Susține-ți inima mâncând sănătos. 10 alimente sănătoase care îți protejează inima

Susține-ți inima mâncând sănătos. 10 alimente sănătoase care îți protejează inima

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

O dietă echilibrată asigură și întărește sănătatea inimii. În plus, o dietă adecvată poate ajuta la reducerea riscului de complicații cardiace, cum ar fi bolile de inimă. De asemenea, este mai puțin probabil să suferiți de infarct dacă urmați o dietă sănătoasă care include o mulțime de fructe și legume, alimente integrale și o cantitate minimă de alimente procesate.

Iată care sunt cele 10 alimente care îți protejează inima

Ovăz

Dacă doriți să vă începeți weekendul cu un castron de terci fierbinte, sunteți pe drumul cel bun către o sănătate bună a inimii. Făina de ovăz aduce multe beneficii pentru inima noastră: în primul rând, este bogată în fibre – în principal fibre solubile – și, prin urmare, scade colesterolul din organism. Încercați să mâncați fulgi de ovăz din cereale integrale și evitați mărcile care conțin mult zahăr sau alți aditivi. Făină de ovăz poate fi consumată ca un mic dejun sănătos, dar este și o gustare excelentă.

Soia

Soia este unul dintre alimentele cele mai sănătoase pentru inimă, deoarece are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol. De asemenea, este folosit pentru a produce o varietate de produse esențiale, cum ar fi lapte, brânză, carne și multe altele. De aceea, este ușor să înlocuiți multe dintre alimentele preferate cu soia, care în majoritatea cazurilor este mult mai sănătoasă și conține mai puține calorii.

Soia este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, precum și o varietate de vitamine și minerale. Consumul de soia pentru o perioadă lungă de timp poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, precum și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagră și gustul ei amar și luxuriant pot fi bune pentru sănătatea inimii. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de antioxidanți din ciocolată, precum și unui număr mare de componente benefice care ajută la echilibrarea lucrurilor din corp. Studiile au arătat, de asemenea, că ciocolata neagră poate reduce chiar riscul de infarct, precum și poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Nu exagerați cu ciocolată neagră: doar câteva pătrate pe zi.

Ceai verde

Iubitorii de ceai vor fi fericiți să știe că unele varietăți de ceai sunt extrem de bune pentru inimă. Printre cele mai sănătoase ceaiuri se numără ceaiul verde, care a fost mult timp un aliment de bază în multe părți din Asia, precum Japonia. Consumul unei singure căni de ceai verde pe zi poate reduce semnificativ riscul de complicații cardiace, inclusiv accident vascular cerebral și boli cardiovasculare.

Alte studii au concluzionat, de asemenea, că ceaiul verde poate ajuta la reducerea ritmului cardiac. Cel mai benefic element al ceaiului verde este cantitatea mare de antioxidanți conținuți în frunzele sale, care ajută la restabilirea sănătății corpului.

Cafea

Una dintre cele mai bune băuturi pentru sănătatea inimii este cafeaua. Utilizată pe scară largă în culturile occidentale, cafeaua are multe beneficii, inclusiv un conținut ridicat de antioxidanți.  Unele studii raportează chiar o reducere de 15% a riscului de boli cardiovasculare dacă beți cafea periodic. Beți întotdeauna cafeaua cu cea mai mică cantitate de zahăr și lape amestecate în ea.

Avocado

Este bine cunoscut faptul că avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe datorită conținutului său relativ ridicat de grăsimi utile, inclusiv acizi grași omega-3. Datorită elementelor sale sănătoase, avocado poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului diferitelor boli, inclusiv a bolilor de inimă. Consumul de avocado poate ajuta la scăderea colesterolului și la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, avocado este bogat în antioxidanți, precum și în alți nutrienți.

Roșii

Una dintre cele mai bune legume pentru sănătatea inimii este roșia, care conține multe minerale și substanțe nutritive benefice. De exemplu, potasiul este utilizat pe scară largă la tomate și susține o inimă sănătoasă prin reducerea riscului de atacuri de cord, precum și de boli de inimă. Mai mult, roșiile pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale, precum și a nivelului de colesterol.

Vin roșu

Consumul moderat de vin roșu vă poate menține inima sănătoasă. În general, se crede că vinul conține o substanță cunoscută sub numele de resveratrol, care îi conferă capacitatea de a întări inima. Această substanță poate fi găsită și în surse nealcoolice, cum ar fi strugurii. Vinul roșu este, de asemenea, cunoscut pentru abundența sa de antioxidanți și vitamine. Este important să rețineți că mai mult de o băutură dăunează sănătății inimii și, dacă beți prea mult alcool, ar trebui să consultați un medic.

Leguminoase

Leguminoasele sunt adesea considerate o sursă ideală de nutrienți datorită conținutului redus de grăsimi saturate. Acestea acoperă o gamă largă de alimente, inclusiv fasole, linte și mazăre, și sunt o sursă fantastică de proteine, iar consumul săptămânal poate ajuta la reducerea ritmului cardiac, precum și a nivelului de zahăr din sânge. Leguminoasele sunt, de asemenea, bogate în fibre, menținând stomacul de boli și promovând absorbția optimă a nutrienților, ceea ce aduce beneficii și inimii. În timp, diabetul poate fi controlat și prin creșterea aportului de leguminoase.

Somon

Este posibil să știți deja că somonul este unul dintre cele mai sănătoase alimente datorită acizilor grași omega-3. Cu toate acestea, este posibil să nu fi știut că somonul poate contribui în mod semnificativ la sănătatea inimii, precum și la o bună funcție a inimii. Acizii grași omega-3 pot ajuta la normalizarea bătăilor inimii, precum și la reducerea riscului de a dezvolta anumite complicații cardiace. Dacă aveți risc de boli cardiovasculare, creșteți aportul de somon la un nivel săptămânal. Somonul ajută, de asemenea, la curățarea plăcii de pe artere.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!