Tensiunea arterială: 10 moduri de a o reduce în mod natural

Tensiunea arterială: 10 moduri de a o reduce în mod natural

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiintaViata

7. Încearcă să controlezi nivelul de stres

Înțeleg că acesta este un sfat foarte greu de urmat, dar trebuie să ții cont că stresul provoacă un număr foarte mare de boli. Dacă îți prețuiești sănătatea, caută modalități de a vedea mereu partea pozitivă în orice situație și astfel te vei bucura mai mult de viață. Încearcă să te îndepărtezi de oamenii toxici, oamenii care îți provoacă stres sau stări neplăcute.

8. Încearcă să faci yoga

Aceasta este o modalitate excelentă de a face față stresului și este susținută de cercetări științifice. Exercițiile de respirație yoga scad tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială.

9. Cafeaua poate fi atât prietenă, cât și dușmană

Cofeina are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a scădea tensiunea arterială. Cu toate acestea, dacă este consumată în exces, cofeina nu va fi prietena ta, deoarece poate provoca creșteri pe termen scurt ale tensiunii arteriale chiar și la persoanele fără hipertensiune arterială.

Dacă ai tensiune arterială mare, îți recomand să limitezi consumul de cafea la maxim două căni pe zi. De asemenea, trebuie să ții cont că ceaiul verde nu este o alternativă bună, deoarece conține și mai multă cofeină decât cafeaua neagră.

Poți face un test simplu pentru a vedea cum te afectează cofeina: verifică-ți tensiunea arterială înainte și la jumătate de oră după ce ai băut o ceașcă de cafea. Dacă crește destul de mult, atunci trebuie să iei în considerare că s-ar putea să fii sensibil la cofeină.

10. Învață să meditezi

Afirmațiile pozitive, respirația, vizualizarea sau toate acestea pot fi un instrument eficient pentru gestionarea stresului. Dacă ai încercat toate căile și nimic nu te ajută, încearcă să practici meditația.

Aceste sfaturi sunt bune chiar și pentru persoanele sănătoase. Încearcă să pui în practică aceste sfaturi, iar în scurt timp vei vedea cum tensiunea ta arterială se va regla în mod natural.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!