,,Când întâlnesc persoane de vârsta mea, pot cu ușurință să deduc ce fel de viață duc. Unii îmbătrânesc prematur, în timp ce alții, indiferent de vârstă, arată tineri. Aspectul nostru poate spune multe despre noi, deoarece corpul nostru nu știe să mintă. El dezvăluie adevărul despre felul în care trăim, ce mâncăm și ce bem, ce dorințe avem.” – spune chirurgul japonez Hiromi Shinya.
În timpul anilor săi de practică medicală, Hiromi Shinya nu a eliberat niciun certificat de deces, cu toate că a tratat diferite afecțiuni la pacienții săi, inclusiv boli crunte. Cum făcea chirurgul japonez acest lucru?
Prin faptul că a ajutat pacienții să-și schimbe stilul lor obișnuit de viață, care, după părerea medicului, era principala cauza a bolilor.
Hiromi Shinya a urmat reguli specifice pe parcursul aproape întregii sale vieți pe care le-a recomandat și pacienților săi.
Despre alimentație
,,Multe dintre așa-numitele afecțiuni legate de vârstă nu sunt cauzate de vârstă în sine, ci de preferințele noastre culinare. Din păcate, puțini medici sunt interesați de obiceiurile alimentare ale pacienților lor. De aceea, mulți dintre colegii mei cred că unele boli apar din “cauze necunoscute”. Dar dacă întrebi un pacient despre obiceiurile sale alimentare, cauza necunoscută a bolii devine imediat evidentă.” – spunea Hiromi Shinya.
Conform spuselor chirurgului japonez, fiecare persoană face zilnic alegerea între alimente sănătoase și cele nesănătoase. De această alegere depinde în primul rând sănătatea corpului nostru.
Ce alimente consideră Hiromi Shinya că sunt nesănătoase? Potrivit medicului, această categorie este condusă de produsele din carne procesată, margarină și lapte de magazin – în timpul procesului de prelucrare se formează grăsimi oxidate nocive pentru sănătate.
Analizând situațiile pacienților săi, Hiromi Shinya a ajuns la concluzia că, cu cât cineva introduce mai devreme produse din carne procesată (mezeluri) în alimentația sa, cu atât începe să se îmbolnăvească mai devreme.
Hiromi Shinya susținea că norma optimă a produselor de origine animală nu ar trebui să depășească 15% din consumul zilnic. Cerealele ar trebui să fie prezente în alimentație în fiecare zi și să reprezinte 50%. Restul ar trebui să fie legume și fructe. Trebuie să înțelegem că cele mai sănătoase sunt alimentele care nu au fost supuse prelucrării termice.
Potrivit medicului japonez, cea mai mare amenințare pentru sănătate este reprezentată de alimentele prăjite în ulei. Hiromi Shinya recomanda să se reducă la minimum consumul de alimente prăjite în ulei (dacă vorbim despre o persoană sănătoasă) sau să nu se consume deloc (dacă persoana este bolnavă).
În plus, alimentele prăjite trebuie mestecate de cel puțin treizeci de ori pentru a fi bine umezite cu salivă. Acest lucru ajută la neutralizarea grăsimilor trans nocive și îmbunătățește digestia.
În ceea ce privește lichidele, Hiromi Shinya le recomanda pacienților să bea doar apă și ceaiuri din plante.
,,Lichidele ar trebui consumate cu cel puțin jumătate de oră înainte de masă. În acest fel, apa nu va afecta procesul de digestie. Eu beau dimineața pe stomacul gol 500 de ml de apă, apoi încă 500 de ml de lichid cu jumătate de oră înainte de prânz și aceeași cantitate cu jumătate de oră înainte de cină. Iarna beau apă ușor încălzită cu înghițituri mici” – spunea Hiromi Shinya.
Cum putem accelera vindecarea bolilor
Cauza bolilor nu este reprezentată doar de preferințele culinare nesănătoase, ci și de emoțiile negative. Asta înseamnă că pentru a-ți păstra sănătatea, trebuie să schimbi atât regimul alimentar, cât și starea de spirit, care trebuie să fie mereu pozitivă.
,,Pentru a ajuta o persoană să-și recapete sănătatea, nu este suficient să prescrii tratamentul potrivit. Mai important este să-i redai pacientului o pasiune reală pentru viață.” – explica Hiromi Shinya.
În cariera sa, a întâlnit cazuri în care oamenii s-au vindecat de anumite afecțiuni atunci când au găsit un scop în viață. O nouă dorință generează un impuls imens într-o persoană care părea, la prima vedere, fără speranță. Apoi începe să se întâmple un proces care determină boala să se retragă.
Potrivit lui Hiromi Shinya, un scop poate fi găsit în orice etapă a vieții. Fiecare persoană are un potențial nelimitat, care de obicei nu este exploatat. Dar atunci când potențialul este dezvăluit, persoana începe să se simtă fericită, iar acest lucru o readuce la viață.
Unul dintre cei mai puternici stimuli ai vieții pentru chirurgul japonez era iubirea. Acest sentiment, cu multe fațete, este adevăratul izvor al fericirii și sănătății.
Iubirea poate fi de diferite tipuri – între 2 persoane, iubirea părinților față de copilul lor, iubirea copiilor față de părinții lor, iubirea pentru nepoți sau pentru prieteni.
,,Ca medic, observ că iubirea provoacă o serie de schimbări fiziologice pozitive în organismul uman. Dacă un bolnav dorește cu adevărat și din toată inima lui să vadă cum cresc copiii și nepoții săi, boala lui se retrage.” – spunea Hiromi Shinya.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.