Tratamentul articulațiilor prin remedii populare: cele mai bune rețete

Tratamentul articulațiilor prin remedii populare: cele mai bune rețete

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Bolile articulațiilor, inflamațiile și vânătăile sunt considerate a fi printre cele mai frecvente boli, în special la bătrânețe. Cu toate acestea, durerea bruscă poate apărea și la tineri, indiferent de muncă sau exerciții fizice. Problema bolii articulare este că, dacă este lăsată netratată o perioadă lungă de timp, se poate dezvolta un proces cronic, după care va fi necesar un tratament mult mai serios.

Una dintre cele mai eficiente metode de tratare a diferitelor tipuri de inflamații și boli ale articulațiilor este utilizarea remediilor populare. Acestea includ infuzii și decocturi de ierburi, comprese, creme speciale din plante naturale și alte unelte care pot fi folosite acasă.

Ce rețete naturale din plante sunt cele mai bune pentru tratarea articulațiilor?

BOLI ȘI INFLAMAȚII ALE ARTICULAȚIILOR – CAUZE ȘI SIMPTOME

Articulația este un mecanism destul de complex, și este una dintre componentele sistemului musculo-scheletic. Orice problemă care apare în articulație are imediat un impact negativ asupra funcționării normale a întregului organism.

Multe cauze pot provoca dureri articulare sau alte probleme. Poate fi o boală cronică, o deteriorare mecanică sau un proces inflamator. Înainte de a începe tratamentul și de a utiliza orice mijloace, trebuie să înțelegeți cauza durerii sau a disconfortului. Corectitudinea tratamentului va depinde de aceasta.

Există o serie de cauze comune ale durerii articulare:

Artrită. Poate fi de mai multe tipuri, dar în esență este o boală a articulațiilor, care provoacă durere și hipersensibilitate la nivelul articulației. Durerea acută poate fi deosebit de pronunțată la îndoire, pielea de la locul articulației devine roșie, apare umflarea. Cea mai frecventă artrită la persoanele cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Osteoartrita. Aceasta este una dintre cele mai frecvente boli ale articulațiilor, care sunt cauzate de un proces neinflamator. De obicei afectează articulațiile șoldului, încheieturii mâinii sau genunchiului. Se manifestă sub formă de durere, strângere la mișcare, rigiditate, disconfort la încărcarea articulațiilor și edem.

Gută. Această boală este moștenită și este cauzată de tulburări metabolice, care, la rândul lor, duc la depozite de sare în articulații. În cele mai multe cazuri, sunt afectate gleznele, coatele și degetele de la picioare. Pielea devine roșie și umflată dar apar și tulburări ale inimii și rinichilor.

Spondilită anchilozantă. Este o boală inflamatorie care afectează articulațiile diferitelor părți ale coloanei vertebrale. Acolo se formează țesut cicatricial, pe care se depun săruri, iar în timp acest lucru afectează foarte mult mobilitatea. Se manifestă prin dureri în fese, spate, febră, postură greșită. Cauzele bolii nu au fost stabilite. Necesită tratament foarte rapid, în caz contrar boala poate provoca tulburări grave, până la imobilitatea completă a coloanei vertebrale.

Osteoartrita. Boala este foarte frecventă la cei peste 50 de ani. Apare din cauza stresului intens regulat asupra articulațiilor. Însoțită de durere, roșeață și umflături.

Există multe alte tipuri de boli sau procese care provoacă dureri articulare, dar acestea sunt considerate principale și mai frecvente. Ca și în cazul majorității bolilor, aceste procese din organism nu afectează negativ doar articulația în sine, ci și alte sisteme. Prin urmare, este foarte important să depistați boala la timp și să începeți un tratament eficient.

METODE POPULARE DE TRATARE A ARTICULAȚIILOR

Aproximativ 15% dintre medici recomandă în mod regulat utilizarea remediilor populare pentru tratament – ierburi și plante, decocturi din acestea sau tincturi. Astfel de tratamente sunt destul de eficiente, au mai puține contraindicații, deoarece adesea anumite plante fac parte din pastilele convenționale. Cel mai important lucru în tratamentul la domiciliu al articulațiilor – să consultați un medic înainte și să obțineți un diagnostic precis.

UNGUENT CU SUNATOARE

Ingrediente:

sunătoare – 1 lingură;

soc – 1 lingură;

Vaselină – 2 linguri.

Metoda de preparare:

Unguentul este foarte ușor de preparat acasă. Pentru a face acest lucru, se ia o lingură de sunătoare uscată și o lingură de soc, se amestecă ierburile cu vaselină încălzită pe baie de aburi, apoi se masează în articulația afectată.

DECOCTUL DE MUGURI DE MESTEACĂN

Ingrediente:

muguri de mesteacăn – 1 lingură.

Metoda de preparare:

O lingură de muguri de mesteacăn trebuie pusă peste 5 căni de apă clocotită, lăsați la foc mic timp de o jumătate de oră, amestecând constant. Se oprește și se mai lasă la infuzat câteva ore.

Se recomandă câte un pahar de trei ori pe zi.

Acest decoct este excelent pentru reumatism, osteocondroză, gută și poate fi recomandat pentru poliartrită.

BAIE DE MUGURI DE PIN

Ingrediente:

muguri de pin – 2 linguri.

Metoda de preparare:

Adăugați două linguri de muguri de pin într-un litru de apă clocotită, lăsați câteva ore să infuzeze amestecul. Trebuie să strecurați amestecul și să îl adăugați când faceți baie sau să vă spălați pe picioare, mâini și alte zone dureroase.

BAIE DE MUSETEL

Ingrediente:

mușețel – 4 linguri.

Metoda de preparare:

Mușețelul se toarnă 2 litri de apă clocotită, se infuzează mai mult de o oră, apoi se strecoară și se folosește pentru baie.

Acest remediu ajuta foarte bine în caz de osteocondroza.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!