Te-ai gandit vreodata ca visele ar putea fi mesaje trimise de Univers? Marele neuropsiholog Sigmund Freud ne explica cum ne influenteaza visele in relatia cu universul

Te-ai gandit vreodata ca visele ar putea fi mesaje trimise de Univers? Marele neuropsiholog Sigmund Freud ne explica cum ne influenteaza visele in relatia cu universul

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 April 2019 in Spiritualitate

“Construiește-ți propriile tale visuri sau altcineva te va angaja ca să le construiești pe ale sale.” Farrah Gray

Freud vorbeste despre interpretarea viselor ca despre “cea mai frumoasa descoperire” pe care a facut-o. Visul este ‘baza comuna a vietii sufletesti’ iar sensul ascuns al conduitelor noastre se explica prin rateurile vietii cotidiene.

Dupa Freud, teoria interpretarii viselor inseamna o proba decisiva in judecata capacitaiti unui subiect si defineste aceasta proba printr-un termen ebraic, shibboleth care inseama capcana de vise.. In psihanaliza, interpretarea visului este un fel de capcana de vise. Freud ii considera adevarati analisti doar pe cei care foloseau acest procedeu.

In lucrarea sa, “Interpretarea viselor”, Freud avanseaza o serie de axiome. El afirma ca visul este util atat pentru analist cat si pentru cel care viseaza. Visul este considerat a fi paznicul somnului si nu perturbator ; exista doua tipuri de continut ale visului, continutul manifest si continutul latent. Continutul manifest reprezinta ceea ce subiectul isi aduce aminte la trezire. Sub acest material exista insa un continut latent care cauzeaza producerea visului.Continutul manifest este rezultatul travaliului oniric, proces ce angreneaza emotiile si impulsurile inconstiente.

Atunci cand travaliul oniric esueaza si nu mai transforma continutul latent in reprezentari acceptabile pentru constient, avem de a face cu un cosmar sau cu vise anxioase. Visele anxioase nu trezesc subiectul asa cum o fac cosmarurile .

Freud distinge trei tipuri de vise care au la baza diferentierea in functie de gradul de rationalitate si de veridicitate a continutului. In prima categorie se situeaza visele simple sau visele clare care sunt specifice copiilor si care sunt inspirate de nevoi fiziologice. In cea de-a doua categorie sunt situate visele rezonabile care au o anumita coerenta logica iar in cea de-a treia categorie sunt situate visele obscure, incoerente si absurde, care fac interesul psihanalistilor.

Freud afirma ca exista trei tipuri de mecanisme care duc la fabricarea unui vis.

Primul mecanism este transformarea ideilor in imagini. Visul este vazut ca o banda desenata si comporta o succesiune de imagini. In interpretarea visului se face trecerea de la imagine la idee sau dorinta ascunsa.In urma acestui mecanism, Freud a dat nastere formulei visului: ( ideile onirice + resturi diurne) inmultit cu travaliu oniric => continut manifest.

In “Viata mea si psihanaliza” , Sigmund Freud acuza psihologia scolara de a nu fi acordat importanta cuvenita studiului interpretarii viselor: “

Psihologia scolara n-a fost capabila sa descopere acest sens al viselor. Nici n-a stiut in ce context sa-l studieze.Cele cateva explicatii pe care s-a incumetat sa le dea au fost non-psihologice: n-au facut decat sa reduca visul la niste excitatii senzoriale sau la un somn mai mult sau mai putin profund al diverselor zone ale creierului. Dar suntem in drept sa spunem ca o psihologie care nu stie sa explice visul nu poate fi folosita pentru intelegerea vietii psihice normale si nu poate pretinde sa fie numita stiinta.”

Aceste afirmatii releva intr-o maniera cat se poate de transanta pozitia lui Freud in ceea ce priveste interpretarea viselor.

Freud nu a luat in calcul existenta celorlalte spatii informatice din afara trupului si a mintii . Luand in considerare existenta astralului ca structura umana putem sustine o teorie simpla . Informatia din vis fiind de natura energetica , in momentul somnului omul exploreaza alte dimensiuni din care aduce informatia necodificata,iar proiectia visului in mintea noastra este o insiruire haotica de imagini sau actiuni care de cele mai multe ori nu au logica.

Normal sa nu aiba logica pentru ca mentalul nostru functioneaza dupa tipare mentale in numar limitat,tipare invatate ,noi stiind ca ce nu are logica nu exista.

Este nevoie de decodarea visului si traducerea lui in limbaj mental ca sa reusim hranirea creierului cu tipul de informatie care o accepta si atunci visul va fi inteles pe deplin.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!