Tinctură de brusture pentru durerile de articulații: beneficii și rețete

Tinctură de brusture pentru durerile de articulații: beneficii și rețete

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Brusturele este una dintre cele mai comune plante care se poate găsi peste tot. Malurile lacurilor, pârloagele sau zonele din apropierea casei sunt de obicei locul în care crește brusturele. Mulți consideră brusturele ca fiind doar o buruiană care este uneori folosită pentru a hrăni animalele. Cu toate acestea, puțini oameni știu că această plantă este foarte populară în cosmetologie și medicina populară.

Rădăcinile de brusture sunt folosite pentru a prepara infuzii și decocturi curative, iar frunzele sunt folosite ca compresă pentru tratarea articulațiilor. Are capacitatea de a trata articulațiile bolnave, iar radiculita este unul dintre beneficiile importante ale brusturelui. Cum se folosește brusturele în medicina naturistă?

CARACTERISTICILE ȘI BENEFICIILE BRUSTURELUI

În prezent există aproximativ 20 de specii de brusture în lume, iar cele mai multe dintre ele sunt plante medicinale folosite pentru tratarea diferitelor boli. Aproape toate părțile plantei sunt folosite în medicină – frunze, semințe, rădăcini și tulpini. Fiecare dintre aceste părți conține un număr mare de componente utile, minerale, vitamine, aminoacizi și uleiuri esențiale. Au un efect complex asupra organismului, pot normaliza tractul gastro-intestinal, precum și trata articulațiile bolnave.

Rădăcinile de brusture sunt cele mai răspândite în medicina populară. Sunt foarte mari, ajung și până la 150 cm în pământ, ușor de uscat și depozitat, dar cel mai important, sunt bogate în nutrienți. În plus, rădăcina este adesea folosită la gătit pentru diverse feluri de mâncare.

Cel mai adesea, brusturele este folosit pentru:

 • accelerarea recuperării după boli ale sistemului genito-urinar;
 • în caz de gripă sau alte răceli;
 • ateroscleroză;
 • gută;
 • ca componentă a terapiei complexe pentru tratamentul diabetului, obezității;
 • utilizarea tincturii de rădăcină de brusture ajută la curățarea organismului de toxine, scade colesterolul;
 • ajută la ameliorarea durerilor articulare în diferite boli;
 • pentru a întări imunitatea.

REȚETE PE BAZĂ DE RĂDĂCINĂ DE BRUSTURE

Există zeci de rețete populare diferite din rădăcină de brusture care ajută la vindecarea articulațiilor. Tinctura de brusture are un efect antiinflamator și analgezic foarte puternic, ceea ce o face atât de eficientă în combaterea bolilor articulațiilor.

Are un efect pozitiv asupra țesuturilor, cartilajelor și fibrelor datorita componentelor benefice și mucusului conținut de brusture. După o perioadă de tratament cu tinctură de brusture nu numai că poate reduce foarte mult, ci și elimina complet durerile articulare. Acest medicament nu are efecte secundare, nu afectează ficatul sau stomacul. Dar, în orice caz, înainte de a utiliza tinctura ar trebui să consultați un medic, mai ales dacă persoana ia deja medicamente.

REȚETA 1 – TINCTURĂ CLASICĂ

Ingrediente:

 • rădăcină de brusture – 2 căni;
 • alcool – 0,5 litri.

Metoda de preparare:

Rădăcinile de brusture trebuie tăiate fin. Apoi puneți totul într-un recipient de sticlă și turnați alcoolul. Cel mai bine este să folosiți alcool de calitate. Produsul trebuie pus într-un loc întunecat timp de o săptămână, dar trebuie să amestecați o dată la 2 zile. Apoi, puteți strecura amestecul și tinctura rezultată să o folosiți în tratament.

Se ia o linguriță de tinctură de rădăcină de 3 ori pe zi înainte de mese.

Această tinctură poate fi folosită și pentru a unge ligamentele întinse, pentru a calma durerea. In plus, se folosește și pentru loțiuni medicinale, punând comprese pe zona afectata timp de o jumătate de ora. Acest remediu este benefic în special în sezonul rece pentru pacienții vârstnici.

REȚETA 2 – BRUSTURE ȘI IERBURI

Ingrediente:

 • rădăcină de brusture – 2 lingurițe;
 • rădăcină de lemn dulce – 1 linguriță;
 • sunătoare – 1 linguriță;
 • frunze de căpșuni – 1 linguriță;
 • alcool – 0,5 litri.

Metoda de preparare:

Este necesar să tocați mărunt toate ingredientele în proporțiile specificate, apoi turnați peste acest amestec alcool și puneți totul într-un recipient din sticlă la loc răcoros timp de 2 săptămâni. Trebuie să amestecați zilnic, după cele 2 săptămâni strecurați și luați 20 de picături de 3 ori pe zi înainte de mese.

Tinctura nu numai că ajută la eliminarea durerii din vasele de sânge, dar și armonizează metabolismul, îmbunătățește tractul gastrointestinal, întărește sistemul imunitar și oferă organismului nutrienții care îi lipsesc.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!