Sunt un om minunat pentru ca am in suflet rani care mi-au oferit lectii importante de viata…

Sunt un om minunat pentru ca am in suflet rani care mi-au oferit lectii importante de viata…

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2020 in De Suflet

Ca si ranile fizice, ranile sufletului dor si ne afecteaza; ca si ranile fizice, au nevoie sa fie curatate si lasate apoi sa se vindece frumos. ca si ranile fizice, au nevoie de atentia noastra pentru a nu avea urmari pe care nu le dorim.

Mi-am amintit ca am citit undeva, nu mai stiu unde, ca Buddha a definit 4 pasi pentru vindecarea sufletului. Mai jos ti-i impartasesc si adaugandu-le explicatiile mele.

> Pasul 1 – Sa recunosti constient ca exista o problema

Atata vreme cat nu esti constient de o rana sau cat timp alegi sa o ignori ea ramane acolo. Poate intr-un anume fel se cicatrizeaza singura dar ai toate sansele ca locul sa ramana sensibil si sa existe consecinte ale lipsei de atentie.

Pentru a rezolva o problema la nivel de suflet prima etapa fara de care procesul nici macar nu poate incepe este sa constientizezi ca ea exista si doare. Sa te uiti atent la ea si sa iti doresti ca ea sa se rezolve.

Identificarea ranilor sufletului se face print-un proces de introspectie in cadrul caruia iti iei timp sa vezi ce anume „il doare” pe sufletul tau, care ar fi acel lucru care i-ar aduce liniste si alinare.

> Pasul 2 – Sa afli ce a cauzat-o

Este important sa vezi dincolo de aparent,e sa te uiti in profunzime si sa observi ce a cauzat acea rana sufleteasca. Care a fost momentul, intamplarea, emotiile care te-au ranit. Pasul acesta este important pentru a sti ce ai de facut apoi.

Revenind la analogia cu o rana fizica, in functie de ce a generat-o vei stii si cum sa o ingrijesti. Daca e o cazatura pe ciment sau o muscatura de caine tratamentul aplicat va fi complet diferit.

> Pasul 3 – Sa stii ce ai de facut

Poate ai nevoie sa deblochezi energii ramase, poate e necesar sa ierti sincer pe cei care „ti-au gresit”, poate e momentul sa te ierti pe tine si sa-ti oferi iubire neconditionata sau poate sufletul tau are nevoie sa isi refaca legatura cu Sursa.

O data ce stii care este problema si cum anume a fost ea declansata, poti afla si care este nevoia de vindecare.

> Pasul 4 – Sa schimbi modul in care gandesti si actionezi

Daca la pasii 2 si 3 poti cere ajutorul unui terapeut, pasul 4 asemeni pasului 1 iti apartine in intregime. Tine doar de tine sa iti folosesti liberul arbitru si sa faci schimbarile necesare in viata ta.

In primul rand este important ca, cel putin pana rana s-a vindecat complet, sa nu te expui la stimuli ce ar putea-o redeschide. Daca stii ca esti lovit la genunchi atunci vei stii sa nu te taraii pe jos ca doare. La fel, daca ai decis sa iti vindeci rana de „umilire” nu te mai expune persoanelor si situatiilor care iti genereaza acest sentiment.

Modul in care gandesti si actionezi ar trebui sa iti sprijine vindecarea. Felul in care te raportezi la tine, la cei din jur si la viata coreleaza-le cu noua paradigma. Ceea ce faci in fiecare moment asigura-te ca este in conformitate cu ceea ce vrei sa creezi.

Cei 4 pasi sunt necesari in vindecarea sufletului pentru fiecare problema/rana pe care vrei sa o rezolvi/vindeci.

Este foarte important in acest proces sa fii complet sincer cu tine insuti, sa fii dispus sa te privesti intr-o oglinda sincera si sa iti asumi procesul de vindecare. Daca alegi sa lucrezi cu un terapeut in acest proces asigura-te ca il gasesti pe acela in prezenta caruia te simti liber sa fii complet onest si deschis.

Vindecare unei rani fizice provocate in cateva fractiuni de secunda dureaza cel putin cateva zile. Aminteste-ti ca ranile sufletului tau pot fi vechi de secole, neingrijite, adancite. Da-i timp sufletului tau sa se refaca. Da-i iubire, atentie si rabdare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!