Textul sincer al unui psiholog: 8 reguli pe care un bărbat adevărat trebuie să le urmeze

Textul sincer al unui psiholog: 8 reguli pe care un bărbat adevărat trebuie să le urmeze

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Mărturisesc sincer: stând la laptop, m-am uitat lung la ecran, încercând să mă gândesc și să formulez o definiție a ce înseamnă să fii bărbat. Brusc mi-am dat seama că în capul meu, printre teoremele pitagoreice, formulele acide, datele războaielor mondiale și alte cunoștințe generale și profesionale, nu există o definiție clară despre ceea ce înseamnă să fii bărbat. Așadar, am încercat să formulez câteva reguli de bază.

Iată 8 reguli pe care un bărbat adevărat trebuie să le urmeze:

1. Trebuie să te ți de cuvânt

Bărbatul trebuie să fie fiabil. Fiabilitatea este determinată de cât de bine de poți ține de cuvânt. Dacă nu te ții de cuvânt atunci soția ta, copilul tău, prietenul tău și chiar părintele tău, vor avea de suferit. Dacă ai promis un lucru, oricât de greu ar fi de realizat, atunci trebuie să fii bărbat, să fii responsabil pentru cuvintele tale, altfel toată lumea are dreptul să te privească cu dispreț. Ține-te de cuvânt sau rămâi cu rușinea.

2. Trebuie să te descurci în orice situație

Dacă ești bărbat, atunci treaba ta este să te descurci în viață. A te descurca înseamnă a rămâne pe linia de plutire și a asigura o viață demnă familiei tale și celor dragi. Pentru a face acest lucru, trebuie să îți dezvolți în mod constant abilitățile, să te pregătești în mai multe domenii, să înveți ceva nou. Această lume este departe de a fi ușoară, așa cum ți-ai imaginat în copilărie. Cu siguranță ai deja o pregătire într-un anumit domeniu, dar trebuie să fii pregătit pentru orice.

3. Trebuie să te comporți doar în avantajul tău

Nu trebuie să fi un încrezut care crede că le știe deja pe toate. Studiază psihologia pentru că trebuie să știi cum să vorbești cu oamenii. Poți fie să te cerți cu toți și să îți faci dușmani, fie să vorbești mai diplomat și să îți faci prieteni care să te protejeze din toate părțile.

4. Nu trebuie să fii avar

Un avar este tot un sărac în suflet, oricât de multe milioane ar avea. Numai bărbații adevărați sunt generoși. Suntem siguri că, chiar dacă își vor da și ultimii bani, vor putea obține mai mulți după aceea. Prin urmare, cei puternici pot da și haina de pe ei celui care are nevoie. Cel care dă este puternic și încrezător în forțele proprii. Avariția este soarta lașilor, care se tem că în viitor vor rămâne fără bani, că vor veni vremuri grele și nu vor putea face față.

Avariția nu este numai despre bani, este despre caracter. Bărbatul care este zgârcit în complimente aduse soției sale, în cadouri, flori, atenții, spunând că este „profitabil din punct de vedere economic”, este pur și simplu slab.

Generozitatea este o victorie asupra sinelui, deoarece se trece peste egoism. Doar cel care știe să se învingă pe sine poate învinge pe cineva. Prin urmare, generosul va avea mereu mai mult de câștigat, iar zgârcitul va avea mai mult de pierdut.

5. Trebuie să fii cu adevărat puternic, nu doar să arăți că ești

Poți să-ți crești barba și să-ți lucrezi mușchii, poți intimida femeile și copiii, poți purta lucruri de firmă, dar amândoi știm că aceste lucruri nu te fac mai puternic. Amândoi știm că agresivitatea este o mască în spatele căreia îți ascunzi confuzia și frica. Cei puternici nu trebuie să-și demonstreze puterea în fața nimănui. Amândoi știm că puterea adevărată stă în caracter. Trebuie să îți faci familia fericită, abia atunci dovedești că ești puternic.

6. Trebuie să acționezi

Bărbații se nasc pentru acțiune. Bărbații sunt cei mai potriviți pentru acest lucru: au o minte care poate analiza în mod obiectiv situația fără emoții și pot alege strategia potrivită, au determinare, au mâini puternice pentru a face ceea ce trebuie făcut, au caracterul necesar. Dar toate acestea sunt inutile dacă nu acționează.

7. Trebuie să fii demn de încredere

Tu însuți știi că cel mai important lucru într-o relație este fiabilitatea, chiar și într-o relație de prietenie. Cine este un prieten? Cel pe care te poți baza, care îți este loial. Dar cine este cel mai josnic dintre oameni? Un mincinos. Așadar, cel mai important lucru este să fii sincer, indiferent de cât de greu ar fi, indiferent dacă ai făcut vreo greșeală, trebuie să spui adevărul.

8. Trebuie să întreții familia

În epoca de piatră, un bărbat nu trebuia să fie motivat să meargă la vânătoare. Motivul a fost simplu: foamea. Acum situația s-a schimbat: în 45 de ani nu am auzit niciodată ca vreunul dintre cunoscuții mei să moară de foame. Ba din contra. Bărbații sunt mai predispuși să se confrunte cu dificultatea de a merge la muncă, atunci când știu că au ce pune pe masă.

În realitate, un bărbat trebuie să câștige bani nu numai pentru că are o familie pe care trebuie să o întrețină, ci pentru a se putea numi bărbat. Nu trebuie să facă bani doar pentru a trăi de pe o lună pe alta, el trebuie să facă bani pentru a avea o viață prosperă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!