotidiene. 2. Daca nu te simti confortabil cu un barbat la prima, la a doua sau la a treia intalnire, nu mai iesi la a patra. La primele intalniri barbatul isi arata tot ce are mai bun si daca inca nu esti satisfacuta, nu are rost sa incepi o relatie cu el. 3. Ceea ce tine de femeile tinere, frumoase si de success, care nu-si pot gasi pereche pentru ca ar avea standartele prea inalte – nu este decat vorba de incapacitatea de a sustine o relatie sau de frica. 4. Daca vrei sa te casatoresti, inceteaza sa te gandesti la acest lucru. Este similar cu dorinta de a avea o papusa legata de capota masinii, cununa pe cap si restul tampeniilor similare. Pentru oamenii cu gandirea limpede, lucrurile arata complet diferit. In primul rand este vorba de necesitatea de a iubi pe cineva. Tinand cont de aceasta necesitate isi gasesc omul potrivit, care ii va iubi la randul sau. 5. Nu comunica cu barbatii casatoriti. Peste iti cumperi de la magazinul de peste, carnea – de la macelarie. Nu pierde timpul. Un barbat casatorit nu are nevoie de o sotie, are deja una acasa. Pentru cele care sunt deja intr-o relatie 1. Daca vrei sa te casatoresti sau chiar traiesti deja cu cineva de ceva timp si nu se intampla nimic, intreaba-l daca isi doreste o familie sau daca ar vrea sa se casatoreasca. Daca barbatul nu este gata sa-si faca o familie, a venit timpul sa te desparti de el . In relatii bune, desigur, in spiritul “tin foarte mult la tine si vom fi in continuare in relatii bune, numai ca mai distante”. 2.Orice, subliniez, orice femeie care sta numai acasa si se ocupa de gospodarie si copii, va degrada cu timpul. Este un fapt inevitabil. Intr-un final acest lucru va insemna ca sotul va incepe sa se plictiseasca cu ea, sa o considere mai putin inteligenta, iar de aici mai e un pas si dai in divort. Si ai in vedere ca de obicei acest lucru nu se intampla la insistenta barbatului, femeia este cea care accepta bucuroasa acest rol. 3.Daca te preseaza cu ceva, pur si simplu desparte-te de el. Sa nu-ti fie frica sa ramai singura. Nici un barbat pe lumea asta nu merita sa stai plecata sub el, sa ajungi defecta in urma dorintelor si necesitatilor lui. Nici unul. 4.Totul este simplu: el este exact asa cum e. Iar tu – exact asa cum esti. Ori va simtiti bine impreuna, ori va despartiti cararile. Si este mai bine sa se intample inainte de a va face o ipoteca si 3 copii. 5.Omul sanatos mintal, se orienteaza spre propriile sentimente si se pune pe sine pe prim plan. Nici frumusetea, nici dragostea nu au nevoie de sacrificii. Iar daca sunt necesare – nu e vorba despre povestea ta. Pleaca de acolo. Nu ai niciun scop setat pentru care ar trebui sa suferi intr-o relatie. Pentru toti 1.Nu o sa stai toata viata in garda, iar dezamagirile sunt mai dureroase decat sa te arati asa cum esti tu de fapt. 2.Oamenii care nu se iubesc pe sine, nu pot iubi pe altii, din cauza asta nu vor fi o pereche fericita. 3.Regleaza-ti capul inainte de a incerca sa-ti reeduci partenerul. Cand femeia isi incepe povestea cu “L-am iubit..”, nu mai e vorba de o poveste de dragoste. E vorba de istoria unui drugdealer sau alt baiat rau care a facut-o sa inteleaga cum e sa suferi. O iubire sanatoasa este despre cat de fericita esti. 4.Daca nu-ti place atitudinea lui fata de tine, ii spui odata. Daca nu a inteles – pa! 5.Un om sanatos nu continua o relatie in care nu este respectat. De altfel, nici nu o incepe. Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!