Toate bolile sunt cauzate de nervi – acest lucru este cunoscut de mult timp.

Toate bolile sunt cauzate de nervi – acest lucru este cunoscut de mult timp.

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2023 in PersonalitatePsihologieSanatate

După cum se știe, gândirea pozitivă joacă un rol important în viața omului și este foarte benefică pentru sănătate. Această concluzie a fost trasă de psihologii experimentați care studiază psihicul uman, considerat o substanță subtilă compusă din emoții și sentimente care influențează starea de spirit.

Ei afirmă cu tărie că percepția negativă a mediului înconjurător și a evenimentelor atrage boli și afectează aspectul exterior, în timp ce o atitudine pozitivă transformă gândurile și sentimentele și ne îndreaptă către un viitor fericit.

Combaterea stresului pentru o viață normală

Stresul este o reacție mentală și fizică la situațiile negative din mediul extern. Sistemul nervos joacă un rol crucial în viața omului, iar dacă este slăbit, stresul poate deveni frecvent și inevitabil.

Este foarte important ca oamenii să-și mobilizeze resursele în timpul stresului și să încerce să facă față problemelor, lucru pentru care este necesară stabilitate și fermitate de caracter. Așa cum se spune, totul este bun într-o anumită măsură, iar asta se aplică și stresului din viață.

Dacă factorii de anxietate nu sunt eliminați pe termen lung, organismul trebuie să-și folosească toate resursele pentru a ieși din starea de tensiune mentală. Sub influența stresului, sistemul imunitar suferă, ceea ce înseamnă că abilitatea de a face față răcelilor din sezonul rece este redusă.

Există multe cauze ale stresului, dar cea mai frecvent întâlnită este lipsa odihnei și relaxării, de care toată lumea are nevoie pentru a putea face toate activitățile necesare pe parcursul zilei.

Lupta împotriva stresului este o sarcină importantă, care necesită abilitatea de a nu permite anxietății să preia controlul asupra gândurilor, sentimentelor și acțiunilor, indiferent dacă aceasta apare din aceeași cauză sau din mai multe.

Ce puteți face pentru a combate stresul?

1. Pentru iritabilitate crescută, specialiștii recomandă să luați complexe de vitamine care reduc excitabilitatea nervoasă. Acestea sunt suplimente care conțin magneziu, iar plimbările în aer liber ajută la accelerarea efectului de calmare.

2. În caz de suprasolicitare, dacă munca devine obositoare și copleșitoare, trebuie să luați neapărat o pauză, indiferent de ceea ce va spune șeful. Faceți pauză măcar 5 minute și respirați adânc. Atenție, nu folosiți telefonul în această pauză, ci concentrați-vă pe calmarea corpului și limpezirea minții.

3. Încercați să vedeți mereu partea pozitivă în orice situație. Amintiți-vă de faptul că totul se întâmplă cu un motiv în viață și că oricât de mare ar fi o problemă, în cele din urmă tot veți găsi o rezolvare, chiar dacă nu credeți asta în acel moment.

4. De foarte multe ori se întâmplă ca oboseala cronică să fie însoțită de depresie, iar acest stadiu poate fi dificil de depășit. Această stare poate fi tratată cu ajutorul și sprijinul celor dragi, dar mai ales cu ajutorul unui specialist. Un psiholog va știi cel mai bine cum să gestioneze situația, așa că nu ezitați să apelați la ajutor de specialitate.

5. Să nu uităm de cel mai important lucru: să faceți ceea ce vă place în viață și să vă înconjurați de oameni dragi vouă, oameni pozitivi care vă pot readuce zâmbetul pe buze.

Metodele existente pentru reducerea stării de stres includ recomandări importante legate de creșterea timpului de somn, petrecerea timpului în aer liber pentru perioade mai lungi, umplerea timpului liber cu activități sau pasiuni plăcute.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!