Toate durerile pleacă din subconștientul nostru! Cauze psihosomatice ale durerilor de cap

Toate durerile pleacă din subconștientul nostru! Cauze psihosomatice ale durerilor de cap

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 January 2021 in PersonalitatePsihologieSanatateSfaturiStiinta

Conform statisticilor, până la 90% din toate cazurile de cefalee sunt rezultatul unei stări psihologice speciale a omului, nu o manifestare a bolii. Nu știai? Voi încerca să-ți dezvălui pe scurt.

A devenit o obișnuință să purtăm analgezicul nostru preferat în geantă, împreună cu rujul și cheile casei. Ne percepem corpul ca pe un mecanism de eșec și acest lucru a devenit obișnuință. Iar pastila este o mântuire de a nu observa ce vrea să ne transmită corpul. Orice boală reprezintă, în primul rând, SUPRIMAREA EMOȚIILOR ȘI SENTIMENTELOR.

Iată principalele cauze psihosomatice ale durerilor de cap:

Suprimarea emoțiilor. Conduce la acumularea de negativitate, nemulțumire față de tine sau de oamenii din jurul tău, resentimente, vinovăție. Acest lucru afectează fundalul hormonal, precum și activitatea mușchilor și a vaselor de sânge.

Dependența emoțională. La persoanele cu această problemă, durerea de cap apare de obicei pe fondul criticilor, nemulțumirii față de ceilalți. Au nevoie de laudă și aprobare, care funcționează mai bine în cazul lor decât orice medicament. Aprobarea este ca un medicament, iar durerea de cap reprezintă absența lor.

Suprasolicitare cronică. Reprezintă un om care este mereu în stare de stres, analizează aceleași gânduri în cap, refuză odihna. Funcțiile de protecție ale corpului se consumă, rezistența acestuia scade, orice stimul extern provoacă dureri de cap.

Provocarea conștientă a durerii. Unii oameni iau anumite decizii și fac unele lucruri de care sunt siguri că le va aduce suferință. Dacă repeți mereu aceleași greșeli, nu vei putea trece peste probleme.

Încercările de a masca simțurile – încercând să arate emoțiile greșite care sunt resimțite, oamenii risipesc rapid resursele corpului. Câteodată oamenii încearcă să se adapteze după ceilalți pentru a nu fi separat de societate sau de rude.

Reacție la o persoană neplăcută. Sunt anumite persoane care prin simpla lor prezență ne deranjează și ne strică toată ziua și cheful. Subconștientul poate exprima astfel de emoții prin dureri de cap și migrene, la care pastilele sunt inutile.

Toate aceste puncte nu vorbesc despre anumite momente situaționale, ci despre trăsături de caracter. Acestea sunt modele de comportament formate, iar pastila nu le remediază! ⠀


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!